Školka - svátek a sladkosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
307
13.10.11 15:08

Malej má narozky v srpnu,tak si svátek na konci listopadu ve školce „užívá“ máme pro každé dítko nachystané sáčíčky s měkkými bonbonky a karamelkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.10.11 15:09

Taky nosíme i na svátky,a tu omalovánku bych taky přijela radši než bombony.U nás nosí děti gumový a ty náš kluk nesnáší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
13.10.11 16:57
Raduš.ka44 píše:
Já určitě vezmu i na svátek. Jinak můžu se vetřít? :andel: Myslíte, že je blbý nakoupit dětem do školky omalovánky z Tesca - jak teď prodávají ty levné (3,90 A5, 4,90 A4) na recyklovaném (tmavém) papíře?

tak to je supééér!já jako mamča bych byla taky ráda :palec: a děti určitě taky!Super nápad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
14.10.11 08:25

Holky, všem díky. Nebyla jsem si jistá, někdo říká že nosí, někdo ne… Nakonec to vyhrálo Haribo velkej pytlík a v tom zvlášt balené bonbonky. Ty omalovánky jsou ale super nápad !! :-) Moji malou by to potěšilo více než bonbony :-D Ty ona totiž moc nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
14.10.11 12:53

Jak se říká - darovanýmu koňovi…takže bych klidně omalovánku přinesla, a pokud někdo nemá rád gumáky, tak si může pochutnat někdo z rodiny… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
28.2.16 11:14

@Taciras No a kdyby sis jeste precetla slozeni jidelnicku a konkretni slozeni potravin, tak prijdeso klidne spani uplne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.2.16 11:28

Sladkosti chápu, ale neni to jenom, že je to takové období.. Vánoce- karnevaly, to sjou měsíce, kdy fakt pořád něco je..
Osobně bych vybalila balíček a řekla mu, aby si vybral jednu věc a ostatní se schová..
U nás je to jak na Velikonoce, narozeni, svátky, kde co.. Dostává hromadu sladskotí od celé rodiny atd. a taky prostě chápe, že může třeba denně něco, ne všechno..
tak bych mu nechala vybrat třeba lízátko nebo čokoládu a zbytek bych schovala a postupně tak nějak regulovala- potajmu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.2.16 11:32

@Taciras Jediná šance…třídní schůzky…nahodit téma sladkosti a navrhnout řešení. Třeba že se navýší třídní fond (nebo z čeho kupují ty sladkosti na Mikuláše, masopust, Velikonoce atd)a z toho se sborově nakoupí sladkosti ze zdravé výživy (Albio, Country live atd.), případně kvalitní čokoláda, pro alergiky na čoko něco jiného. Nebo se zvýší podíl ovoce v balíčcích…lepší druhy atd.
Na svátky a narozeniny taky jde udělat po dohodě „mustr“ co ano, co ne…
Udělej návrhy, vymysli alternativy a důvody svého návrhu a předlož je rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
28.2.16 11:53

@Cuddy Tak já nevím, třeba u nás ve školce si na složení potravin povětšinou nemůžu stěžovat… jasně tu a tam nějaká musli tyčka či sušenka nebude úplně ideální, ale jinak vaří bez polotovarů a poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.2.16 12:11

Sladkosti u nás dostávají většinou musli tyčinku nebo nějaké mrkvove nebo ty kroupave chlebiky v jogurtu, to od školky, jako bonus po obědě nebo svačině.
Nebo čerstvé ovoce to bývá několikrát týdne. To se jim dává, když má vedoucí v potrav. košíku dost peněz.
Výjimečně se stane, že jim objedná perník nebo oplatek. Nejčastěji ty musli tycinky.
Když mají v šatne lizatko nebo jinou sladkost to je od rodičů, že některé dítě mělo narozeniny. Jo stává se.
I když co jsem tam měla možnost několikrát videt, stále víc rodičů objedná dort nebo upece sneky nebo tyčinky.
Donesou to do školky a po obědě si to třída oslavence rozdeli a rovnou sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
28.2.16 12:13

@j.a.n.i1 Tak to u nas jede napr. chleba s majkou, tavene syry apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
28.2.16 12:14

Jedině řešit celou věc s učitelkami a rodiči (když si to tak vezmu, u nás ve školce ani nejsou třídní schůzky). Otázkou je, zda u ostatních rodičů uspějete. Ale věřím, že většině z nich je úplně šumák, co dávají dětem za čokoládu a kolik toho sní ve školce. A upřímně - budete svému klukovi zakazovat jíst sladkosti, zatímco ostatní děti si je budou dál užívat? Aby se to ještě pak neobrátilo proti němu, známe dnešní děti - on je nemůže jíst, budeme mu naschvál dělat chutě a posmívat se mu. Já teda dceři bonbóny ve školce nezakazuju, ale vím, že u nás je to v únosné mezi. Pokud jde o mě, nekvalitní čokoládu z Mikuláše ve školce nebo vykoledovanou z velikonoc vyhazuju. Ani by mě nenapadlo koledníkům koupit nějakou nekvalitní čokoládu. Ale spousta lidí spíš kouká na peníze a kvantitu než na kvalitu.

@Cuddy složení jídelníčku? Ve školce si přeci nemůžou dovolit dávat dětem nějaký blafy, ne? U nás tedy vaří zdravě a moc dobře. To má vyzkoušené i moje mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.2.16 12:23

@Cuddy
Tak já měla možnost teď na záskok trávit čas v kuchyni ve školce za nemocnou kuchařku, celkem 3/4 roku. Aspoň za tu naši skolku musím říct, že to složení až tak otresne není.
Vedoucí se snaží psát vyvážené jídelníčky. Zavedla zdravé kaše na svaciny.
Bulgu, celozrnné vyrobky atd. Jediné co se mi nelibi, tak je množství oleje. To je pravda.
Olej ty kvanta co se při vaření spotřebují. Na moje to je hrozne množství bylo řečeno, ty když varis doma pár porci se ti to neslepi, když varis bez nebo na minimu tuku. My ho použít musíme. Jak se to slep jsme v pee.deli. Podle mě by za zkoušku stalo ubrat.
Ale zas se ubralo soli místo ní používají přírodní sušené koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.2.16 12:33
@Ikente píše:
Jedině řešit celou věc s učitelkami a rodiči (když si to tak vezmu, u nás ve školce ani nejsou třídní schůzky). Otázkou je, zda u ostatních rodičů uspějete. Ale věřím, že většině z nich je úplně šumák, co dávají dětem za čokoládu a kolik toho sní ve školce. A upřímně - budete svému klukovi zakazovat jíst sladkosti, zatímco ostatní děti si je budou dál užívat? Aby se to ještě pak neobrátilo proti němu, známe dnešní děti - on je nemůže jíst, budeme mu naschvál dělat chutě a posmívat se mu. Já teda dceři bonbóny ve školce nezakazuju, ale vím, že u nás je to v únosné mezi. Pokud jde o mě, nekvalitní čokoládu z Mikuláše ve školce nebo vykoledovanou z velikonoc vyhazuju. Ani by mě nenapadlo koledníkům koupit nějakou nekvalitní čokoládu. Ale spousta lidí spíš kouká na peníze a kvantitu než na kvalitu.@Cuddy složení jídelníčku? Ve školce si přeci nemůžou dovolit dávat dětem nějaký blafy, ne? U nás tedy vaří zdravě a moc dobře. To má vyzkoušené i moje mamka.

To je právě omyl…většina si myslí, že většině je to šumák…NENÍ. Jen tohle téma nakousněte…jen udělejte anketu, jestli chcete, aby se ve školce dávaly sladkosti a jaké? Možná se budete divit. Rodičům to není jedno, jen se bojí ozvat…na pískovišti (epipinu) si postěžují…v reálu? Drží pusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
28.2.16 12:33

Tak když jsme u toho školkařského jídla..tak já jednou krmila od kamarádky holku doma školním obědem a musím říct že osobně já doma vařím poctivě a dobře. Ten oběd chutnal fakt jak polotovar-polévka to měla být hovězí vývar-ale chutnalo to jak ze sáčku a karbanátek byl jak ze zmrazeného polotovaru-umělá chuť a bramborová kaše byla z prášku :roll: Takže poctivě i pro ty nejmenší asi vaří jak kde.. Není nad vaření doma, kdy vím, co dítě jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin