Školka - svátek a sladkosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
28.2.16 12:44
@SIMONA1234 píše:
To je právě omyl…většina si myslí, že většině je to šumák…NENÍ. Jen tohle téma nakousněte…jen udělejte anketu, jestli chcete, aby se ve školce dávaly sladkosti a jaké? Možná se budete divit. Rodičům to není jedno, jen se bojí ozvat…na pískovišti (epipinu) si postěžují…v reálu? Drží pusu…

Mas pravdu.
Byla jsem svědkem toho, že tři maminy ze 110 rodičů zvedly lavinu, tím, že si stezovaly na sladký čaj.
Docilily tím, že jsme do čaje ubrali cukru na minimum (uplne neochuceneho se decka nedotkli a radeji cely den nepili nic) a do tříd do každé se ráno pridala konvice s obyc. vodou ve které jsou plátky citronu nebo pomerančů.
Takže určitá změna nastala. Ony zadaly vodu pro všechny, ale zas jiní rodiče nesouhlasí s tím, aby jejich dítě v zimě pilo jen studenou vodu, chtějí čaj pro děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.2.16 13:04

@Kelsey Přesně u nás…Byl by možný neslazený čaj a voda? Byl…tak máme neslazený čaj a vodu…a taky s plátky citronu a pomeranče v čaji. Voda je čistá. A musím říct, že to děti pijí. Zvykly si. To samé bylo s odpoledními svačinami dětí, které šly po obědě domů (tenkrát se svačiny neodpisovaly, děti je dostaly s sebou domů)…často sušenka nebo přeslazená musli tyčka…jedna maminka přišla, že jí to vadí, že by raději ovoce. Celé jablko…pomeranč…banán místo sušenky. A světe div se, šlo to…a najednou se začaly ozývat ostatní maminky, JAK jsou RÁDY, že už nejsou sušenky… 8o 8o do té doby byly ticho… :nevim: OZVAT SE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.2.16 14:42

Nečetla jsem vše, ale pokud syn ví, že dáš sladkost, ale kvalitní, tak bych se s ním domluvila, že u mě má schovaný určitý počet sladkostí, ale dle mého výběru.
A já se nestydím přiznat, že pokud dcera něco takového dotáhne domu a nelíbí se mi z čeho to je, tak to letí do koše. Mám štěstí, většinou zapomene a nic nepochtívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.2.16 19:10
@Taciras píše:
@bublinek No a není škoda, že to kupují, stejně si to zaplatíš a pak to letí do koše. Byla bych ráda, kdyby tohle nedávali. Stejně tak oslava (karneval), mohli dát na stůl ovoce, ale na fotkách jsou bonbóny :roll:.

asi jsme jiný případ, u nás to dotují rodiče - narozeniny, svátky, odchod do jiné školky - takže školka je na tom u nás nevinně.
Teď v pátek byl karneval a děcka měly tombolu, v té jsou zpravidla nějaké omalovánky, pastelky v krabičce nebo reflexní pásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.2.16 03:51

@Taciras u nas jsem bohuzel za vecnyho rejpala - presne: mkulasskej balicek byl plnej tukovy polevy a la cokolada, pernim v tukovy poleve, fejkovy lentilky bez uvedeni slozeni apod. K piti jen sladkej caj nebo „dzus“(rozpustenej nejakej prasek ve vode), k jidlu pastiky, maso zasadne jen mlety, ryba jen formou „karbanatku“= nejlevnejsi hmota z odrezku, file neexistuje, plneny knedliky byly rozmrazenej polotovar s nejakou slanou ruzovou pastou, zeli zasadne sladky jak cecek, kazdej tejden v pondeli k obedu krupicova kase nebo semlbaba, svickova smrdela chemii z prasku a v tom hozeny nejaky hroudy mletyho masa… rodicovske schuzky neexistuji a vedeni skolky jsou damy v duchodovem veku, ktery pohrdaj tema moderni. a matkama, co furt jen hledaj chyby, tak se hodne lidi boji ozvat. U nas tedy nastesti deti nefasujou sladkosti tak casto - jen mikulas karneval apod. A sem tam maji v satne bombonek ze nejaky dite melo narozky svatej a prineslo je. Ja do skolky davam zasadne bombonky bez barviv a tuku - treba malej hroznovej cukrik apod. Kdyz mai narozeniny. Ale nekdo holt kouka na kvantitu pred kvalitou. Radu nemam - snad jen zkusit hodit rec s reditelkou nebo aspon ucitelkou. Ja rejpam curt kvuli stavbe jdelnicku a pozoruju malilinkate zmeny, ale spis as jen papirovy - napisou treba czrnova polevka, ale skutecnost pak je ze v nejaky vode plavou vedle zmrazeny mrkve jeste 2 kulicky cizrny, no… k placi i smichu zaroven. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.2.16 06:58

@Rampepurna
Tak tady u nás se chystá vše. Jediné co dovezli hotove za tu dobu co jsem měla možnost jim chodit pomáhat byl predobaleny květák (že to by se skolce/škole nestihlo). Saláty k jídlu mají porad, ale některé decka na to nejsou asi z domu zvyklé.
Krupicovou kaši na oběd neměli ani jednou. Dělala se do malé misky na odpolední svacinu a to jeden malý sufanek, ale průběžně se střídá s jahlovou, bulgur, kuskus, ovesnou kasi atd střídá se to.
Ale tohle vše je na vedoucích ty odpovídají za jídelníček, některá chce a jde to asi bez umelin ve všem a některá ne. Přitom, ale školení dokonce i s vyzivov. poradci mají všechny stejne :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.2.16 07:49

@Rampepurna Tak po přečtení toho co mají vaše děcka ve školce je jídelníček u dcery luxusní.
Sladké jídlo mají jen 1× za měsíc. Každý týden je ryba jako hlavní jídlo a k tomu jsou ještě rybí polévka a pomazánka - jiný den.
Svačinky jsou většinou nesladké. Jogurt nebo conr flakes bývají v pátky. Asi se už kuchařce nechce.
KDyž vyzvedávám ve 4 a děcka loudí něco, že mají hlad, dostanou jablka nebo hroznové víno, v létě melon. To už je ale v režii školky, svačiny a oběd jsou do školky dováženy ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101766
29.2.16 09:04

@Taciras Tak u nás je jednak možnost první den nemoci dítka dostat oběd domů a pak vaří i pro přespolní a můžeš si tedy objednat obědy i pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.2.16 09:04
@Taciras píše:
Prosím tě kde tohle info vezmeš? Já vím, co jedí podle jídelníčku, ale jak to v reálu vypadá nemám šanci vidět a zhodnotit, přitom mě zajímá, co má kluk na talíři, tím spíš, že on skoro nic nejí.

Když je nemocný, nemusíš odebrat oběd? U nás musíme odebrat oběd, který jsme neodhlásili, další už samozřejmě odhlašujeme. Ale co jsme občas domů donesli vypadalo dobře, chutnalo to a mladá to snědla bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101766
29.2.16 09:06

@bublinek Tak u nás třeba jde odhlásit oběd ještě ten den ráno, ale když člověk chce, tak si ten první vzít může, další už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101766
29.2.16 09:13

@Taciras Tak s vaším systémem bysme měli problém my :-D pravidelně chodíme po 8:30, ale asi by to dopadlo tak, že když nezavoláme, tak by s námi počítali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.3.16 17:35

@Taciras když dítě marodí, mohu si v den nemoci oběd vyzvednout, aby peníze nepropadly. Většinou toho využiju (mám babičku kousek od školky) - ale ne proto, že bych po tom jídle toužila nebo nevařila sama, ale protože jsem prostě zvědavá, jak to vypadá - třeba svíčková… byl jeden pidiváleček mletýho masa (jako čevabčiči - jeden kus) a chemická škrobová přelivka a suchý těstoviny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin