Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, můžete mi prosím poradit jakou školní aktovku jste koupili svým dětem? Jaká se vám zdá nejlepší?
Někdo mi radí Hama, někdo Emipo a také jsem slyšeůa Topgal…
Každý mi říká že tahle je nejlepší, ale mě mate ten rozdíl v ceně…Hama stojí i 5tisíc, Emipo se dá sehnat za 1500,–…to mi přijde zvláštní
@DankaF záleží co dobře sedí dítěti na zádech a kolik jsi ochotná investovat ![]()
Malý má aktovku Lego, protože jsem s ní byla velmi spokojená i u dcery. Ve výběru jsem měla ještě Hama, ale nakonec vyhrála osvědčená. Topgaly nejsou špatné, ale má je každé druhé dítě a není výjimka, že se sejdou 2 stejné ve třídě ![]()
Emipo měla nejstarší, ale vydržela jenom 2 roky co se týče velikosti, jinak kvalitou byla super.
Každý radí to s čím má dobrou zkušenost
Hele, podle mě aktovka za 5000 je zbytečnost. Já kupuju Topgaly a jsme s nimi náramně spokojení. Je mi jedno, že má někdo stejnou aktovku jako dcera, jsou dobré, poměrně levné, drží, fakt dva roky bez zjevných známek opotřebení, velikostně vydrží v pohodě dva tři ročníky. Takže za mě topgal.
Dcera má Bagmaster, stál 2000, byla to maximální částka, kterou jsem byla ochotná investovat.
Zas na druhou stranu, je opravdu lehoučká, snadno se otvírá a má „rostoucí“ záda (ale nedělám si iluze, že zrovna tuhle vlastnost využijeme - budu ráda, když se aktovka dochová do konce roku.)
@tezi Moc děkuji. Topgal tedy nebrat
nerada bych aby měl stejnou ve škole ještě s někým ![]()
Já koupila topgal, aktovku. Teď jí bude mít dcera i do druhý. Do třetí už budeme asi kupovat batoh.
Kamarádka koupila rovnou batoh, od topgalu. Ten by měl vydržet až do 4třídy.
Hlavná je aby se líbila dítěti, vzhledem i funkčností
@terinka4444 Já zase dám za tašku klidně 6tis, to mi nevadí. Spíš mi jde o záda, lehkost..
Já tedy ani moc nepočítám že by jí měl i do druhé třídy
ale uvidíme
@DankaF píše:
@tezi Moc děkuji. Topgal tedy nebratnerada bych aby měl stejnou ve škole ještě s někým
@DankaF píše:
@terinka4444 Já zase dám za tašku klidně 6tis, to mi nevadí. Spíš mi jde o záda, lehkost..
spíš o výjimečnost, ne? Ty Topgaly jsou parádní lehké, vlastnostmi super, nicméně ano, může se stát, že nebude ta taška ve třídě jedinečná.
@terinka4444 Ano i o vyjímečnost
mám vyjímečné dítě, tak dostane vyjímečnou tašku ![]()
@Netopirek My jsme malá obec a nerada bych aby se sešlo 5dětí se stejnou taškou
![]()
@DankaF tak my jsme v Praze. Ale stejně jako ty můžou přemýšlet ostatní a pak s se stejnou vyjmečnou taškou za 5tis jich tam bude několik.
Jestli ti nezáležení na ceně, tak si zajeď na stránky dobrých aktovek a řekni synovi ať si vybere. A nebo jestli to nemáte daleko do nějakého obchodu kde mají víc druhů aktovek, tak ho vem tam ať si ji vybere.
U nás byla rozhodující i cena. Jsem počítala, že budu ráda, když jí vydrží rok, tak jsem do toho nechtěla moc investovat. Kdybych věděla, že jí vydrží, tak za ní dám i víc jak 2tis ![]()
@Netopirek u nás je právě Topgalů opravdu hodně.
@terinka4444 pro mě je Topgal batoh pro prvňáky nepřehledný. A z mého pohledu byli i dost těžké.
Ale jak jsem psala, každý preferuje něco jiného a bude doporučovat to co má vyzkoušené.
Děti měli Emipo, Topgal, Lego a Walker a každá ta aktovka/batoh má svoje výhody a nevýhody. Mě pro malé děti vyhovuje Lego aktovka, protože je velmi lehká, prostorná, přehledná. Proto jsem ji teď koupila pro dalšího prvňáka.
@DankaF ono záleží jak je aktovka velká. Některá vydrží jenom do 1.třídy, jiné vydrží klidně i ty 3 roky. A s tím mít jinou aktovku. Sice je dneska obrovský výběr, ale občas se stane, že děti mají stejné.