Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím rodiče malých školáčků ![]()
Prvně se omlouvám, jestli toto tém bude proti nějakým pravidlům, ale jako první možnost mě napadlo napsat sem.
Pokud znáte ve vašem okolí nebo sama jste maminka v nouzi a potřebujete pomoct s platbou stravného pro školáčka nebo družinu kvůli práci či kroužek, ať se mi taková maminka neváhá ozvat, domluvíme se, a ráda s platbou pomůžu ![]()
Prosím, opravdu JEN potřebné mamince. Pokud kupříkaldu maminka kouří a podobně… a už ji nezbyde na školní obědy, je to k zamyšlení…
Myslím ze je to skvelý nápad
skúšala si sa spýtať u vás v škole? Ja by som takto pomohla hlavne niekomu, koho poznám aspoň z videnia a viem, ze tie korunky fakt potrebuje ![]()
Zajímavý příspěvek, moje mamka pracovala dlouhá léta jako vedoucí kuchařka ve školní jídelně a měli povoleno dávat obědy zdarma soc. slabím
@jun píše:
Zajímavý příspěvek, moje mamka pracovala dlouhá léta jako vedoucí kuchařka ve školní jídelně a měli povoleno dávat obědy zdarma soc. slabím
Jen tak? To bych teda chtěla vidět. Pro sociálně slabé jsou programy, ze kterých se jejich obědy platí.
@Cenarius
právě že nepoznám, proto je to na svědomí každé matky… ale jsou takové, které by to opravdu potřebovaly, stydí se říct. Děti dokážou být na sebe kruté a můžou takového spolužáka vyloučit ze svého kolektivu, třeba.
Proto jsem se ptala, zda někoho takového neznáte…
Příspěvek upraven 14.10.19 v 17:25
@Pvln34
to je také dobrý nápad, ale mám obavu, že takový člověk právě bude chtít zůstat v anonymitě, tak jak to udělat…
@vokishka píše:
Jen tak? To bych teda chtěla vidět. Pro sociálně slabé jsou programy, ze kterých se jejich obědy platí.
Tak pokud tam nemaji socialne slabych 20% tak se par jidel v tom objemu ztrati.
@Iveta 23 Navštiv školy ve tvém okolí. Oni mají vytipované děti, které by do tohoto programu mohly být zařazeny. A v okolí i nejlépe poznáš, jestli jde třeba o sociálně slabší rodinu, nebo klasickou „socku“. A jak poznáš, že je maminka skutečně potřebná, to mi teda pověz. ![]()
@vokishka Ano, je to s podivem, ale zřejmě to je i z toho důvodu, že se jedná o vesnickou školku. Přesto takový pokyn měli…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.