Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli to vyhovuje tobě, tak je to podle mě v pohodě. Na dnešní dobu nezvyklé, ale já to například chápu.
@smile_xxx Jeho rodiče to ví. Svým to řeknu, až budu dospělá. Jelikož jsem na začátku psala, že jsme kamarádi s výhodami, tak je to myšleno zodpovědní ze sexuálního hlediska.
Jako tvůj rodič bych nebyla ráda. A jako holka v 16letech bych si spíš hledala lásku než kamaráda s výhodami. Vypadá to, že máš růžový brýle, doporučuji zjistit jak váš vztah vnímá on. Přeci jen on je skoro třicetiletý chlap a ty jsi oproti němu úplně někde jinde.
Jako rodič by si ten pán odeme něco vyslechl a pěkný by to vůbec nebylo.
Hele, tenhle vztah není úplně v pořádku. Ty můžeš být i velmi vyspělá, ale pořád jsi šestnáctileté „ucho“ (promiň, že to tak říkám
), které nemá žádné zkušenosti (ať už životní, nebo sexuální) a on je dospělý chlap.
Ve vašem vztahu je strašný nepoměr moci. Ty si to možná neuvědomuješ, ale v takovémto druhu vztahu ten starší vždy tahá za mnohem silnější konec provazu a je pro nej jednoduché mladším člověkem manipulovat.
Navíc nejsi přítelkyně, ale kamarádka s výhodama. To je znovu strašně nerovné postavení. Ty nejsi jeho „kamarádka“ ty jsi jeho matrace. To, že se ke své matraci chová hezky a třeba ji občas vezme na výlet, to na tom nic nemění.
Ve svém věku bys měla získávat zkušenosti v normálních „rovných“ vztazích a ne v tomhle…
Takže za mě tenhle vztah v pořádku není.
Ale chápu, že pokud ho máš ráda a vyhovuje ti to, tak ti to v 16 letech nikdo na světě nerozmluví, protože máš svojí hlavu (jako všichni v tomto věku). Ale buď opatrná.
Ten chlap bude psychichopat, manipulátor, mačo… Teď to nevidíš, ale časem to poznáš a to už bude pozdě. Tyto psychopati si hledají ženský, které jde snadno ovladat. Takže nactilety ucha bez zkušeností, které si budou myslet, že on je ten bůh. Z tohodle vztahu se budeš hodně blbě dostávat. Našel si mladé ucho, které může ovládat, zničí tě a zvlášť potom co ví, že jsi byla psychicicky nemocná. Hlavně s ním neotehotni. Normálne vyspělí muž si ve 30 nebude hledat 15ku ani 16ti lettou ale bude si hledat ženskou po škole,
V 16 letech mít milence s takto velkým věkovým rozdílem je jedno velké špatné. Vy máte nějaké problémy v rodině? Jak vycházíš s tátou? Chápu, že jsi teď šťastná a máš růžové brýle a nikdo ti ten vztah nerozmluví. Ale jak tu zaznělo, je to nevyrovnaný a nezdravý vztah a nevypovídá to nic dobrého o charakteru tvého partnera.
Nevím proč zavidite.
Já osobně měl ženu o 11 let mladší a byla to nejlepší část mého života. A vydrželo nám to spolu x let. To není o věku, ale o přehledu, možnostech a lidech. U nás nikdo netahal za kratší konec a naopak já podporoval ve všem ji a ona naopak mne zvyšovala ego jejím chováním. Fungovalo to úžasné.
Příspěvek upraven 17.08.24 v 09:59
@Anonymní píše: Více
První vztahy málokdy vydrží.
On je celkově zkušenější, nenech se do ničeho natlačit, kdyby třeba říkal, že je zbytečné jít na VŠ, že by chtěl děti a postará se o Tebe.
Takže antikoncepci a nikam nespěchat, taky si vyrážej s kamarády a kamarádkami, nenech se nijak omezovat.
Ted ho vidíš růžovými brýlemi, nějak Ti ho zakazovat nemá smysl ![]()
Děkuju vsem za názory.
Kdyby byl manipulátor a říkal mi ať dělám všechno co chce on, tak se s ním nebavím. On takový není, nechává mě si věci rozhodovat a nikdy mě do ničeho nenutí. Já jsem s tím člověkem konečně šťastná a není jediná věc, která by mi na něm vadila.
Rozumím, ale bylo by hezké, kdyby náš kontakt vydržel. Nenechám, on mě naopak podporuje v dosti věcech. O dětech jsme se bavili a absolutně na nic nespěchá. Říká, že jestli spolu budeme, tak v kolik mi přijde v pohodě mít děti. Ptá se mě obecně na dost věcí a ujišťuje se, zda je to v pořádku. Abych se vrátila k těm dětem.. antikoncepce je jasná. Oba jsme zodpovědní a dáváme si na to velký pozor. S kamarády a kamarádkami ráda trávím čas a vždycky mi říká, že můžu jít s kýmkoliv ven. Nejsem do něj blázen, ale mám ho opravdu moc ráda. ![]()
Ahoj, nějakou dobu mám kamaráda s výhodami. Dříve jsem měla psychické problémy, o kterých nikdo nevěděl. Ale té doby, co se spolu známe, je mi mnohem lépe.
Trávíme spolu většinu volného času, často k němu chodím do baráku, jsme zodpovědní a máme se moc rádi. Občas se spolu procházíme, držíme se za ruce a lidé si nás blbě prohlíží.:roll: Docela jsem si na to už zvykla, ale zajímá mě i váš názor. Rodiče o našem setkávání neví. Je mu 29 a mně 16. Náš věkový rozdíl mi vůbec nevadí, protože jsem docela dost vyspělá a úplně v pohodě si rozumíme. Myslíte, že je v pořádku se scházet?