Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojda. Omlouvám se za založení nové diskuze. Nikde jsem nenašla čerstvou aktivní na toto téma, které potřebuji s někým probírat😒 Je tu někdo, kdo má podobné „trápení“?
Nepomáhá po dobrém ani po zlém. Ani odměny nezabírají. To, že mu plenu prostě nedám, si nechávám už jako poslední šanci. Ale chtěla bych se tomu vyhnout. Ale jak na to? Je to moje třetí dítě a u těch dvou to šlo samo, jak je to možné?
Protože každé dítě je jiné, ze svého okolí pozoruju, že podobně to mají spíš většinou chlapečci, náš to samé. inkdyž už pleny nenosil, dokud jsme mu ji nedali, kroutil se a nevykakal. nechtěli jsme mu založit na problém s vyměšováním, tak jsme ho netrápili a nechali to tak. jednou za čas zkusili posadit na nočník. z toho zdrhal, ale jednoho dne se mu to v te kebulce seplo a povedlo se. sám z toho byl nadšený, od té doby komplet bez plen.
Příspěvek upraven 08.02.22 v 11:42
No, my jsme plenu vzali a docilila jsem jen toho, že si vždycky ukákne do kalhot. Pak ho posadím na záchod a normálně se vykaká, ale říct si není schopný. Ve školce to zadržuje úplně a doma vždycky přijde, až když má uprdnuto. Řešila jsem s doktorkou, máme to prostě nechat být. Čtyři mu byly už na podzim. Ale s odplenkování jsme bojovali neskutečně celou dobu.
Jo a fakt bych dítě za to netrestala - dokud k tomu nedozraje, nepovede se to a trestat za něco, co nemůže ovlivnit, chudák dítě
Ve 4 letech bych mu ji uz proste odebrala. Pokud to nechape, da se to resit i s psychologem, pribuzni to resili u detske psycholozky.
A to tam kakate vsichni?
Tohle mnozne cislo a v tomto veku fakt nepochopim.
Buď v klidu. Mám čtyři děti, dcera v 1,5 roku bez plen, prostredni kluk ve 2,5 bez plen. Nejstarší a nejmladší klidně kadili do plen ve 4. Když jsem se u nejstaršího ptala doktora, řekl mi, že jestli s tím mám problém, ať si zajdu na psychiatrii, že mi něco napíšou, kluka ať nechám žít. A studoval IT taky v tom pracuje, na jeho vývoj to nemělo vliv.
@debra.morgan píše:
Kdo všechno do těch plen kaká? ty taky? nebo celá rodina?
Asi všichni, ne?
Syn byl bez plenky od 2,5 roku, ale na kakani ji měl taky do 4 let. Měl nějaký blok, který pak sám přešel. Plenku jsem mu dala, protože trápit dítě bolestmi břicha se mi silně příčí.
V zadnem pripade plenku neber. Dcerka take mela plenku na kakani a po odebrani a nalehani jsem docilila toho, ze dcerka ziskala velky blok a proste kakat prestala. Svira se mi zaludek, jen co si vzpomenu, jake peklo to bylo! Nekakala i 9 dni, stala se z ni extra zadrzovacka a neminul ji ani klystyr v nemocnici..Pediatra radila absolutni klid, nemluvit, nenalehat, absolutne vypnout tema kakani. Doporucila nam zmenit prostredi a ejlhle stalo se. Odleteli jsme na dovolenou a tam nastal obrovsky zlom a od te doby kaka „normalne“ kazdy den a do nocniku nebo wc ![]()
@debra.morgan píše:
Kdo všechno do těch plen kaká? ty taky? nebo celá rodina?
Taky jsem to chtěla zmínit, že jsou nějaká divná rodina:)
Ten mateřský plural..