Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
A zvládne chvilku sedět na záchodě? Nebo k tomu má úplně odpor?
@Tarinka píše:
A zvládne chvilku sedět na záchodě? Nebo k tomu má úplně odpor?
Teď už ano, po rozhovoru s paní doktorkou. Nejdřív zkouší tlačit na nočníku. WC odmítá úplně. Už máme třetí nočník. Doktorka nám dala „projímadlo“ aby mu to šlo lépe a rychle. Zatím nic ![]()
@Evik40 píše:
Naše doktorka to chce řešit projímadlem. Aby to bylo rychlé. Taky stále čekám kdy se to v kebulce sepne. Řekne že potřebuje, ale do pleny a na bobku to vykoná
A co se má sepnout? Evidentně pozná, že chce kadit, když si řekne. Takže když to řekne, posad ho na záchod. Nebo to je tajemství, že se kádi do záchodu? Pochopila bych, kdyby nechápal, že chce kadit. Ale když to ví, o co jde?
@Evik40 píše:
Pro blbé a nechápající:
do plen kaká můj čtyřletý syn.
Prosím reakce jen k tématu a slušně.
Díky
jako vážně máš pocit, že to někdo nepochopil?
běžte raději kakat, celá rodinka.
Já bych to zkusila asi takhle…každý ráno po snídani, v klidu, ať si zkusí sednout na záchod nebo na nočník…po snídani bývají nastartovaná střeva, takže je vyšší šance k úspěchu…dělat to tak každý den, sednout na pět minut, nechat v klidu, jestli to zvládne, tak klidně odejdi, řekni, že se bude učit kakat do záchodu a pokud se to povede, že bude odměna, pokud se to nepovede, vůbec nic nekomentuj, jen prostě:,,Nevadí, zítra to zkusíme zas a ono se to podaří"…jinak neprobírat, vůbec o tom nemluvit… ono nedat plínu je dost těžký, protože děti to pak většinou zadržují a vznikne enkopréza nebo často i hyperaktivní močák…nic o co by člověk stál…
@debra.morgan píše:
Kdo všechno do těch plen kaká? ty taky? nebo celá rodina?
Jsem starý dědek, ale asi teprve před 10 lety jsem zjistil, že existuje něco jako mateřský plurál. I když jsem maturoval i z češtiny, tak toto jsme se určitě neučili. Takže když nějaká maminka prohlásí: tak jsme se pokakali, většinou to znamená, že se pokakalo jen to děcko.
@Evik40 píše:
Ahojda. Omlouvám se za založení nové diskuze. Nikde jsem nenašla čerstvou aktivní na toto téma, které potřebuji s někým probírat😒 Je tu někdo, kdo má podobné „trápení“?
Nepomáhá po dobrém ani po zlém. Ani odměny nezabírají. To, že mu plenu prostě nedám, si nechávám už jako poslední šanci. Ale chtěla bych se tomu vyhnout. Ale jak na to? Je to moje třetí dítě a u těch dvou to šlo samo, jak je to možné?Příspěvek upraven 08.02.22 v 14:35
Ahoj. Ve 4 letech mi to nepřijde nic extra pozdě. Na malou chodí na WC / nočník? Říká si sám? Když potřebuje na velkou, tak si řekne o plinu? Nebo je cely den v plence?
Můj nejstarší to měl taky složitější - jednak nebyl dlouho zralý na odplenkovani, ať jsem dělala, co jsem dělala, čůrání pak ale dal ze dne na den v asi 2 3/4 roku. S kakanim byl problém, vyžadoval plenku, musel mít klid, většinou se někam schoval (za gauč, za skříň…). Plenku jsem mu nechala, aby se nestresoval, ale musel se schovat na záchodě a s plenkou sedel na nočníku. To prošlo. Pak jsem plenku položila do nočníku a sedel na tom, na to si chvilku zvykal. A pak byl ochotnější to zkusit bez té plenky. Prostě konzerva ![]()
Zkus rozklíčovat podle toho, co zvládá, jestli nemůžeš zkusit postupné kroky. Pokud ne, tak prostě musí dozrát. Hlavně jej nestresuj, má důležitější věci na práci, ať si neuženete problémy. Držím palečky, jednou to přijde ![]()
@Luboš P píše:
Jsem starý dědek, ale asi teprve před 10 lety jsem zjistil, že existuje něco jako mateřský plurál. I když jsem maturoval i z češtiny, tak toto jsme se určitě neučili. Takže když nějaká maminka prohlásí: tak jsme se pokakali, většinou to znamená, že se pokakalo jen to děcko.
mě by fakt zajímalo, co někoho vede k tomu veřejně se přiznat, že se p*sral. ![]()
@debra.morgan píše:
mě by fakt zajímalo, co někoho vede k tomu veřejně se přiznat, že se p*sral.
Tady se nikdo neposral
@debra.morgan píše:
jako vážně máš pocit, že to někdo nepochopil?![]()
![]()
![]()
běžte raději kakat, celá rodinka
Je vidět, že někdo má nakakáno uplně jinde
@kbrz píše:
Co tady řešíte to mateřské „kakáme“. Vždyť je to normální a dělá to hodně matek. Časem to přejde. Ptala se na něco jiného a místo rady tady rýpete.
No tak jsme to trochu odlehčili, udělali si legraci, no.
@Hrnekmleka píše:
Ahoj. Ve 4 letech mi to nepřijde nic extra pozdě. Na malou chodí na WC / nočník? Říká si sám? Když potřebuje na velkou, tak si řekne o plinu? Nebo je cely den v plence?
Můj nejstarší to měl taky složitější - jednak nebyl dlouho zralý na odplenkovani, ať jsem dělala, co jsem dělala, čůrání pak ale dal ze dne na den v asi 2 3/4 roku. S kakanim byl problém, vyžadoval plenku, musel mít klid, většinou se někam schoval (za gauč, za skříň…). Plenku jsem mu nechala, aby se nestresoval, ale musel se schovat na záchodě a s plenkou sedel na nočníku. To prošlo. Pak jsem plenku položila do nočníku a sedel na tom, na to si chvilku zvykal. A pak byl ochotnější to zkusit bez té plenky. Prostě konzerva
Zkus rozklíčovat podle toho, co zvládá, jestli nemůžeš zkusit postupné kroky. Pokud ne, tak prostě musí dozrát. Hlavně jej nestresuj, má důležitější věci na práci, ať si neuženete problémy. Držím palečky, jednou to přijde
Ano. Říká si sám na malou a na velkou vyžaduje plenku. Nekaká třeba 5 dnů, když to řeším po zlém ![]()
Jinak nosí trenky. Plenka jen na kakání a na noc.
@Evik40 jo a ještě si vzpomínám, že jsem kdysi někde četla, že ženský prostřihují do té plenky díru…aby to z ní prostě vypadlo a dítě tak zjistilo, že je to k ničemu… ![]()
@Luboš P jednou, dvakrát ještě jo, ale omílat to pořád dokola
![]()