Skoro nejím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2727
13.2.23 08:34
@Uslava píše:
Myslim, že ti ani není 16 let ale více. A zvykni si na to, že s tebou nebudou všichni souhlasit. Tipuju, že tvoje diskuse tu vydrží na max čtyři stránky a už tě nikdy nikdo tady neuvidí.

Dělá to dobře kopat do člověka, který má problém? Jsi fakt chudinka! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
13.2.23 08:38

Zakl a jak dlouho to trva?
Nekdo ti řekl, ze jsi tlusta, anebo byly nějaké nervy ci zdravotni potize od kterych se to tahne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
13.2.23 08:43
@Janismew píše:
@Uslava Chcete rodný list předložit, nebo se tady budete hádat o věku? Plus, mně je jedno, že ta diskuze tu bude čtyři dny, mně stačí i den. Chtěla jsem vědět zpětnou vazbu lidí, nevím, jestli neumíte číst.

Klid. Je to b. bý trol.
Syn takhle zahazoval jídlo, když ho šikanoval spolužák. Asi z toho stresu, nevím.
Našla jsem třeba maso za skříní, v koši, rohlíky pod postelí, apod., tušení jsem měla delší dobu.
Hlídali jsme ho při jídle a stejně občas, no. Dopadlo to tak, že přestal růst. Přes léto jsem ho krmila ovesnými vločkami, to nadával, ale pomohlo to. Už zase roste, naštěstí.
Při jídle ho hlídáme pořád. Ach jo.
Mamce se určitě svěř, určitě už něco tuší.
Držím palce do budoucna. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17151
13.2.23 08:46

Zkus si dělat Smoothie, pít actimel, jogurtový nápoje, klidně i ovocný a jogurtový kapsičky, přesnídávky ať do sebe aspoň něco dostaneš a nemáš tolik pocit že musíš sníst spoustu jídla…nutridrinky, nevím zda nejsou na předpis ale nech si zkontrolovat krev, můžeš mít málo železa, nedostatek způsobuje nechutenství. To můžeš mít i podvědomě z nějakého stresu, doma, ve škole je vše ok? Kdy jdeš k doktoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
13.2.23 08:58
@Janismew píše:
@freeport Je mi 16. Váha mi přijde fajn.

Pokud s tím nebudeš nic dělat, přijdeš o menstruaci, pak vlasy, pak se zhorší kůže, pak začnou kolabovat orgány a pak tě čeká výlet na hřbitov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.2.23 09:08
@Janismew píše:
@freeport Takhle… váha mi nikdy nedělala problém, neměla jsem problém s tím, jak vypadám. Jenom poslední dobou nejím, ne, protože si řeknu:,,Teď jíst nebudu", ale protože ten hlad nemám, a nebudu se nutit do jídla, když prostě hlad nemám.

Hýbeš se? Nemáš stres ve škole? Doma vše v pořádku? Určitě bys měla jíst, nechutenství nebo vyhýbání se jídlu není správně. Ještě se vyvýjíš a potřebuješ živiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
13.2.23 09:11
@Janismew píše:
@freeport Takhle… váha mi nikdy nedělala problém, neměla jsem problém s tím, jak vypadám. Jenom poslední dobou nejím, ne, protože si řeknu:,,Teď jíst nebudu", ale protože ten hlad nemám, a nebudu se nutit do jídla, když prostě hlad nemám.

On ten pocit hladu casem vymizi, pokud nejakou dobu jis hodne malo nebo vubec. Zaludek si v podstate zvykne a zmensi se.
Nevidim problem ve vaze jako takove (ackoli jsem nevidela, kolik meris) pokud bys k ni dosla jinym zpusobem. Tady sama vidis, ze je neco spatne a urcite bych se sverila nekomu v okoli. Nejaky spoustec urcite existuje. Ten je treba resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
13.2.23 09:24
@Janismew píše:
Ahoj, mám menší problém, a nevím, komu se mám svěřit, tak to píšu sem. Poslední dobou málo jím, hodně málo, skoro vůbec. Jsem si toho vědoma, ale prostě necítím pocit hladu, a když už, tak si vezmu něco malého, aby mě to přešlo. Obědy ani večeře v podstatě nemám. Doma mě do jídla doslova tlačí a furt otravujou, ať si dam jídlo, ale já prostě hlad nemám. Většinou trochu jídla házím do koše nebo z okna, aby to vypadalo, že jsem toho snědla více, já si to jídlo dám, ale málo, protože více bych prostě nezvládla. Dřív jsem milovala popcorn, brambůrky, ale teď? Teď už si je dám málokdy. Hodně jsem zhubla, z 62kg na 54kg. Tohle celý trvá už nějakou chvíli, ale mně nepřijde, že by mi to nějak ubližovalo. Občas mám den, kdy si toho dám více, ale jinak skoro nejím.

Kolik meris?

Jinak, pokud se dostanes na kriticke hodnoty podvahy, asi vis, ze riskujes ztratu krasy a poruchy cyklu, takze i budouci neplodnost. Neni problem obcas nejist nebo citit hlad, otazka je slozitejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17151
13.2.23 09:49
@Uslava píše:
Jen se potřebuješ vypovídat, viď? Potřebuješ pozornost, býť důležitá, rochniš se v tom ráda a možná jsi ta, co tu jednou za čas tyhle diskuse zakládá. Hele, to přejde. Kolem jídla jsou na netu tuny diskusi. Když budeš chtít a potřebovat, něco si najdeš. Přestaň se pozorovat. Je to v tomhle věku těžké. Chápu. Ale středem světa ty nejsi. Ve volném čase bys mohla doma vařit při celou rodinu. Možná by ti došlo, kolik je kolem toho práce. Jist to nemusíš.

Wtf? Tohle bys řekla i svojí dceři, kdyby za tebou přišla? Přečti si to ještě jednou, tímhle jí asi nepomůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.2.23 09:50

No začni jíst - to že nemáš hlad neznamená že nemůžeš jíst. Pokud se po té, co něco sníš děje něco špatného, tak to je potřeba prozkoumat a pak to řešit s lékaři. Podle toho se dá odhadnout, co je příčina.

Je možné že prožíváš nějaký velký stres či trápení a prostě máš stažený žaludek a hrdlo? Pak by to bylo od úzkosti, se kteoru je potřeba pracovat zejména v psychoterapii a nebránit se přípaným lékům co s úzkostí pomáhají - řekni to lékařce.

Pokud nejíš, jeslti se bojíš že přibereš a nebo v tobě jídlo vyvolává nějaké mizerné psychické stavy, tak to zní jako porucha příjmu potravy. Pak to rozhodně chce psychoterapii a péči psychiatra.

Pokud po jídle máš nějaké tělesné bolestivé stavy (ne jen nutkání to vyzvracet - to ukazuje spíš na tu poruchu příjmu potravy), tak gastroenterologie a alergologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33597
13.2.23 10:08
@Janismew píše:
Ahoj, mám menší problém, a nevím, komu se mám svěřit, tak to píšu sem. Poslední dobou málo jím, hodně málo, skoro vůbec. Jsem si toho vědoma, ale prostě necítím pocit hladu, a když už, tak si vezmu něco malého, aby mě to přešlo. Obědy ani večeře v podstatě nemám. Doma mě do jídla doslova tlačí a furt otravujou, ať si dam jídlo, ale já prostě hlad nemám. Většinou trochu jídla házím do koše nebo z okna, aby to vypadalo, že jsem toho snědla více, já si to jídlo dám, ale málo, protože více bych prostě nezvládla.Dřív jsem milovala popcorn, brambůrky, ale teď?Teď už si je dám málokdy. Hodně jsem zhubla, z 62kg na 54kg. Tohle celý trvá už nějakou chvíli,ale mně nepřijde, že by mi to nějak ubližovalo. Občas mám den, kdy si toho dám více, ale jinak skoro nejím.

Že nemáš pocit hladu, je špatně. Nemusíš se nacpat k prasknutí, ale tvé tělo potřebuje z něčeho fungovat, a když mu to nedáš, tak to bude hodně špatný. Ty jsi chtěla zhubnout? Někdo se do tebe navážel, že jsi tlustá? To bývá většinou důvod, že se přestane jíst. On časem ten pocit hladu zmizí, a ty máš pocit, že se vlastně nic neděje, ale to je velká chyba. Teď nemáš pocit, že by ti to ubližovalo, ale nenech to dojít do stádia, kdy začne. Svěř se mamce, nenechávej si to pro sebe. Opravdu to není sranda. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
13.2.23 10:25
@Janismew píše:
@freeport Je mi 16. Váha mi přijde fajn.

Porucha příjmu potravy je psychické onemocnění, na které se umírá. Chápu, že je to pro tebe vágní představa, ale pokud se to nezarazí včas, nebo se nepřijde na jinou příčinu nechutenství, může tě to nadosmrti poznamenat. Neplodnost, vypadané zuby, křehké kosti jsou spíše ty lehčí následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17151
13.2.23 15:50

Ona až tě doktorka uvidí jak jsi hubená, min.tu krev ti vezme. Jsou snad i nějaké sirupy nebo tak pro děti co nechtějí jíst, na zvýšení chuti k jídlu když jsou hubené moc a ty dítě pořád jsi, navíc holka, já taky blbla od 14 s dietama páč jsem díky šikaně ve škole nabyla přesvědčení, že když nejsem hezká, mám hnusný obličej a brýle k tomu musím být aspoň hubená aby se mi nesmali i že jsem tlustá. Vážila jsem jako ty ale při 165 cm a přestala menstruovat, tak si prosimtě nezahravej. Já měla doma velký vzor mámu, věčně na dietě, její mantra zněla nežrat a otec nám oběma dával sežrat každé kilo navíc. Máma se kvůli němu normálně už tak 20 let nenajedla, a stejně mám s váhou (i díky nefunkční štítné žláze) problémy pořád i když spíš opačného charakteru. U nás doma prostě platilo, hubený = hezký, ségra je zase vychrtlá a místo jídla raději kouří. Neblbni jo?

Příspěvek upraven 13.02.23 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
13.2.23 15:53
@Jahudka82 píše:
Ona až tě doktorka uvidí jak jsi hubená, min.tu krev ti vezme. Jsou snad i nějaké sirupy nebo tak pro děti co nechtějí jíst, a ty dítě pořád jsi.

A jak víš, že je hubená? Já měla v její věku 50 kilo na 165 cm a hubená na léčení jsem nebyla. Zakladatelka sem nenapsala výšku, pokud se nepletu.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
13.2.23 15:54

@Janismew Můžeš napsat, z jakého patra to jídlo haziš z okna?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová