Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janismew píše:
Ahoj, mám menší problém, a nevím, komu se mám svěřit, tak to píšu sem. Poslední dobou málo jím, hodně málo, skoro vůbec. Jsem si toho vědoma, ale prostě necítím pocit hladu, a když už, tak si vezmu něco malého, aby mě to přešlo. Obědy ani večeře v podstatě nemám. Doma mě do jídla doslova tlačí a furt otravujou, ať si dam jídlo, ale já prostě hlad nemám. Většinou trochu jídla házím do koše nebo z okna, aby to vypadalo, že jsem toho snědla více, já si to jídlo dám, ale málo, protože více bych prostě nezvládla. Dřív jsem milovala popcorn, brambůrky, ale teď? Teď už si je dám málokdy. Hodně jsem zhubla, z 62kg na 54kg. Tohle celý trvá už nějakou chvíli, ale mně nepřijde, že by mi to nějak ubližovalo. Občas mám den, kdy si toho dám více, ale jinak skoro nejím.
Vyhledej poradnu specializovanou na poruchu prijmu potravin.
@Janismew jsi nemocná. Když to nebudeš řešit, tak tě to bude stát vztahy, zdraví a v krajním případě i život. Je na tobě, jak s tím naložíš. Máš možnost volby, tak vyber správně…
@Janismew píše:
Ahoj, mám menší problém, a nevím, komu se mám svěřit, tak to píšu sem. Poslední dobou málo jím, hodně málo, skoro vůbec. Jsem si toho vědoma, ale prostě necítím pocit hladu, a když už, tak si vezmu něco malého, aby mě to přešlo. Obědy ani večeře v podstatě nemám. Doma mě do jídla doslova tlačí a furt otravujou, ať si dam jídlo, ale já prostě hlad nemám. Většinou trochu jídla házím do koše nebo z okna, aby to vypadalo, že jsem toho snědla více, já si to jídlo dám, ale málo, protože více bych prostě nezvládla. Dřív jsem milovala popcorn, brambůrky, ale teď? Teď už si je dám málokdy. Hodně jsem zhubla, z 62kg na 54kg. Tohle celý trvá už nějakou chvíli, ale mně nepřijde, že by mi to nějak ubližovalo. Občas mám den, kdy si toho dám více, ale jinak skoro nejím.
Tak to je urcite spatne! Mas problem budto somaticky nebo psychicky, ale tolik zhubnout normalni neni. Hubnuti muze byt priznak i vazne nemoci, dr.to pri anamneze vzdy zjistuje..
@freeport píše:
Kolik mas roku? A tesi te ta současná váha nebo ne?
A to hraje nějakou roli? Živiny potřebuje v každém případě. A to, že prakticky nejí je prostě špatně a buď je to PPP nebo nějaká nemoc. Každopádně to je nutné řešit bez ohledu na věk a váhu.
@ivašot. píše:
A to hraje nějakou roli? Živiny potřebuje v každém případě. A to, že prakticky nejí je prostě špatně a buď je to PPP nebo nějaká nemoc. Každopádně to je nutné řešit bez ohledu na věk a váhu.
A píše někdo, ze to není špatně? Co je tak strašně špatně nad mými dvěma otázkami?
@lilith1 Dobře, děkuju moc, brzy půjdu na 17 letou prohlídku, tak se to řeknu doktorům.
@Magical-eyes Dobře, děkuji, brzy jdu na prohlídku, tak to tam řeknu. Potřebovala jsem jenom slyšet názor jiných.
@Janismew píše:
@freeport Je mi 16. Váha mi přijde fajn.
Takže možná nejis záměrně, ne proto ze nemas hlad, spis se k tomu premlouvas. Mám stejně starou dceru jako jsi ty. Nechceš se svěřit mamince?
@freeport Takhle… váha mi nikdy nedělala problém, neměla jsem problém s tím, jak vypadám. Jenom poslední dobou nejím, ne, protože si řeknu:,,Teď jíst nebudu", ale protože ten hlad nemám, a nebudu se nutit do jídla, když prostě hlad nemám.
Máš náběh na mentální anorexii, určitě to řeš u lékaře. Nevěřím, že nemáš hlad, jen si to podvědomě namlouváš. To vyhazování jídla z okna o tom jasně svědčí, prostě jíst pořádně nechceš. Mamce to říct nemůžeš?
@freeport píše:
A píše někdo, ze to není špatně? Co je tak strašně špatně nad mými dvěma otázkami?
To co popisuje zakladatelka prostě není dobře, bez ohledu na věk a váhu. Takže mi ta otázka přišla prostě zbytečná
A z mé zkušenosti: u anorektičky prostě taková otázka vede k tomu, že existuje váha nebo věk, který „opravňuje“ nejíst ![]()
@lucad77 To není o tom, že nechci, ale o tom, že už nemůžu. Jak jsem psala, já to jídlo sním, ale co už nemůžu, tak to prostě nechám být. S tou mamkou, já se stydím, nevím, jak to vysvětlit, ale je mi trapně to řešit s mamkou. Brzy jdu na prohlídku, tak si o tom promluvím s doktorem.