Skoro tříletá dcera nechce papat

19
26.3.21 10:59

Skoro tříletá dcera nechce papat

Zdravím, mám problém se svou dcerkou. V červenci ji budou tři roky a poslední tři dny mi pořádně nejí. Už byla zvyklá na.nase jídlo (moc nekořeníme). Ale hodně papala tak. dostabala i sem tam sladké. Poslední tři dny nechce skoro nic než sladké a parky 😥 vím že to není ideální ale když ji nedám vůbec nic je jen na pití. Za včerejšek snědla třeba jen půl misky polévky k snídani kousek bábovky a k večery si vybrala jogurt jenže z toho snědla jen dvě lžičky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
26.3.21 11:02

Tak já bych taky zvládl jen steaky z hovězí svíčkové být po mém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.21 11:11

Můj šestiletý syn včera snědl jen jedno jablko a 2 plátky sýra. Dneska slavíme, uz snědl jeden banán.
Nikdy nebyl jedlík, ale co je Covid, hlídá babička a jídlo se zhoršilo, protože ustupuje. Teď je doma a my neustupujeme, takže nejí.
Nenechala bych se vydírat. Zjistila bych, jestli je zdravá a není nějaký důvod nejedení. Pokud jen zlobí, nechala bych ji na pití. 5× denně jídlo na stůl a neběhat, neustupovat, nedělat divadlo. Žádné zdravé dítě u plného talíře dobrovolně hlady neumře. Ale děti se hodně rychle naučí, že přes jídlo mohou rodiči manipulovat.
Mezi 2-3 lety mají děti často období, že špatně jedí.

• Citovat
  • Upravit
33543
26.3.21 11:12

@Bet 002 Žádné dítě dobrovolně hlady neumře, vybírá si, ví že to dostane :nevim: Dej jí normální jídlo, nesní ho? Tak smůla. Moc to řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.3.21 11:15

Nedala bych žádný párek, žádné sladké dokud nebude jíst… tu máš oběd… dát malou porci kterou je schopná sníst… nechceš…ok za hodinu hlad, znovu oběd!!! Nenechat se vydírat… a pokud bude den na pití tak bude!! Dehydrovaná nebude. A nakonec hlad ji dožene. Ale ty neustupuj. Minimálně tři normálni jídla za den! Snídaně, oběd, večeře přes to vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
26.3.21 11:18

Nedávejte sladké, když nejí, ale že jí málo bych neřešila…kolem toho třetího roku naše princezna stejné období - my byli paf, když do té doby snědla víc omáčky, než děda a on jí miloval, za to, jak je masová…a najednou žádné maso a jen trochu suché přílohy…4,5 a přidala řízek a karbanátek, ale stále jí víc kaše, než to maso…omáčky nejí vůbec (teda ve školce ano, doma ani jinde ne :zed: ) myslím, že si teď prostě chce vybírat sama a mě to nevadí, ale máme pravidlo, že nemám problém se sladkostmi, když sní nějakou zeleninu a polévku…a maso nenutím, pokud občas sní nějaké luštěniny…přeji pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
26.3.21 11:54

Řešila bych to stejně jako většina přispěvatelek přede mnou. Nechceš jíst, nejez, ale nebudou ani žádné bonbóny, sladkosti, křupky a podobné věci. Nabídnout jídlo 5× denně a hotovo. Nám se osvědčilo dodržovat režim a jíst vždy ve stejnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.3.21 12:01

Taky bych to tak resila, zadne sladke ani parek..tak nebude jeden den jist, hlady neumre…ja bych taky jedla jen strudl a mekace, kdybych si mohla vybrat..no nemuzu ze jo, mela bych 200kg…u nas to funguje, proste susenku nedostane, dokud nesni aspon trochu obeda..ja bych ji nenutila nic, co ji vylozne nechutna, kazdy proste nemusi mit rad kvetak, ale neco urcite mit rada musi, kdyz sladke, tak zkus k snidani ovesnou kasi s ovocem a medem, k obedu treba batatove nebo mrkvove hranolky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
26.3.21 12:02

Podle mě nejen ze to není ideální, ale je to dost otřesné a rozhodne bych na to nepřistoupila. Se sladkostmi s mírou nemám problém, ale nejdříve normální jídlo. A parky? Ty nekupuju už dlouho ani nám, tak malému dítěti podle mě vůbec nepatří. Tak holt bude chvíli hlady, ale určitě z toho neumre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
26.3.21 12:08
@Cenarius píše:
Tak já bych taky zvládl jen steaky z hovězí svíčkové být po mém :D
Že jo, teď jsem objednala vyzrálé z farmy a těším se jak malá 8)
  • Citovat
  • Upravit
22878
30.3.21 16:37

U nas taky funguje nejis, mas smulu..
Skolka je obe docela naucila jist, vedi, ze kdyz tam nezbasti co ostatni, budou hladovet..
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko