Noční krmení půlročního miminka

132
15.3.21 08:00

Noční krmeni pulrocniho miminka

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, jak je to s tím, že miminka starší půl roku defacto nepotřebuji noční krmeni? Mám mimi přes 6,5 měsíce a již od narození se budí co 2,5-3 hodiny. Jsem z toho už krapet vyčerpána a neustále unavená.
VÍM, ze každé miminko je jiné, jedno potřebuje to a druhé zase to, ale popravdě jsem čekala, ze se noční spánek alespoň trochu protáhne třeba na 4-5 hodiny. Ale zatím stále nic.
Chtěla bych se tedy zeptat Vás zkušenějších, jak je to s tím nočním krmenim, zda je potřeba či ne. Malý když se vzbudí a kojim ho, tak papá stejnou dobu jako přes den. Takže mi přijde, ze hlad má. Napapa se a usne. Známa mi zase říkala, ze to nejspíš dela jen ze zvyku a ze se tím uklidňuje s uspava, ne kvůli hladu. Dlasi mi zase říkala, ať už dam mimco do svého pokoje, ze se nejspíš tak často budi, protože ví, ze jsem hned vedle. Tak jsem z toho jelen, úplně nevim do mám dělat, tak pokud někdo budete mít radu, budu moc rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2096
15.3.21 08:05

Syna jsem v noci kojila do roku. Někdy to bylo jen o uklidnění, jindy to bylo o tom, že chtěl pít. Kojit jsem přestala až ve 14m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
15.3.21 08:06

Vstávám stejně i k ročnímu dítěti. Koj v leže. Dnes jsem sla spat o půlnoci, ve 3 kojení a v 5 budicek final :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
15.3.21 08:13

Dlouhý noční spánek mívají děcka na umělém mléce - je hůř stravitelné za „zacpává“ žaludek, takže dítě vydrží spát déle. Kojené děti to mají trošku jinak a pokud se budí stejně jako ve dne a prostě pije, tak bych neřešila.
Chápu, že jste vyčerpaná, ale bohužel to budete muset ještě přežít. Moje kamarádka vstávala k 20 měsíční dceři i 4×-5× za noc. Z toho třeba 3× opravdu pila a 2× jenom potřebovala uklidnit.
To, že si z vás dítě dělá živý dudlík by jste poznala: vezme bradavku a jenom dudlá, nesaje. Věřím tomu, že jste vyčerpaná, ale bohužel… Když ho dáte pryč, tak budete jenom muset chodit delší trasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.3.21 08:18

No, nechci byt špatný prorok, ale od pul roku do roka spala dcera podstatně hůř nez jako uplne mimino. V sesti měsících se budila co hodinu, pak zas mela období, kdy se probudila a následující hodiny byla zcela bdela, jindy chtela spat, ale nemohla zabiha usnout… Ctyri pet hodin v tahu spim tak od jejího roku a ani to neni kazdy den… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
15.3.21 08:23

Děkuji za odpovědi. Samozřejmě vydržím, chci pro malého to nejlepší a pokud bude takto vstávat ještě další půl rok, tak ať. Je to sice náročné ale zvládlo to plno jiných žen, zvládnu to taky. Jen jsem nevěděla, čemu pořádně věřit a čemu ne. Dostávala jsem plno “dobře” míněných rad jako “musíš ho nechat vyřvat” nebo právě “na noc mu dávej uměle mléko nebo kaše”…nic z toho jsem dělat nechtěla ale chtěla jsem alespoň vědět, zda je to vstavani normální nebo jak píšete, dělá si ze mě živý dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.3.21 08:32
@Aweis píše:
Děkuji za odpovědi. Samozřejmě vydržím, chci pro malého to nejlepší a pokud bude takto vstávat ještě další půl rok, tak ať. Je to sice náročné ale zvládlo to plno jiných žen, zvládnu to taky. Jen jsem nevěděla, čemu pořádně věřit a čemu ne. Dostávala jsem plno “dobře” míněných rad jako “musíš ho nechat vyřvat” nebo právě “na noc mu dávej uměle mléko nebo kaše”…nic z toho jsem dělat nechtěla ale chtěla jsem alespoň vědět, zda je to vstavani normální nebo jak píšete, dělá si ze mě živý dudlík.

Tohle je hrozně těžký, protože každý dítě je jiný a kazdy rodic ma svuj přístup. Některé děti spi jak pařez, jiné se budí hlady, protože nezrala nervova soustava nestíhá zpracovat den, protoze se chysta pokrok v psychomotorickem vyvoji, protoze je bolí zuby, protože chtějí vedet, ze tam jsi… Moje dcera spi nejhůř z dětí, co znám, vypadá v očích jinych matek nenormalne. Ja zase hledim na spící mimino jako na jednorožce, bájné zvíře :D

Jinak kaši na noc dávám a můžu Te ujistit, ze to na spaní nijak nefunguje 8) Vyrvavani jo. Když nepřijdes, dite si zvykne, ze mama mu nepomůže… Ale kdo by tohle chtěl…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
15.3.21 08:54

Pediatricka mi rikala, ze do 1 roku ma dite narok se v noci pravidelne budit na jidlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
15.3.21 09:13

Moje děti měly vždy takové fáze, jednu dobu spi celou noc, jindy se kojí x krát, ze ani nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.3.21 09:41
@Aweis píše:

tohle si budeš muset vyřešit v sobě, každý člověk jiná rada, já třeba spánek potřebuju, jinak jsem fakt okolí nebezpečná, takže já bych třeba to UM nebo kaši na noc dala, abych se mohla vyspat alespoň 5 hodin v kuse…Pokud to zvládáš i přes den nějak fungovat a máš jen jedno dítě, tak asi není problém pokračovat v tom, jak Vám to funguje, ale v 6 měsících už to MM není tolik zásadní, takže je to fakt na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.3.21 10:32

@Aweis mám 17 měsíčního syna, dodneška se budí průměrně 3-4× za noc. Mám ho u sebe v posteli, kojím v polospánku, ráno o tom skoro ani nevím :)
Když ho dáš do svého pokoje, bude se ti chtít xkrát za noc vstávat a chodit za ním ho utěšovat? Mně by se nechtělo..mimo to, než bych do pokoje došla, pravděpodobně by se syn probral úplně a uspávání by trvalo. Když ho mám u sebe, můžu reagovat rychle a uspat ho než se úplně probudí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
15.3.21 12:43

Me se budí co hodinu a je mu přes rok. Druhy se budil co hodinu do dvou let. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
15.3.21 21:03

Mě se děti přestaly v noci budit okolo roka a půl,. Zhruba v době, kdy jsem končila s kojením. Že by půlroční spalo celou noc, jako asi to taky existuje, ale považuju to za dost neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
15.3.21 21:39

Po půl roce u nás začaly růst zub, a to teprv začala ta pravá sranda (hrozné noci)😁. U obou dětí úplně stejné… je to jen fáze, za pár měsíců už se vyspíš, neboj 🙂. U nás tedy nejhorší období od 6-12 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.3.21 21:44

Hlad urcite nema pokud jedl dostatecne pres den. Ja bych to supla do jineho pokoje a normalne se vyspala. Jinak ho budes mit na prsu do 3 let a to je sa.kra peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí