Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Naše 5 a půl měsíční dcérka už nějakou dobu při kojení pěkně škrábe oběma rukama, že mám prsa samej šrám. (Už jsem uvažovala, že si v tom hambatým vobchodě koupím tu podprsenku, jak má prostřihlý ty místa, jak jsou bradavky a v tom budu kojit, aby na mě nemohla)No,a teď začla navíc kousat. Zuby nemá, ale bolí to fest. Stiskne dásně, pustí a dívá se co já na to a ještě se tak zákeřně usmívá
Zařvu, zvýším hlas, no co jí mám jinýho říct? Dnešní večerní kojení v podstatě nic nevypila, jak jsem jí dala prso, tak kousla, trochu si poškrabala a šla spát bez jídla… Navečer už má zavedenou kaši a v poledne sní tak 50g mrkve a pak dokojím. Nechce se tak náhodou odstavit? Su z teho jelen ![]()
Malej tohle dělal taky,prostě jsem vykřikla a nebo vzala prso.I když jsou maličký tohle dokážou pochopit brzy.
Ostříhat nehty a nebo dát rukavičky taky pomáhá na škrábání ![]()
Příspěvek upraven 20.09.10 v 20:13
Souhlasím s Kamčou. Vykřiknout a vzít prso. Pokud škrábe, chytit ruku a říct důrazně ne. Děti by se neměly podceňovat, ony to pochopí velmi dobře.:-)
No, takže postupuju správně, ale ona můj výkřik bere jako srandu a to že jí prso vezmu jí je šumák. Myslíte, že i tak to pochopí?
Magi píše:
No, takže postupuju správně, ale ona můj výkřik bere jako srandu a to že jí prso vezmu jí je šumák. Myslíte, že i tak to pochopí?
určitě to chápe a pokud to několikrát zvopákneš a uděláš větší divadlo jako že brečíš a fakt nedáš a budeš říkat au au au tak snad to pochopí brzo
.
Já kojila do 3 let takže uplného zubáče a bradavky pořád mám ![]()
Kamčo,
No já jsem si říkala, jestli se tak nechce odstavit, prý to tak některý mimina dělají. Jí je to fakt jedno, že jí prso pak už nedám a to nemůže být přitom najedená. To mi přijde divný. Budu ji muset převážit.
Taky mi to dělala, ale během krátké doby ji to přešlo, zkus to vydržet.
Ne že by to později bylo bez problémů - teď se zas s oblibou odtáhne a žmoulá bradavku prstíky
anebo to roztahá, pak se pustí a je paf z toho, jak všude stříká mlíko.
Holt klidné kojení jako u novorozeného miminka už nebude.
já bych neodstavovala.prostě už je jen větší a zkouší akce reakce.Za chvilku ti bude štelovat druhou bradavku,koukat kde co lítá a popřípadě tahat za vlasy,ale je to prostě vždy chvilková záležitost ![]()
Viděla bych to na zoubky, zřejmě ji svědí dásně a neví sis stím moc rady, moje děti to dělaly také.
Ahoj,my máme podobné trápení,malej mě štípe a mudlá mi kůži mezi prsty.Někdy to bolí jako jehla,dělá to nejraději na tenké kůži v podpaží.Taky někdy vykřiknu,tak se pak lekne.
taky mi to mladší zvířátko dělalo - tak jsem mu důrazně řekla,že tohle se nedělá, prso schovala malého odložila a jakože jídlo teda nebude,když se neumíš chovat - řval,tak jsem ho chvíli nechala. No a na další pokus popil,pak pohryzal,tak zdar a zase příště… No a po dvou dnech ho to přestalo bavit!
Jsou to malí drzouni! Ale my vyhrajeme!
Souhlasím s Kačenkou, jen ten výkřik bych asi moc nedělala, podle mě to bere jako hru. Malý to taky jednu dobu zkoušel, ale spíše mě štípal než škrábal a kousal taky, protože mu podle mě mlíko málo teklo, ale opravdu sebrat prso a pak zkusit znovu a když kousne zase sebrat, pochopil to rychle. Teď má 15 měsíců, kojím často, v puse má tak 12 zubů, ale ani se neopováží mě kousnout. Jen někdy, když je noc a bradavku dám málo hluboko do pusy, tak jak se jí snaží nacucnout tak nechtěně kousne. Třeba je to u tebe taky tím. ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Malej tohle dělal taky,prostě jsem vykřikla a nebo vzala prso.I když jsou maličký tohle dokážou pochopit brzy.
Ostříhat nehty a nebo dát rukavičky taky pomáhá na škrábáníPříspěvek upraven 20.09.10 v 20:13
Malej to taky dělá,meho au se bojí.Rukavičky si sundavá.Co s tím?