Kojení na veřejnosti, venku - prostě jinde než doma

182
19.9.10 14:14

kojeni na verejnosti/venku/ proste jinde nez doma

mam mesicni miminko a mam pocit, ze nemuzu nikam poradne ven, protoze jen co nekam doju tak uz abych zase kojila. Nechce se mi na lavicce vyndavat prso a nejak to tam smudlat :cert:
navic kojim s klobouckem a kojici polstar je po miminku druha vec co potrebuju ke kojeni… :-)
jak to resite vy? Nebo s tim nemate nikdo problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
19.9.10 14:21

Já jsem na lidi kašlala - komu to vadí, ať nečumí :lol: Samo jsem se to snažila dělat trochu tak, abych neměla prso venku půl hodiny a aby se nikdo dívat vyloženě nemusel.

S kloboučkem zkušenost nemám, polštář jsem používala jenom doma - ono jak bude mimčo pevnější, tak vám to půjde určitě dobře i bez něho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
19.9.10 14:24

Mně to taky nevadilo :nevim: ale já taky mám malé prsa :lol: a tudíž přes hlavu miminka nic vidět nebylo.
Ted´to ovšem bude horší, v únoru těžko budu kojit někde venku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.9.10 14:28

no ja jsem obdarena a na kojeni mimo domov se mi osvedcily kojici trika z HM - maji prustrihy, takze po prisati miminka nastelujete a neni videt nic.

Rozhodne lepsi nez zvedat triko a vyvalit pulku zad a predku nebo kojit pres vystrih, kdy je videt cele prso.

Jinak nejsem ten typ, co by se musel nekde vystavovat na odiv sve kojeni a prednosti jako to delaji „sereblitky“ typu obou Saudkovych - jak Sary, tak nynejsi Janovy partnerky Pavliny - u nich mam pocit, ze vyvali prso sotva se objevi nekde fotak ci kamera :roll:

Kojit se da diskretne i s velkyma prsama - sama jsem si to na sobe vyzkousela… :wink:

• Citovat
  • Upravit
18651
19.9.10 14:29

měsíc je málo to se musí ještě trochu utřepat, ale věz že časem to jistě zvládneš venku i ty :wink: Dá se totiž nakojit i velice diskrétně, moc se mi nelíbí když si mamina sedne aby na ni každej viděl a vytasí kozu všem na odiv, já nás vždy schovám pod plenu, n ebo se točím zády , nebo vše opravdu schovám pod tričko a malá má jen to co potřebuje mít v puse… Jde ale o cvik, po měsíci kojení prvního dítěte jsem z toho vbyla stejně vykulená jako ty a vyhledávala striktně kojící místnosti vv hypermarketech atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
19.9.10 14:30

jé tak to já trajdala pořád. prostě jsme vyrazily na celé dopoledne nebo odpolende do centra Prahy. když byl hlad, tak jsme sedly do kavárny, já si dala kafe a vodu a u toho v mlidu nakojila. když nebyl k dispozici zastrčený koutek, tak jsem se trošku schovala za kočárek. ale pravda je, že jsem kojila normálně, ne přes kloboučky. s tím to asi bude náročnější… a do centra jsem MHD jezdila až po šestinedělí, před očkováním jsem tam moc Klárku tahat nechtěla… dej tomu ještě čas a uvidíš jak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
19.9.10 14:31

Taky jsem to neřešila… celé dítě + svoje rameno jsem vždycky zakryla dekou z kočárku, takže nebyl vidět ani prs ani dítě (jen nožičky), bývala bych mohla kojit třeba na Václaváku a neviděl by nikdo nic.

Kojicí polštář jsem nepoužívala, stačilo mi podložit si čímkoli loket.

S kloboučky zkušenost nemám, ale kamarádka, která je používala, vždycky jeden vytáhla z krabičky, nasadila a bylo, operace na pět vteřin… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
19.9.10 14:32

Ahoj.
Já jsem s tím problémy neměla.Našla jsem si nějaké zákoutí a když nebyla možnost,tak jsem si sedla na laviču čelem o opěradlu. A snažila jsem se co nejvíc zakrýt tričkem.Nebudu vystavovat svá prsa. 8-)
Přiznám,že na začátku jsem měla divný pocit.Ale když to bylo domů daleko,tak nenechám prcka řvát hlady. :nevim: Naučila jsem se nevšímat si lidí.
Ze začátku to nebylo ani pohodlné.Byla jsem zvyklá kojit s pokrčenýma nohama,což na lavičce nejde.Ale naučila jsem se.
Dej tomu čas.Třeba si zvykneš a půjde ti to i venku a nebo budeš vycházet jen na dobu mezi kojením. :wink: Miminko máš ještě malé a sami se sehráváte,tak to moc nelámej přes koleno. :wink:

Malá rada:Nedělej nic,co není příjemné tobě a tvému miminku. :huban: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.10 14:35

Já musím říct, že občas jsem seděla tak, aby na mě každý viděl, ale v našem skvělém městě jsou lavičky jenom v parku a na náměstí, kam je to s ječícím kojencem ne vždy blízko. Byly i na hlavní třídě, ale město je nechalo zarůst břečťanem - asi aby si se nezničily, jak by na nich lidi seděli :lol: Kojicí místnosti nebyly (teď se jedna použitelná a 2 nepoužitelné zbudovaly), tak jsem občas kojila v tureckém sedu někde na patníku nebo na schodech nákupního centra - domů to mám třičtvrtě hodiny, půl hodiny do města, to bych taky nemusela chodit vůbec nikam :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.9.10 14:36

Ahoj!

U prvního jsem se zpočátku více styděla, ale pak jsem se celkem otrkala a kojila takřka kdekoliv.

Samozřejmě jsem se snažila, aby toho bylo vidět co nejméně. Nejlepší je volnější triko… Z vrchu rozepneš podprdu, přiložíš miminko k sobě, zvedneš triko, vyndáš cícu, strčíš do pusy a tričko si pošteluješ tak, aby zakrývalo co nejvíce. Dá se přes to přehodit i plína. Nejlepší je mít na sobě rozepnutý svetr (bundu), který to kryje z boku.

Zkus si doma natrénovat kojení bez polštáře a pak si vychytej i to diskrétní kojení… :wink:

Kolik je prckovi?

Příspěvek upraven 19.09.10 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
19.9.10 14:36

Pokud se maličkýmu nejlépe baští doma s polštářem a kloboučkem, tak se nedá nic dělat. Omez výlety na krátké procházky, když je mimi najedené, tak šup do kočárku a projít se když spinká a pak domů nakojit.
Taky jsem se přizpůsobovala. Dcerka(nyní 5 měsíců) měla i období, kdy vyloženě vyžadovala kojení doma, venku byla nervózní a škrábala a řvala a dala se kojit jedině v leže na posteli. Teď je to lepší a už můžem občas někam vyrazit. Ale já mám ještě staršího kloučka, který když řádí na hřišti a nemám tam kámošku, která by ne něj trochu dohlídla, tak se neodvážím kojit i z tohoto důvodu a radši jdeme domů, kde mu pustím pohádku a v klídku nakojím.
Takže já se děckám prostě přizpůsobuju, i když bych taky nejradši vyrazila na velkej výlet, ale zatím to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
19.9.10 14:41

Tak já jsem na veřejnosti nekojila moc často, protože jsem měla mimino na zimu, takže jsme chodili většinou jen na procházky a v mraze jaksi nejde si sednout na lavičku a nakojit :-).
A nekuřáckých restaurací tu je jak šafránu, jen jednu cukrárnu pro děti, tak tam mi to nedělalo problém. Kojila tam kdejaká maminka. Ale pro pocit soukromí tam měli intim box.

Kojila jsem taky asi měsíc s kloboučky. Prvně když jsem vytáhla kloubouček na veřejnosti, nervozitou se mi klepaly ruce, byla jsem rudá a zpocená :oops: :roll:. My jsme s přisátím přes klobouček bojovali i doma v klidu :roll: . Takže to mě opravdu odrazovalo. Pro jistotu jsem měla sebou odstříkané mléko v lahvi, kdyby se nám to z jakéhokoli důvodu nepodařilo, ale naštěstí nebylo třeba. Kluk se bez okolků přisál. Pak ještě asi dvakrát jsem s kloboučkem kojila na veřejnosti, ale naštěstí se nám je brzy podařilo odbourat.
S kloboučkem to pro mě bylo fakt na veřejnosti za trest, ale jen ten okamžik nasadit a přiložit dítě. Pak zase sundavání, ale jinak v pohodě.

No a potom, když už jsem kojila bez kloboučku, tak syn povyrostl a nakojit ho na veřejnosti bylo nemožné, protože asi hodinu koukal, kde co lítá :roll: :roll: a prso ho nezajímalo :zed:.
Ještěže jsme bydleli v centru a on vydržel celkem dlouho bez kojení, 4-5h určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.9.10 14:44

Kojím všude, kde se dá, na lidi kašlu, přeci si nenechám řvát děti hlady. I u prvního jsem to tak dělala. Nestydím se, ale zase celé prso taky nevyvaluju :wink: Ale s kloboučkem neporadím, to jsem nepoužívala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
19.9.10 15:14

Taky jsem kojila normálně venku. Mladej chtěl co dvě hodiny + taky nám to trvá než někam dojdeme. Nejčastěji jsem kojila na dětském hřišti, takže tam to ani nevadilo. Ale i v obchoďáku, normálně v kavárně, protože ta jejich kojící/přebalovací místnost se záchodem :poblion: :lol: Žádné po,ůcky jsem teda nepotřebovala :think: ale třeba to zmáknete časem bez nich :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.9.10 15:24

Ahojky, úplně tě chápu, před pár měsíci jsem měla ten samý problém a snažila se jezdit, tak abych nakojila doma, u mamky,…, teď už neřeším, až bude pevnější, tak to půjde i jinde, neboj, chce to jen čas. Na lidi se časem vykašleš, protože víc pozornosti upoutá vřeštící hladové dítě než kojící mamina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová