Kojení na veřejnosti, venku - prostě jinde než doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
17.9.16 15:10

Tuhle jsem seděla v Cafe Louvre na Národní a u stolku naproti dvě ženský krafají, když tu nad kávou ta jedna normálně rozepla košili i kojící podprdu a takto odhalená teprve šla hrabat do kočárku miminko. Při přikládání ještě mávala lžičkou od latté a hlasitě diskutovala s kamarádkou jestli je lepší sachr nebo rakvička nebo co já vím. Tohle je nevkus a nic na tom nezmění ani fakt, že kojení je věc přirozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.9.16 15:14
@unuděná píše:
Tuhle jsem seděla v Cafe Louvre na Národní a u stolku naproti dvě ženský krafají, když tu nad kávou ta jedna normálně rozepla košili i kojící podprdu a takto odhalená teprve šla hrabat do kočárku miminko. Při přikládání ještě mávala lžičkou od latté a hlasitě diskutovala s kamarádkou jestli je lepší sachr nebo rakvička nebo co já vím. Tohle je nevkus a nic na tom nezmění ani fakt, že kojení je věc přirozená.

je to otázka nějakého citu pro situaci, vhodnost, vkus.Ano, kojení je věc přirozená, přesto jsou místa a prostředí, kde se to nehodí. A způsob chování, který je všechno jiné než vkusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
17.9.16 15:47
@unuděná píše:
A ty máš jako nějaký grant na mluvení za všechny věřící?? Správně píšeš, že i věřící jsou jen lidi. Takže se rozhlédni třeba jen tady v diskuzi, kolika „lidem“ (a to jsou prosím povětšinou matky, které taky kojí/kojily) by to vadilo :nevim:

viz muj prvni prispevek k tomuto tematu :-) ale chapu, ja taky nedokazu udrzet prehled, co kdo psal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.9.16 18:09
@unuděná píše:
Souhlas. Zrovna tohle přirovnání je dost blbé, když tam prolítne davem školáků, tak mu nepomůže ani rodící žena.A co se týče dozorování dalších dětí - i to se dá udělat jinak, než „vyhazovat kozy na stůl“, mám rovněž bohaté zkušenosti. Minimálně si můžeš sednout zády/bokem ke společnosti, nebo do dětského koutku, kde ti ty zbylé děti blbnou. Nosit takové oblečení, aby šlo prso diskrétně vyndat a přikrýt se alespoň než se dítě přisaje. Nebo stačí nakojit dítě před vstupem do restaurace třeba na nějakém přilehlém hřišti, louce :nevim: Nějaké šlechetné důvody bych v tom nehledala, kdo se chce chovat slušně a to i ve smyslu neuvádění společnosti do rozpaků, tak to udělat vždycky může.

Tak jaki ano, ale vicamcad pocamcad. Treba americanky s tou jejich prudernosti :roll: ty nez by vyndaly kozu, tak koji na verejnych zachodkach :poblion: pripadne nekoji vubec. To je zase podle me uz mooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.16 18:34
@Gina108 píše:
Tak jaki ano, ale vicamcad pocamcad. Treba americanky s tou jejich prudernosti :roll: ty nez by vyndaly kozu, tak koji na verejnych zachodkach :poblion: pripadne nekoji vubec. To je zase podle me uz mooc.

Nojo, ale to je jinej kraj, jinej mrav ;) Píšu tu o českých podmínkách.

Mě se třeba několikrát stalo, že lidé ani nevěděli, že vedle nich kojím, třeba právě v té restauraci. Kamarád si tuhle přisednul a říká mi „proč se nás tak straníš, když XXX spinká? Oldož jí do kočáru a pojď k nám!“ :lol: No pak byl chudák v rozpacích, když uviděl kus prsa :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.10.16 17:54
@Pudloslava píše:
@unuděná tak to da rozum, ze v kostele nepujdes kojit nahore bez na schudek pred oltarem celem k lidu :-) to mi nepripadalo nutne zduraznovat :-)

Asi tak :-) Někam bokem nebo dozadu a diskrétně (v mém případě pod šálou) :-) S pohoršením jsem se ještě nesetkala. A tak nějak cítím, že „tam nahoře“ pro to mají porozumění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.10.16 18:02
@peta81 píše:
mmch proc se zakladatelka hali zrovna v lese na houbach kdyz kolem zadne zastupy lidi nevidim? :think: :mrgreen:

Fér poznámka :-) Ne na houbách, ale na borůvkách :-) Malej se náramně rozhlížel po lese a navíc kolem nás kroužila všelijaká havěť :-) Takže v lese šál proto, aby se nerozptyloval od baštění a nebyl popíchanej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.10.16 18:10
@unuděná píše:
O co je to lepší než plínka či normální šátek hozený přes rameno? :roll:

No náš malej tu plínku/šátek vždycky obratně strhnul - někdy to nevadilo, občas trošku jo :-) Tohle se mu zatím strhnout nepodařilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová