Kouření a kojení

141
17.9.10 13:55

kouřeni a kojeni

ahojky mam dite 3,5mesice a uz jsem na10cigaretach denne…je tu taky kourici matka.nechci psat od vas ze bych nemela to vim sama.ale najit odkazy o vlivu koureni atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
648
17.9.10 14:00

A co si myslíš že to muže mít za vliv , :twisted: nic dobrého určitě ne.Nevím ale pokud ti jako motivace k tomu abys přestala nestačí zdraví vlstního dítětetak je asi něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.9.10 14:01

Můj názor je, že kdybych kouřila, tak rozhodně nekojím, nic ve zlém.

• Citovat
  • Upravit
141
17.9.10 14:03

ale hold to nejde.nechci odsuzovat to delam ja sama a taky se vas tu najde i spousta dalsich.chci najit presne odkazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
17.9.10 14:03

Ahoj, obávám se, že při odstavení bude mít dítě absťák.
Neřekla bych, že zde najdeš spojence.

j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
17.9.10 14:04

Taky se dá jednoduše přestat

www.antinikotin.cz

stojí to 1000,– a pomáhá to, já to taky tak udělala a nekouřím už dooost dlouho :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
17.9.10 14:04

a hledala jsi na netu a nic nenašla? tomu nerozumím, to přece vygoogluješ, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
17.9.10 14:05

Odkazy o vlivu kouření si můžeš během třiceti vteřin najít sama na googlu.

Kvůli tomu není nutné zakládat diskusi na téma, o kterém je předem jasné, že zase rozpoutá vášně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
17.9.10 14:05

Myslím, že sis měla rozmyslet jestli chceš kouřit a nebo kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
17.9.10 14:06

Kouření negativně ovlivňuje délku kojení i motivaci k němu. Škodlivé látky pronikají do mateřského mléka a nejenže negativně ovlivňují zdraví dítěte, ale také pozměňují chuť mléka, které pak mohou děti odmítat. To je i jeden z důvodů, proč kuřačky kojí kratší dobu. Dalším důvodem je, že nikotin snižuje sekreci prolaktinu (hormon zodpovědný za tvorbu MM), proto se tedy mléka vytváří méně. Z výše uvedeného je patrné, že je během kojení lepší nekouřit.
Ale co dělat, když nejde přestat?

Uvádí se, že kouří-li žena do 5-ti cigaret denně, výhody kojení stále převyšují nevýhody kouření. Toto množství je tedy ještě považováno za únosné. Kouřit by se mělo ihned po kojení, aby se část nikoinu stihla metabolizovat a vyloučit.

zkopírováno odsud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
17.9.10 14:06
martina75 píše:
A co si myslíš že to muže mít za vliv , :twisted: nic dobrého určitě ne.Nevím ale pokud ti jako motivace k tomu abys přestala nestačí zdraví vlstního dítětetak je asi něco špatně.

Přesně tak !!! Raději si ani neměla zakládat toto téma, když si představím jak kojíš a u toho třeba hulíš :poblion: :poblion: :cert:
Probohoa, to nemáš ani za mák ohledu na své dítě :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.9.10 14:07
lleennttiillkkaa píše:
Myslím, že sis měla rozmyslet jestli chceš kouřit a nebo kojit.

Vidím to stejně, taky jsem kouřila, vím, že je to silná závislost, nicméně bych nekojila.

• Citovat
  • Upravit
1853
17.9.10 14:11

A ty kojíš ,když kouříš ? 8-o
no měla jsem kamarádku ta si taky nemohla pomoct tak holt přestala kojit a myslím ,že udělala dobře .
No jinak kouření rodičů nebo osob bydlících s dítětem vede ke zvýšení rizika SIDS dále zánětům horních a dolních cest dýchacích .-to jsou některá ta rizika.
tak asi hlavní je si pořádně mít ruce at nanich nemáš nikotin z cigaret ,nedávat malou na oblečení co smrdí po cigárech ,po kouření si pořádně vyčistit zuby a vypláchnout ,nekouřit v blízkosti dítěte -no je toho dost +pálka za UM no jestli bych se radši nepokusila přestat , :think: držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.9.10 14:12

Můžu se zeptat, jak jsi to dělala v porodnici? :think: Pamatuji si, že při příjmu, když se vyplňuje dotazník se ptají na kouření,aspoň myslím. Myslím si, že by tam ses dověděla potřebné info.. :think:

• Citovat
  • Upravit
648
17.9.10 14:14

Katrinko dík za podporu nechci být za moralistu ,ale když si představím holky které se mnou byli na IVF a vzdaly by se kde čeho aby mohly mít dítě tak se mi prostě dělá rudo před očima že někdo ho má a nevzdá se takového hnusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová