Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky mam dite 3,5mesice a uz jsem na10cigaretach denne…je tu taky kourici matka.nechci psat od vas ze bych nemela to vim sama.ale najit odkazy o vlivu koureni atd
A co si myslíš že to muže mít za vliv ,
nic dobrého určitě ne.Nevím ale pokud ti jako motivace k tomu abys přestala nestačí zdraví vlstního dítětetak je asi něco špatně.
Můj názor je, že kdybych kouřila, tak rozhodně nekojím, nic ve zlém.
ale hold to nejde.nechci odsuzovat to delam ja sama a taky se vas tu najde i spousta dalsich.chci najit presne odkazy
Ahoj, obávám se, že při odstavení bude mít dítě absťák.
Neřekla bych, že zde najdeš spojence.
j.
Taky se dá jednoduše přestat
stojí to 1000,– a pomáhá to, já to taky tak udělala a nekouřím už dooost dlouho
![]()
a hledala jsi na netu a nic nenašla? tomu nerozumím, to přece vygoogluješ, ne?
Odkazy o vlivu kouření si můžeš během třiceti vteřin najít sama na googlu.
Kvůli tomu není nutné zakládat diskusi na téma, o kterém je předem jasné, že zase rozpoutá vášně.
Myslím, že sis měla rozmyslet jestli chceš kouřit a nebo kojit.
Kouření negativně ovlivňuje délku kojení i motivaci k němu. Škodlivé látky pronikají do mateřského mléka a nejenže negativně ovlivňují zdraví dítěte, ale také pozměňují chuť mléka, které pak mohou děti odmítat. To je i jeden z důvodů, proč kuřačky kojí kratší dobu. Dalším důvodem je, že nikotin snižuje sekreci prolaktinu (hormon zodpovědný za tvorbu MM), proto se tedy mléka vytváří méně. Z výše uvedeného je patrné, že je během kojení lepší nekouřit.
Ale co dělat, když nejde přestat?
Uvádí se, že kouří-li žena do 5-ti cigaret denně, výhody kojení stále převyšují nevýhody kouření. Toto množství je tedy ještě považováno za únosné. Kouřit by se mělo ihned po kojení, aby se část nikoinu stihla metabolizovat a vyloučit.
zkopírováno odsud
martina75 píše:
A co si myslíš že to muže mít za vliv ,nic dobrého určitě ne.Nevím ale pokud ti jako motivace k tomu abys přestala nestačí zdraví vlstního dítětetak je asi něco špatně.
Přesně tak !!! Raději si ani neměla zakládat toto téma, když si představím jak kojíš a u toho třeba hulíš
![]()
Probohoa, to nemáš ani za mák ohledu na své dítě ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Myslím, že sis měla rozmyslet jestli chceš kouřit a nebo kojit.
Vidím to stejně, taky jsem kouřila, vím, že je to silná závislost, nicméně bych nekojila.
A ty kojíš ,když kouříš ? ![]()
no měla jsem kamarádku ta si taky nemohla pomoct tak holt přestala kojit a myslím ,že udělala dobře .
No jinak kouření rodičů nebo osob bydlících s dítětem vede ke zvýšení rizika SIDS dále zánětům horních a dolních cest dýchacích .-to jsou některá ta rizika.
tak asi hlavní je si pořádně mít ruce at nanich nemáš nikotin z cigaret ,nedávat malou na oblečení co smrdí po cigárech ,po kouření si pořádně vyčistit zuby a vypláchnout ,nekouřit v blízkosti dítěte -no je toho dost +pálka za UM no jestli bych se radši nepokusila přestat ,
držím pěsti
Můžu se zeptat, jak jsi to dělala v porodnici?
Pamatuji si, že při příjmu, když se vyplňuje dotazník se ptají na kouření,aspoň myslím. Myslím si, že by tam ses dověděla potřebné info.. ![]()
Katrinko dík za podporu nechci být za moralistu ,ale když si představím holky které se mnou byli na IVF a vzdaly by se kde čeho aby mohly mít dítě tak se mi prostě dělá rudo před očima že někdo ho má a nevzdá se takového hnusu.