Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja s tebou plne souhlasim v tom ze sama vis ze delas spatne…mam 2 mesicniho prcka a davame sunar complex protoze nechci kojit, i kdyz kourim minimalne.Mala je spokojena a to je hlavni.Ja sem spokojena aky protoze ten stres a nervy jsou obcas silene a radsi si zakourim, nez abych byla ja vynervovana a prenasela to na prcka. s UM vim ze ma to co ma mit a jsem spokojena. Myslim si ze nekuracky by se tu nemeli vubec ozyvat protoze nevi co to je!!!A mamina100 tu jasne napsala ze nepotrebuje komentare ze by nemela ale chce radu.tak se devcaa zamyslete ju? ![]()
@Ivushka123 a jakou může dostat radu? že jako: milá zlatá ono je to nakonec v pořádku, že i když kojíš a přitom kouříš 10 denně? nebo co chce za radu, já ji omluvenku nedám ![]()
Docela jsem nepochopila Ivushka 123…my tady nikoho nechceme poučovat ale někdo prostě napíše takový názor který se holt kuřačkám nelíbí…já si občas zapálila a kojila jsem ale fakt jsem kouřila občas
vím jaké to je…a snažila se tomu přizpůsobit. Kvůli občasnému kouření bych umělko malému nedávala ale to je prostě každého věc jak s tím naloží. Při deseti vykouřených cigaretách bych rozhodně nekojila ![]()
Kojení a kouření
Mnoho maminek je schopno během těhotenství přestat kouřit. Pokud se vám to podařilo, nezačínejte po porodu znovu kouřit. Hledejte motivaci a pomoc, aby jste nezačala.
Pokud začnete nebo již kouříte a momentálně není možné přestat kouřit anebo snížit počet cigaret, neuvažujte o skončení kojení – právě naopak, pomozte svému děťátku a jeho zdraví tím, že ho budete kojit. Nečasujte cigarety podle kojení, kojte svoje miminko podle jeho potřeby.
Kojení totiž dokáže eliminovat některé negativní důsledky kouření a kojené děti jejichž matky kouří, jsou statisticky zdravější než nekojené děti, jejichž maminky kouří. Takže pokračujte v kojení. Kojení bude dítěti kromě jiného poskytovat i mnoho imunitních látek a protilátek, díky čemuž bude podporovat jeho zdraví, obzvláště co se týká horních cest dýchacích, které kouření zatěžuje. Mateřské mléko vystýlá nejen sliznice střeva, čímž podporuje imunitu miminka, ale i sliznice horních cest dýchacích a to je v případe, že kojíte a nedaří se vám přestat kouřit, důležitá ochrana pro vaše miminko, které umělé mléko kromě mnoha jiných věcí neposkytuje.
Více zde: ***
Editace adminem 19.2.2016 - odstranění odkazu
Musím se smát jak jsou tady všichni chytří
Když už jste si někde přečetly jak kouření při kojení je hrozně škodlivé a jste tak chytré že soudíte zakladatelku tak se ptám kolik z vás si nechalo udělat rozbor mléka po kouření někde v laborce aby jste mohli něco takového tvrdit???Všude jen vidím zkopírované články z netu ![]()
@mamina100 Je dokazane, ze deti kuracek, ktere koji jsou zdravejsi nez nekojene deti, kojeni totize dokaze eliminovat vetsinu skodlivych latek viz http://m.poradkyneprikojeni.cz/…l-a-koureni/ ![]()