Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, na rýžové kaši Hipp od 4. měsíce píšou, že se má dát 100ml plnotučného mléka a 100ml vody a povařit. To jako, že mám dát kravské mléko? Od 4. měsíce? Zdá se mi to divný. A když dám 100 ml UM, tak to přece nemůžu vařit. To samé je na ovesné celozrnné. ![]()
A není to kaše 4. Jako stupeň čtyři, ne od 4měsíce? To by tak odpovídalo, tomu kravskému mléku…
Já si nepamatuju, že bych ty kaše vařila. Musíš dát UM, jenom ho ohřát na požadovanou teplotu, tyo jsem dělala v mikrovlnce, přihřát vodu a nasypat mlíko a přisypat kaši a nechat, ono to za chvilku zhoustne. ![]()
kamiŠ píše:
A není to kaše 4. Jako stupeň čtyři, ne od 4měsíce? To by tak odpovídalo, tomu kravskému mléku…
No právě, že vážně od ukončeného 4. měsíce.
http://www.hipp.cz/…2/CZ2769.pdf
MarketaJ píše:
Já si nepamatuju, že bych ty kaše vařila. Musíš dát UM, jenom ho ohřát na požadovanou teplotu, tyo jsem dělala v mikrovlnce, přihřát vodu a nasypat mlíko a přisypat kaši a nechat, ono to za chvilku zhoustne.
Kaše jako taková se nevaří. Jenom to mlíko s vodou a po ochlazení se přimíchá kaše.
Petra8a píše:
Ahoj, na rýžové kaši Hipp od 4. měsíce píšou, že se má dát 100ml plnotučného mléka a 100ml vody a povařit. To jako, že mám dát kravské mléko? Od 4. měsíce? Zdá se mi to divný. A když dám 100 ml UM, tak to přese nemůžu vařit. To samé je na ovesné celozrnné.
Píšou to i na kaších z DM.
OD 4m kravské z vodou a od 6m UM
. Dělala bych to z normální dávky UM bez vody. Z kravského mléka mi doktorka povolila na vaření od 10ti m. Na kaši ho používám od včera.
neczuz píše:Petra8a píše:Píšou to i na kaších z DM.
Ahoj, na rýžové kaši Hipp od 4. měsíce píšou, že se má dát 100ml plnotučného mléka a 100ml vody a povařit. To jako, že mám dát kravské mléko? Od 4. měsíce? Zdá se mi to divný. A když dám 100 ml UM, tak to přese nemůžu vařit. To samé je na ovesné celozrnné.OD 4m kravské z vodou a od 6m UM
. Dělala bych to z normální dávky UM bez vody. Z kravského mléka mi doktorka povolila na vaření od 10ti m. Na kaši ho používám od včera.
Díky za radu. Tady taky najednou od 6. měsíce zase s pokračovacím UM.
Holky: ted jsem kukla na internet a oni to tam fakt maji napsane.
neczuz píše:
DšNebo kup rovnou mléčné a neřeš to.
Když jsem na to koukala v krámu, tak jsem nakonec kouopila jen mléčné. Ale nedalo mi to, nezeptat se.
Tak milé děvče, blbě jsi to pochopila, koukla jsem na ten tvůj odkaz. ![]()
200 ml (ccm): 100 ml plnotučného mléka + 100 ml pitné kojenecké,
nebo převařené vody (nebo 200 ml pokračovací mléčné kojenecké
výživy) + 20 g (3 – 4 polévkových lžic) rýžové kaše v prášku
100 ml plnotučného mléka + 100 ml pitné kojenecké, nebo převařené
vody vlijte do hrnce a nechte povařit. Nechte zchladit na 50° C.
Tekutinu vlijte na talíř a nasypte 3 – 4 polévkové lžíce rýžové
kaše v prášku a zamíchejte.
Nechte asi 1 min. bobtnat, do dosažení požadované
konzistence. Přezkoušejte teplotu.
Znovu si to přečti ![]()
za 1) je tam plnotučného mléka nebo UM
za 2) povařit mléko(týká se toho krvavského, když použiješ UM, tak to ne!), zchladit a pak nasypat prášek!
S vařením možná jo, ale TADY ŠLO HLAVNĚ O TO, jetli kravské mléko. A tam je napsáno od 4. mměsíce. Nebo alespoň na té z DM ano.
Ale je tam psané mléko nebo UM. tak tak dám UM a neřeším krávu ne? ![]()