Vypila jsem hodně burčáku a kojím

421
15.9.10 20:04

vypila jsem hodně burčáku a kojím

Trochu se stydím, ale nechala jsem se zlákat a po dlouhém těhotenství a 5 měsíců kojení bez jakéhokoliv alkoholu, jsem neodolala a vypila pár skleniček, max. 500 ml burčáku. No a najednou cítím, že jsem pěkně opilá. Tak jsem pětiměsíční dcerce udělala řídkou kaši( plně kojím, ale večer dáváme kaši v dudlíku se sunarem). No a dávku mlíka jsem odstříkala(povedlo se mi odstříkat 60 ml, víc aní rána)Holky myslíte, že mám ještě jednu dávku odstříkat a udělat ještě řídkou kašičku do dudlíku, nebo už můžu kojit? Žádný moralizování, jasný? I když mám dobrou náladu, tož snad mě nic nerozhází :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1772
15.9.10 20:07

A jak je to dlouho co jsi to vypila a kdy by mělo být další kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
15.9.10 20:07
Magi píše:
Trochu se stydím, ale nechala jsem se zlákat a po dlouhém těhotenství a 5 měsíců kojení bez jakéhokoliv alkoholu, jsem neodolala a vypila pár skleniček, max. 500 ml burčáku. No a najednou cítím, že jsem pěkně opilá. Tak jsem pětiměsíční dcerce udělala řídkou kaši( plně kojím, ale večer dáváme kaši v dudlíku se sunarem). No a dávku mlíka jsem odstříkala(povedlo se mi odstříkat 60 ml, víc aní rána)Holky myslíte, že mám ještě jednu dávku odstříkat a udělat ještě řídkou kašičku do dudlíku, nebo už můžu kojit? Žádný moralizování, jasný? I když mám dobrou náladu, tož snad mě nic nerozhází :mrgreen:

Tak to budes mit asi ozraly miminecko :-D nee, sranda, s tim ti neporadim, jen me to rozesmalo :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.9.10 20:13

Kolik procent alkoholu má burčák? Celý velký pivo za večer si já osobně při kojení dám, i když vyjímečně. Sklenička vína nebo sklenka piva prý neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
15.9.10 20:18

Holky, to jsou na mě momentálně moc složitý otázky :-D Ale pokusím se. No,dopila jsem to v asi v 18 hod a měla jsem právě kojit, tož dostala kašu. Odsála jsem tak v 19 hod a teď bych měla kojit kolem 21 hod. To víte půl litra je půl litra. Byl asi silnej řekla bych :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.9.10 20:19

To bych vůbec neřešila - sklenka vína je zdravá i při těhotenství a kojení (zas tak moc toho alkoholu myslím do mlíka nepřejde). Kdyby to bylo „tvrdé“, tak neřeknu, ale burčák bude myslím v pohodě. A že se Ti motá hlava - to mně se motá i po decce vínka, takže to taky nemusí být ukazatel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.9.10 20:20

podle toho, kdy mas zase kojit. jestli az po pulnoci, kojila bych. samozrejme pokud si nebudes pripadat opila ani ti nebude nejak extra blbe od acetonu (opice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.10 20:20

Udává se, že do 2 hodin po požití by alkohol být už v těle neměl i bez odstříkání, ale to je když si dáš 2 deci vína.
Nechci strašit, ale s alkoholem to zas taková prdel při kojení taky není, četla jsem o kojící matce z Ruska, co jí mimi umřelo, právě proto, že chlastala. Ale to asi byla alkoholička a dávala si tu jejich šedesátiprocentní vodku po litrech. :roll:
Hele, po narkóze jsem musela odstříkat taky jenom jednou - 2 hodiny po (ale z každého prsa) a to mi jistě dali daleko větší sajrajt než burčák :mrgreen: a taky toho mlíka nebylo moc a pak jsem hned mohla kojit 7 denní mimi a byl vpořádku. Bych to možná už i dala bez odstřikování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.9.10 20:23

Vzhledem k tomu ze burcak ma 4-6% alkoholu bych to neresila.
po roce a pul nepiti alkoholu by ti i nealko pivo udelalo svoje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
15.9.10 20:23

Někde jsem četla, že po sklence vína by se následně nemělo kojit 2h, takže v 21h bych to už neřešila, jednou jsem si dala sklenky vína 2, protože jsem věděla, že malej bude chtít pít až ve 2 ráno a hle, probudil se o půl noci a já ještě v 22:30 dopíjela, ale nakojila jsem ho, protože jsem se nepodívala na hodinky a myslela jsem, že už jsou ty 2h ráno a nic se nestalo, spal normálně, dokonce nespal ani dýl :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.9.10 20:24

Takže burčák by měl mít maximálně 7-8% alkoholu. Pokud je to pravda, já bych to neřešila a normálně kojila.
A že seš zpumprlíkovaná/veselejší je jasný, se mnou dělá divy i jedna sklenička vína :wink:

Příspěvek upraven 15.09.10 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.9.10 20:26
Ywett píše:
Takže burčák by měl mít 7-8% alkoholu. Pokud je to pravda, já bych to neřešila a normálně kojila.
A že seš zpumprlíkovaná/veselejší je jasný, se mnou dělá divy i jedna sklenička vína :wink:

Ivi:ja cetla 4-6%. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.9.10 20:27

Katko, nevím, nejsem expert, kopíruju z idnesu: - musí mít nejméně jedno procento alkoholu, nejvýše tři pětiny z celkového obsahu alkoholu výsledného vína (kdyby veškerý cukr prokvasil), což bývá asi sedm až osm procent

Příspěvek upraven 15.09.10 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz

Ptala jsem se na Moravě, kvuli mě to pani zjiš´tvala, změřili to a měl 4,5 procenta. Takže taková dvanáctka. Takže jako bys vypila jednu velkou plzeň. Dítě by to zvládlo asi i bez odstříkání. S jednou odstříkanou dávkou po 2 hodinách můžeš mít úplně čisté svědomí. Já sama si půl litr dala, ale kojím až okolo páté ráno.

• Citovat
  • Upravit
421

Gino, to nebude můj případ :-) Jak jsem psala, nepila jsem celý těhotenství a pět měsíců k tomu ani kapku alkoholu. A teď jsem si dala po dlouhé době a najednou se ve mně rozlil takovej klid a mír jakej nepamatuju. Manžel došel z práce a říkal, že jsem jak vyměněná, co se mnou je, že se pořád usmívám a jsem hovorná a jak jsem ho prý vášnivě políbila… No, to píšu tak spíš pro pobavení… Ale víte co, já jí dám kdyby se do půlnoci vzbudila ještě řídkou kašku a pak už zas budu kojit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová