UM od narození

10351
14.9.10 14:30

UM od narození

Ahoj, ze zvědavosti by mě zajímalo, jestli se tu najde některá, co mimi od začátku nekojila, myslím tím, která už šla do porodky s tím, že kojit nechce, byť může. Zajímalo by mě, co na to porodnice? Jestli rozhodnutí akceptují v klidu, jestli dávají od začátku UM z flašky nebo jestli se maminka musí zařídit nějak sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
14.9.10 14:33

ahoj už tady byla nedavno diskuze že maminka nechtěla kojit, já to zkusím najít, ale tak nějak si vzpomínám že v každé porodnici tě budou nutit kojit

švagrová kouřila celé těhu, takže nechtěla kojit, a v porodnici jí přesto rozkojily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.9.10 14:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.9.10 14:35

Ahoj, no já to měla tak, že jsem kojit mohla, ale malý nechtěl, takže jsem si chodila pro flašku s UM a dávali ji bez problémů.

Ta diskuze co psala Zuzka je tady: https://www.emimino.cz/…iznat-45791/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.9.10 14:36

Já sice ne, ale moje kamarádka nemohla kojit ze zdrav. důvodů. Tam to tedy nebylo o akceptování nějakého rozhodnutí, ale o akceptování zdr. stavu, takže bez problémů pomohli se zastavením laktace, přípravou UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
14.9.10 14:43

No, na to jsem taky zvědavá. Mě braní ty zdravotní důvody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
14.9.10 15:10

Kamarádka byla v porodnici s jednou romkou a ta řekla, že kojit nechce, protože si nechce zničit prsa, tak jí prý pár dní přemlouvali, ale nakonec jí dali léky na zastavení laktace a miminu dávali UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 15:24

Tak ja se priznam, ze premyslim taky o zadnem ci kratkem kojeni. Minule jsem byla pri kojeni tak vycerpana, ze jsem omdlivala a lezla po zemi k postylkam prebalit deti, pak jsem volala manzelovi do rpace, ze jsem zkolabovala a nejsem schopna nakrmit deti. Predstava, ze budu mit doma 14 mesicni dvojcata a novorozene a budu zase v tom stavu „vykojenosti“ unavenosti a vycerpanosti, tak nevim, jak to zvladnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 15:25

Petule, to malej nechtel pit? Kluci nebyli schopni sat, takze jsem 3 mesice odstrikavala a dostavali MM v lahvi, to bylo peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
14.9.10 15:28

Jizvíková já si ale myslím, že u tebe to bylo zapříčiněný tím, že si odstříkávala a ne přímo kojila, navíc péče o dvojčata. Třeba to s jedním mimčem bude jednodušší.
Mimochodem tě ohromně obdivuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 15:34

Dik, ale obdiv si nezaslouzim :oops:
kazdopadne se vic bojim porodu, nez jak to zvladnem se trema, manzel se umi 100% postarat, takze az budu zase KO, zustane na paragrafu s klukama a bude…

Odstrikavai bylo strasny, prsa zniceny a bolavy, fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
14.9.10 15:37

Jizvíková je pravda, že plně jsem odstříkávala jenom 10 dní a z toho polovinu elektrickou odsávačkou a stejně jsem byla KO, pak jsem přešla na plný kojení a bylo to lepší, ačkoli unavená jsem dodneška a to už 3 měsíce nekojím :D
Neboj porod(císaře) zvládneš, ale naprosto chápu tvoje obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
14.9.10 15:38

Já jsem nekojila a od porodnice jsem dávala UM.Malej odmítal kojení takže se nekojilo.A nikdo v porodnici mě do ničeho nenutil to zkoušet atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 15:44

Me opravdu zkouseli kluky prikladat a bylo to hnusny, sestra to delala necitlive, ohmatavala mi bradavky, coz mi vadilo a to si myslim, ze nejsem nejaka citlivka, ale bolava prsa a chudak deti. Vzdycky si cucli a konec, nikdy se nepodarilo, aby vypili plnou davku. Odstrikavala jsem el. medelou co 2,5 hod. V porodce me nutili kojit, pak jsem lhala a rikala, ze kluci vypili z prsa tolik a tolik a zbytek strikackou. Ja pak davala rovnou strikackou, protoze snaha o kojeni zabrala 45min pak hodku jedli 40ml a ja pak nemela cas spat… Zenska se nesmi nechat do niceho nutit, dulezity je, aby ona byla v poho a zvladala mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.9.10 16:54

Díky za reakce, na diskuzi mrknu. Jenom jsem si vzpomněla jak to bylo u nás v porodce (mělník), tam byl zakázanej i dudlík (stejně jsem na to prděla, ať si pán doktůrek vezme na noc plačící dítě a nepoužije dudlík!). U dalšího mimi sice neplánuju nekojit, ale neplánuju ani plně kojit :-) Když slyším, jak se děti kojí co dvě hodiny ve dne v noci a nebo dám pár kaček za UM a budu odpočatá usměvavá maminka.. prostě to nějak nakombinuju a už teď si představuju, jak na mě budou v tý porodnici čučet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová