Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,
nemate zkusenosti po kterem UM je stolicka ridsi? Zacali jsme davat Nutrilon a mala ma po nem problemy se vykakat, ma hustou stolicku a spatne ji to leze ven
.Potrebuje kakat tak jednou za 1-2 dny, kdyz se ji to nepovede tak se hodne krouti a place a nakonec ji pomuzou rourkou, a to pak jde pekne ven, ale nechci to delat porad. Chci zkusit zmenit mleko, ale nevim jake. Vim ze kazde mimi to asi zvlada jinak, ale treba bude neco v prevaze ![]()
Nebo mam zkusit treba vodu nebo cajik aby mela vic tekutin?
Jo male je 12 tydnu.
Někomu pomáhá Nutrilon Comfort, nebo změnit mléko úplně…ale i tak podle mě musíš čekat cca 14 dní, abys zjistila, jestli je to to pravé ![]()
My dávali obyč Nutrilon, ten mu ale přestal chutnat, změnila jsem mléko na Hami a teď je všechno naprosto v pohodě ![]()
my jsme byly taky na nutrilonu a po nem kadila normální bobky, a někdy taky jí to šlo špatně, ted dávám BEBU a je to bezpromlému
ale musíš počítat s tím že pokud jste z kojení přešly na UM, ta stolice se změní a bude tužší
Zkus změnit UM,slyšela jsem že Nutrilon ucpává,ale někomu zase vyhovuje to je různé…Vyzkoušej Bebu nebo Sunar,ale aspon každé 14 dní,aby se to projevilo to kakání čaj nebo něco jinýho bych určitě nedávala…v krajním případě se porad s dr. ![]()
Ahoj,
dávala jsem Nutrilon a přesně jak píšeš!! skončilo to rourkou !! a teď máme Bebu Pro1 bifidus a super
dávám teda denně i laktobacilky baby a heřmánkový čaj občas ![]()
Není už bohužel kojený a když pláče nebo má šlukačku apod. chce si cucnout… a UM nejde cpát kdykoliv jako kojení takže my se bez trochu čajíku nevyhneme a nevidím v tom nic špatného, malej je spokojený mimčo
a je mu 7týdnů
Ahoj . Dej malé mléko s Bifidus kulturou a bude ok. Nám taky pomohlo.Dávala jsem Bebu.
Já malou kojila 3 měsíce, a i tak kakala s problémy, občas potřebovala trochu cvičení (nohy k bříšku, jindy jsem použila teploměr)…Pak jsme přešly na UM, rovnou na ten Comfort..to je proti zácpám, ale hrůza u nás, kakala zeleně, ale to je možná náhoda, jelikož i někdy jako kojená měla zelené kakání, a musela jsem už pomáhat rourkou…Nyní dávám asi 4 dny normální Nutrilon 1 a konečně má barvu jak má být, rourku také potřebuje, ale není to snad ani o tom, že by měla tvrdou stolici, naopak má myslím ideální konzistenci, taková řidší kašička, ale ona to prostě sama neumí vytlačit.