Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny,mám syna ,kterému ted bude 10 měsíců a není mi jasné,jestli ted mu nám začít dávat mléko od ukončeného 10.měsíce a nebo dál pokračovat v od 6.měsíce?
Pije totiž Sunar banánový a miluje ho..měli jsme i Bebu a i Nutrilon,ale Sunar vyhrál…
Tak mě zajímá jestli dávat mléko č.3 a nebo dál na tom starém,když prospívá a chutná mu…
Sunar od 10.měsíce banánový nedělají,smůla. ![]()
Ahoj,
já jsem četla, že i po dosažení napsaného věku můžeš dávat dvojkové mléko. Někde jsem četla, že až do dvou let nebo nemusíš na trojkové přecházet vůbec.
Přiznám se, že lezu do diskuze, ve které nemám co dělat, moje děti byly kojené..Ale myslíš, že dřív byla nějaká trojková mléka? Že to někdo tolik řešil? Tím, to nechci zlehčovat, jen povzbudit, pokud mu chutná, klidně ho dávej dál
.
Dvojkové mléko je ještě nějak upravené, jiný poměr bílkovin a tuků, možná i něco naštěpeného, ale trojkové mléko je obyčejné sušené kravské mléko obohacené o vitaminy.
jestli mu bude 10. měsíců, tak je to 10 ukončených měsíců, tak pak mléko od 10. měsíců, ale můžeš dávat ještě to od šestého měsíce, nebo už klidně začít dávat to od 10tého měsíce.
Jana206 píše:
ale trojkové mléko je obyčejné sušené kravské mléko obohacené o vitaminy.
Fakt?Přiznám se,že jsem to vůbec netušila!
![]()
A ještě jsem někde četla, že počáteční mléko - do 4 měsíců je možné podávat až do půl roku, jako jedinou stravu. Zvlášť, pokud maminka dítěte na UM nechce ve 4.měsíci začínat s příkrmy, chce to nechat na později.
Je to benevolentní, není to tak striktně dané. Klidně se poraď s dr., ale myslím si, že nebude mít nic proti pokračování podávání mléka č.2.
Měli jsme to stejně, taky nepil nic jinýho než bánanovej Sunar, tak jsme dávali dýl, pak začal brát i vanilkový a nakonec i bez příchutě…Taky jsme míchali klasický Sunar se Smoothie (je to sklenička jako přesnídávka, jen tekutější a jde to dávat i jako nápoj, nebo míchat půl na půl s mlíkem, to mu moc chutnalo, teď už asi měsícem dáváme plnotučné mlíko a večer taky s tím Smoothie, ráno pořád kupujeme nestlé hotová mlíčka s kaší…
no fakt trojka je jenom sušené mléko (((-: ale pěkně drahé (((-: počítala jsem, že 1 litr cca kolem 60,– Kč. Takže my od roka pijeme normální kravské a kupuju ho v mléčných automatech a zahřívám na cca 80stupňů, kvůli bakteriím. V tom mléku je nejvíc vitamínů a minerálů, takže masáž od těch společností co vyrábějí UM mě nechává zcela v klidu i s jejich řečma, že do tří let je pro dítě normální mléko nebezpečné, jsou to kecy.
Příspěvek upraven 11.09.10 v 21:44
Díky za rady,zkusím o tom promluvit s dr.ale asi teda u něj zůstaneme.
Bongiorno18 píše:
Měli jsme to stejně, taky nepil nic jinýho než bánanovej Sunar, tak jsme dávali dýl, pak začal brát i vanilkový a nakonec i bez příchutě…Taky jsme míchali klasický Sunar se Smoothie (je to sklenička jako přesnídávka, jen tekutější a jde to dávat i jako nápoj, nebo míchat půl na půl s mlíkem, to mu moc chutnalo, teď už asi měsícem dáváme plnotučné mlíko a večer taky s tím Smoothie, ráno pořád kupujeme nestlé hotová mlíčka s kaší…
Smoothie tady mám tak to zkusím taky,dobrý nápad!
na mlíčkách s kaší můj syn ujíždí taky…mohl by být živ jen z toho!
ale vzhledem k té šílené ceně,dávám občas,jen jako spestření. ![]()
no to my ani neříkejte, o té trojce jsem to nevěděla
No i když kupuju polský bebilon tak to není tak hrozný, ale pravda oproti kravskýmu je ta cena jinde.
Jinak já dávala trojku až někdy kolem roku, kdy měla po dvojce hlad, ale je pravda, že teď už má mlíko jen ráno a pak ještě chleba takže by to bylo jedno.
Jani máš pravdu že Um může být plně do 6 měsíců je to tak opravdu i doporučováno a moc se to neví, bohužel ani pediatři to moc neventilují a rvou hned příkrmy od 4. měsíce. Ale to nebyl náš případ, my jsme naopak řešili, zda můžem přejít dřív na dvojku protože po jedničce měla hlad
takže je to tak jak píšeš opravdu je to benevolentní ![]()
Já tomu úplně přesně nerozumím, ačkoli stejně starému Marečkovi Sunar také dávám… ![]()
Jestli jsem správně pochopila, momentálně dáváš toto , ne?
Další stupeň je tento , a ten je také banánový… s tím se začíná od roka, takže máte dva měsíce čas…
V čem je problém?
Nebo jsem to nějak špatně pochopila?
No však my dáváme dokud na to máme, od ledna nastanou chudákovi krušné časy a ranní mlíčka nebudou…
Kupujem ty menší 200ml v Německu, vychází tam o dost levnějí a on by stejně ty 250 ml nevypil…Ale je to supr věc, teď akorát poletíme na dovču, tak jsem ráda, že mi to pije, vezmu na každý den dvě a bude mít svůj přísun mlíka splněn… ![]()
BohunkaP píše:
Já tomu úplně přesně nerozumím, ačkoli stejně starému Marečkovi Sunar také dávám…![]()
Jestli jsem správně pochopila, momentálně dáváš toto , ne?
Další stupeň je tento , a ten je také banánový… s tím se začíná od roka, takže máte dva měsíce čas…
V čem je problém?Nebo jsem to nějak špatně pochopila?
jestli zakladatelka nechtěla začít dávat sunar od 10tého měsíce. vím, že je neochucený, ale jestli je i ochucený od 10tého to nevím.
Aty píše:
jestli zakladatelka nechtěla začít dávat sunar od 10tého měsíce. vím, že je neochucený, ale jestli je i ochucený od 10tého to nevím.
Aha, tak to mi nějak ušlo, že je i nějaký mezi tím… já dávám neochucený, ale tu řadu Complex a ta jede 0, 6, 12, 24…
Ale v tom případě bych řekla, že by to snad nemělo vadit, když má rád ten banánový a prostě se na něj dva měsíce počká. ![]()
Příspěvek upraven 11.09.10 v 22:22