Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,kolikrát denně a kdy dáváte UM?Kojím ještě 2× denně-ráno kolem 5:30,to malému prodlouží spánek cca do 7:30,a pak v 15h.Večer v 20h dávám Bebu na Dobrou noc.
já neví jak velké mimi máš,ale já už nekojím a dávám ráno 220ml,pak sváča-jogurt 70ml plus ovoce,poledne zelenina a maso,odpoledne sváča-200ml plus ovoce a večer zase jogurt 150ml plus ovoce a pak ještě 200ml mlíko…dávala jsem dřív kaši,ale špatně pak kakal,takže už nedáváme.Jinak pije banánovej Sunar.
Malému bude rok,ráno dostává v 9h jogurt+banán,v poledne masozel. příkrm,teď jsem přidala trochu polívky,v 15h kojení,v 17:15 přesnídávka+rozmačkané ovoce,a v 20h Beba.Malej dost jí ![]()
Já jen zírám kolik toho vaše děti snědí. Už dlouhou dobu mi přijde, že malej toho sní hodně málo, ale dr. říkala, že když prospívá, tak není problém. Ráno mezi 8-9tou hodinou má první jídlo a to cca 230-250 UM s trochou kaše, odpoledne, cca mezi 13-14ctou hodinou má masozel. příkrm cca 200g + jogurt, pak po třech hodinách tj. cca kolem 17-18ctý hodiny další UM s kaší, taky těch cca 250ml a pak mezi tou 20-21nou hodinou poslední UM s kaší cca 250ml i když teď mi 3 dny za sebou to poslední jídlo odmítal, takže jedl jen 3× za den.
Pettu… on ti ji rano v osm a pak az v jednu?
To ziram. ![]()
U nas to je:
6 - kojeni
7 - cca pulka suche housky s nami u snidane
9 - dva jogurty aktivie bile
12 - 250g masozeleniny
14 - ovoce (banan, broskev)
16 - presnidavka ovocna
17,30 - 250ml kase
19 - kojeni
Jogurty, presnidavky a ovoce ruzne stridame, nekdy si da treba jen par krupek.
A kdyz sni ty dva jogurty, tak rve, ze chce jeste.
Zrout nejvetsi a ma cca 8kg. ![]()
S tim UM nevim, taky jsem zacala premyslet, ze ho nekam vclenim, ale nevim, nevim… kdyz porad kojim.
![]()
my v patem mesici davam v 7hod 220ml v 11hod prikrm, ve 12hod prikrm zatim zelenina cca 160ml po prikrmu, snazim se snizovat v 15hod 220 mleko v 19hod 220ml v 23 hod 200ml mezitim caj
Lucci píše:
Pettu… on ti ji rano v osm a pak az v jednu?To ziram.
U nas to je:
6 - kojeni
7 - cca pulka suche housky s nami u snidane
9 - dva jogurty aktivie bile
12 - 250g masozeleniny
14 - ovoce (banan, broskev)
16 - presnidavka ovocna
17,30 - 250ml kase
19 - kojeniJogurty, presnidavky a ovoce ruzne stridame, nekdy si da treba jen par krupek.
S tim UM nevim, taky jsem zacala premyslet, ze ho nekam vclenim, ale nevim, nevim… kdyz porad kojim.
A kdyz sni ty dva jogurty, tak rve, ze chce jeste.Zrout nejvetsi a ma cca 8kg.
![]()
Já bych to nejraděj už to kojení ukončila,ale ráno si chci pospat
asi ho dám v těch 15h
malej toho taky dost sní,kolikrát je toho plnej hlubokej talíř,říkám si,že to nemůže sníst,ale slupne to
jen rohlík nebo chleba ho nějak nebere,občas mu dám rozlámanou sušenku Hami Safari do přesnídávky,ale nechce kousat,převálí to v puse a polkne. ![]()
Momi… no ja chci kojit taky zrhuba do roka.
Takze v listopadu uvidime. Bohuzel u nas nakojeni v sest nema vliv na delsi spanek.
Ale pak bych asi zacla davat flasku vecer do postylky, se tim zklidni a usne. ![]()
S tím jídlem je to strašně různý, asi se nedá srovnávat, třebas pettule mimčo sice jí 3-4× denně, ale zato mi přijde že megaporce, tak mu to stačí
my třeba jíme 5× denně, ale množství od 130-190g, jak čeho, nejvíc oběda, nejmíň snídaně. Mlíko nepije vůbec, čaje přes den průběžně půllitr.
Lucci, ano, on se nají ráno mezi tou 8-9tou a pak v těch 11 chodí spát a budí se kolem tý jedný, druhý, někdy až třetí hodiny. a navíc, teď se nějak rozežral, takže mu musim chystat už 2 flašky, takže na první vypije 230 ml a na druhou 100 ml - to je teda ráno a večer, jinak u těch dvou jídel mezi nimi jsme pořád stejně (prozatim).
Lucci píše:
Momi… no ja chci kojit taky zrhuba do roka.Takze v listopadu uvidime. Bohuzel u nas nakojeni v sest nema vliv na delsi spanek.
![]()
Ale pak bych asi zacla davat flasku vecer do postylky, se tim zklidni a usne.
Já už bych si taky ráda dala kafe,a ne jen ty bukvice(kafe bez kofeinu)
nedávno jsem byla v restauraci,a odvážila jsem si dát po 2 letech decku vína,a pak jsem to ze strachu prolila litry vody.
rok je tak ideální doba na kojení,ale původně jsem si myslela,že budu kojit jen do 6-ti měsíců ![]()
Teď začínam uvažovat, že mu budu dávat k večeři kaši. No a s tim pitim to máme dost na horší 4ku. Někdy do něj nenaliju čaj vůbec, vyjímečně vypije 100 ml čaje nebo ovocných šťáv, ale moc tomu taky nedá. Takže jsem ráda, že vůbec něco někdy vypije.