Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Má 3,5 měsíční holčička je závislá na prsu. Dudel plive, což by mi až tak nevadilo, ale zjistila jsem, že odmítá i MM z lahvičky - zkoušela jsem různé tvary i materiály dudlů. Řve a řve.
Jde mi jen o to, kdybych potřebovala od ní odejít na pár hodin, aby se mohl postarat i někdo jiný.
Co mám dělat, dá se to nějak řešit?
Nebo zkus stříkačku…mně první sny taky tohle osmítal ale já to nepotřebovala mohla jsem kojit kdykoliv.
tak v tom věku (kor pokud je dosud plně kojená bez dokrmu) se o závislosti mluvit nedá
Nicméně - stříkačka, dudlík, lžička. Připrav do lahve a jdi vyřizovat. Od jiného si dá, nebo halt počká. Jestli-že musíš jít a nemůžeš jí mít sebou a nejste na to zvyklí, stejně nic jiného nezbyde (teda pochopila jsem, že nejdeš na dlouho, jen v řádu hodin, i když..)
Ať to malá zvládne v pohodě ![]()
Mates to same, z lahve nechtel, dudel mu nic nerikal a na strikacku jsem nemela nervy. Interval mezi kojenimi byl v tomto veku tak 1,5h. Takze jsem nakojila a vypalila jak diva, vetsinou jsem byla do hodiny zpet. Ale bylo to potreba malokdy, snad 2× nebo 3×. A pak uz byl prikrm, tak jsem to nacasovala tak, ze jsem nakojila, pak dostal od manzela prikrm a po tom byla tak taky ta 1,5h, takze jsem mela cca 3h, to uz se da vetsina udelat.
a jeste jsem se nesetkala se situaci, kdy by vyslovene neslo vzit dite s sebou, jen ze jsem si spis zaroven chtela odfrknout.
2 měsíce mi tvrvalo, než jsem terku naučila na flašku, nakoupila jsem všechny druhy a žádná nebyla ta pravá, po 2m ji MM přestávalo stačit a najednou jí to z flašky šlo (podotýkám hned z té první v řadě zkoušení), prostě ji to naučil až hlad
tak u nas ani hlad nepomohl, spis naopak, silene jecel, a ten reve znamenal jediny: Kozuuuuu!!! ![]()
čičinka píše:
tak u nas ani hlad nepomohl, spis naopak, silene jecel, a ten reve znamenal jediny: Kozuuuuu!!!
U nás to zatím dopadá asi taky tak. Zkouším od včerejška.
Přitom hračky a deky apod. do pusy strká, ale jak to zavání tvarem dudlu, ani náhodou.
Obávám se, že nikdo z rodiny nebude mít trpělivost valit to do ní stříkačkou za stálého řevu ![]()
Ještě zkusí manžel, že odejdu pryč, třeba když mě neuvidí a neucítí, zabere.
Holky díky.
U nás je to stejné, nevezme flašku ani od nikoho jiného. Z dudlíku ho „natahuje“, takže všude chodíme spolu a papaníčko máme vždy poruce…