Kojení a čaj

41
8.9.10 16:43

Kojení a čaj

Ahojky.

Je nutné podávat plně kojenému mimču čaj nebo vodu? Já si osobně myslím, že ne, ale známá mi tvrdí opak, tak se chci ujistit. Malému bude 5 měsíců.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
288
8.9.10 16:47

plně kojenému mimču stačí pouze mat. mlíčko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.9.10 16:50

Také jen kojím a nic nedávám :wink: Včera nám bylo pět měsíců. V šestém začneme s příkrmama - snad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.9.10 16:50

Mě říkala doktorka, že vodu nebo čaj je možný podávat pouze ve velkých vedrech, ale že pokud má mamča dost mlíka, tak to nutný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
8.9.10 16:57

Já taky žádné jiné tekutiny nedávala, až při zavádění příkrmů jsem začala T. dávat vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
8.9.10 17:01

ne pokud máš hodně mléka tak určitě ne.

mě taky kamarádka říkala,že se má od narození dávat na pítí čaj,ale je to blbost,nemusí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
8.9.10 17:16
lleennttiillkkaa píše:
Mě říkala doktorka, že vodu nebo čaj je možný podávat pouze ve velkých vedrech, ale že pokud má mamča dost mlíka, tak to nutný není.

Ahoj,
tak mě Dr,ale ne ta naše :D,řekla že taky ve velkém horku mám dávat ještě 50ml čaje nebo vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
8.9.10 17:18

Mě řekla, že můžu, ale nemusím, že jenom pokud by se mi zdálo, že má ještě po kojení žízeň, ale on stejně nechce, to jsem radši prolejvala sebe, abych měla dost mlíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
8.9.10 17:21

Když jsem dala poprvé vodu tak bylo víc na tričku než v bříšku,ale te´d dávám i sem tam čaj na prdíky a někdy to vypadá že mu i chutná.Jenže teď sme na Nutrilonu+kojení a to se asi nepočítá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.9.10 17:46

na tohle ti kazdej rekne neco jinyho…nekdo dava nekdo nedava…nkteri doktori radi davat..nekteri ze se nemusi..je na kazde mamine co si vybere :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
8.9.10 18:35

Co vím tak nemusí protože přední mlíčko je na žízen a zadní na hlad.Matka příroda by nenechala miminko dehydrovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
8.9.10 20:13

Naprosto souhlasím s veriskem,též jen kojim a nedávám nic jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
8.9.10 21:14

Určitě to nutné není. Jsem lakt.poradce, kojím plně 4.dítě, nikdy jsem čaj ani vodu do zavádění příkrmů nedávala. Ani v horku, ani to nutné není, jen může miminko chtít častěji pít, mléko se přizpůsobí potřebám dítěte. V horku je spíše řidší na žízeň, v zimě hustší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
8.9.10 21:21

Super. Díky za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
11.9.10 22:14

My jsme nedávali do 6.měsíce nic - jen mlíko ode mě, ale tentokrát budu dávat čajík hned od začátku, né kvůli dehydrataci - bude leden, ale zaprvé jako prevenci prdíkům (s těma jsme si užili, budu dávat nejspíš fenyklový, nebo co mi doporučí v lékárně), ale hlavně taky proto, aby uměl pít a byl na to zvyklý…Tobík do roka a půl téměř nepil, kojen byl do 8 měsíců a v tom mezidobí to byla krize pekelná, prostě tekutiny odmítal a vůbec moc nepije ani teď..V okolí švagrovka dávala čajík mezi kojením občas, to samé další kámoška a tenhle problém řešit nemusely…Jó co já mám doma lahviček a saviček a všeho, ale stejně pít nechtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová