Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Bongiorno18 píše:
My jsme nedávali do 6.měsíce nic - jen mlíko ode mě, ale tentokrát budu dávat čajík hned od začátku, né kvůli dehydrataci - bude leden, ale zaprvé jako prevenci prdíkům (s těma jsme si užili, budu dávat nejspíš fenyklový, nebo co mi doporučí v lékárně), ale hlavně taky proto, aby uměl pít a byl na to zvyklý…Tobík do roka a půl téměř nepil, kojen byl do 8 měsíců a v tom mezidobí to byla krize pekelná, prostě tekutiny odmítal a vůbec moc nepije ani teď..V okolí švagrovka dávala čajík mezi kojením občas, to samé další kámoška a tenhle problém řešit nemusely…Jó co já mám doma lahviček a saviček a všeho, ale stejně pít nechtěl…
u každého dítěte je to jiné, moje byly kojené vždy víc jak rok, plně tak do 8 měsíců, čaj ani vodu jsem nedávala a nikdy problém nebyl, nejmladší kojím doposud(18 měsíců) a taky v pohodě.
Ja plne kojila do deviti mesicu, caj jeste nedavam a ani na to nespecham. Pokud si caj ani vodu nikdy nedavala dokud si kojila ackoliv je doporuceno zacit davat tekutiny od deseti mesicu jak se tve deti naucili pit z hrnicku? Ja osobne jsem toho nazoru, ze kdyz plne kojim taky nechci davat caj ani vodu.
Plně kojenému prckovi stačí pouze MM ![]()
Ale až začnou příkrmy, měla by se dát voda, čaj, prostě další tekutina ![]()
ja plne kojila ale vodu jsem i caj kojenecky davala od 4 mesice,, prislo mi to prirozene .
kamaradka mela stejny nazor a v 8 mesici ji rekla ze i kdyz ji dobre a pije jeji mlicko ,, tak to neni vse co potrebuji !!!! strasne se tomu divila ,, ja to nekomentovala ,, me to naopak prave predtim pripadlo divne ,, ale kazdy mame radi neco jinaciho pro sve deti,, jeji dite bylo dehydrovane a muselo do nemocnice ,, byla z toho znicena nebot plne kojila nedavala zadnou jinaci stravu a taky to nebylo pry dobre,, sice tloustlo ale energeticky jim to proste pry nemuze ani stacit,, pry ho trapila hlady ,, ale kamoska rikala on fakt nikdy nebrecel
,, nevim maminky nesoudim rozhodne ne,, ani nemuzu . Jen me debata zaujala a chtela jsem se podelit ,, asi vse s mirou
0
ahoj,
naší malé bude 5,5 měsíce a pomalu začínám čajík dávat - neslazený Bio ovocný čajík vhodný od ukončeného 4. měsíce. Já zase na malé pozoruji, že možná mezi kojením žížu má. Zatím se s tím seznamuje, protože z lahve pít moc neumí (ani dudlíka nechce), ale trošičku nasaje. Já poslední dobou chodím kojit dost často, i pohodince, tak jsem si řekla, že to zkusíme, jestli opravdu malá tu žížu i přes MM nemá. ![]()
Holky, víte někdo, jaký je průměrný přírustek na váze cca od 4,5 měsíce?
Jasne dalsi tekutina ale muj prcek nekdy koji i po hodine a ma silene mokre plekny pokud balim popolinky a kdyz huggies tak jsou tak tezke ze to vazne nesvedci o tom, ze by nejak stradal co se tekutiny tyce, pri prebalovani casto jeste cura po chvilce jak ho rozbalim a tak ho musim i casteji prevlekat protoze si pocurava obleceni. Nicmene zacnu davat fenyklovy cajik cetla jsem, ze nekdo dava 50ml se snidani a 100ml s obedem tak uvidim kolik toho vypije zacinaji tu prez den byt docela vedra tudiz tekutina je fakt nutna.