Odsávačka-která je nejlepší?

9859
14.9.10 22:20

Odsávačka-která je nejlepší?

Ahojte, jsem tu opět s dotázkem…tentokrát ohledně odsávačky mléka. S jakými máte dobrou zkušenost? Asi bud chtít ruční, pač za tu elektrickou odmítám dát takový nehorázný peníze, co za ní chtěj.

Děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
14.9.10 22:24

Mám ruční pákovou od Aventu a nejsem s ní spokojená. Nic moc jsem neodsála, nateklý dvorec, bolestivé odsávání,… tak jsem pořídila od Medely Mini-elektrik a spokojenost veliká. Koukala jsem, kolik MM lze ještě po kojení odsát. Já bych to ale spíš řešila až po porodu… třeba ji ani nebudeš potřebovat. Jinak jednoznačně elektrickou :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
14.9.10 22:36

ty rucni odsavacky jsou na nic.. ja taky
stejne jako marpe mam medelu mini electric a spokojenost nejvetsi.. nemusis kupovat novou treba na MMB sezenes urcite nejakou za slusnou ceny byt parkrat pouzitou..ale odsavacku bych resila opravdu az po porodu..anebo v nekterych porodnicich ji za poplatek pujcuji domu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
14.9.10 22:40

Tak to by mě také zajímalo. :wink:

Osobně mám z prvního těhu zkušenost s pákovou medelou. Nic moc… zdlouhavé, prsa bolavé, vymačkané, odsávačka na prd. Četla jsem hodně dobrých recenzí na elektrické. Jsou drahé, to ano, ale prsu neublíží a jsou efektivnější.

Ale také by mě zajímalo…kterou elektrickou…??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
14.9.10 23:16

Jinak tu manuální od Aventu právě prodávám, ale osobně bych Ti ji moc nedoporučovala… asi poletí do koše :roll: . Fakt se to s elektrickou nedá ani srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.10 23:27

Mám dvě malé děti a obešla jsem se téměř bez ní. Téměř píši proto, že se ta mladší neplánovaně dostala beze mne do nemocnice (bylo jí cca 7 měsíců) a já tam mlíko 3 dny pouze vozila. V tu dobu se mi odsávačka hodila.
V tu chvíli mi ji půjčla kamarádka, ale i tak jsem třetí den už nic neodsála a nakonec jsem musela jenom odstříkávat prsty (stres bohužel udělal své). Naštěstí už mne za malou pustili na stálo a tato dokonalá odsávačka už zařídila vše potřebné. ;) :srdce:

Zpětně si myslím, že bych to ty 3 dny zvládla i bez odsávačky, i když by to bylo náročnější…

Omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
1601
14.9.10 23:36

Já používala elektrickou Medelu Swing a nedám na ni dopustit. Jinak pokud je potřeba odsávat třeba i měsíc a víc (což byl náš případ), tak si nedovedu představit odsávat ruční neb bych s mým množstvím mléka odsávala asi nonstop. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
14.9.10 23:36

Já měla odsávaček několik a stále mám.S pákovou aventkou jsem byla spokojená ale nejvíc spokojená jsem s pákovou medelou.Bradavky ani dvorce bolavé nemám a odsávání nebolí vůbec,koho to bolí tak to neumí :wink: .
Měla jsem medelu minielektric,šílený,trvalo to dlouho,řvala jak blázen,že vlastního slova člověk neslyšel a udělala stejnou službu,jen je to prostě bez práce.Takže za mě zbytečné peníze.Doporučuji teda pákovou medelu.Určitě ne pístovou a balonkovou.Ale opravdu bych s tím ještě počkala,třeba jí nebudeš ani potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
14.9.10 23:50

Holky opět děkuji za objasnění dalšího „problému“ a za tip. :hug: Vzhledem k tomu, že jsem lenoch ženská, vyhrála ta elektrická :-)) Ale novou kupovat nebudu…koukala jsem po zánovních…snad se ty komponenty co se dostaly s mlíkem do styku daj vyvařit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.9.10 06:33

Já jsem měla Medelu manuální dvoufázovou, odsávala jsem s ní,když byl malý se střevní infekcí v nemocnici na JIP, nemohl být kojen, potom po narození malé, nemohla se přisát a přebytky mléka, potom v nemocnici, kde jsme se s novorozeneckou žloutenkou vraceli a potom ještě příležitostné přebytky.

Byla jsem spokojená, odsávání ani ruka nebolela. Elektrickou bych pořizovala jen v případě, že bych potřebovala odsávat pravidelně - odloučení od dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
15.9.10 07:38

medela harmony

Používám Medelu harmony - to je ta páková, dvoufázová :palec: … jsem s ní moc spokojená (odstříkám rychle a bezbolestně … a hlavně to jde odsávat jen jednou rukou, takže druhou rukou můžu třeba jíst nebo netit :-) :oops:

Ještě k tomu, že nechceš kupovat drahou elektrickou - jestli už teď víš, že budeš potřebovat opravdu hodně a často odsávat, tak do ní investuj. Nabízim ti dva argumenty:

• když koupíš dražší kvalitnější věc, tak jí později prodáš s menší ztrátou v bazaru/aukci
  • jestli by ti hrozio, že bys nemohla kojit, a odsávačka by ti tenhle boj měla pomoc vyhrát, tak klidně kup drahou, protože v porovnání s tím, co bys utratila za UM („sunary“), tak se ti to vrátí téměř hned; nikdy jsem tedy UM nedávala, ale co jsem sondovala po známých a e-miminu, tak za UM klidně nejmíň 1200-1500 za měsíc dáš 8-o což je teda šílená palba … to se ti odsavačka MM hodně rychle „zaplatí“ zpátky, ne?

Odsávání zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
15.9.10 07:40

Aha - jsem si nepřečetla Tvůj poslední příspěvek :think: , takže jsem opět mimo obraz :mrgreen: pardón

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
15.9.10 07:43

Mám dvě děti a odsávačku jsem nepotřebovala ani jednou… Zrovna tohle bych řešila až v případě, že nastane potřeba… A pokud by nastala, dá se snadno (i přes internet) i půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
15.9.10 09:35

presne tak jak rikaji holky..tohle bych ted neresila,protoze na nejake obcasne odsani si vystacis s manualni..ja musela mit elektrickou,jelioz mala nechtela cumlat cici :cry: ,tak jsem odsavala porad a davala ji to pres flasku..bohuzel,pak nechtela ani MM z flasky tak jsem musela prestat,ale neumim si predstavit, ze bych to delala prstama…to bych nejspis nedelala nic jineho nez tlacila MM :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
15.9.10 09:39

Taky mám medelu minielectric, je vážně dobrá, za pět minut odsaju 100 ml, jde to vážně rychle. Použila jsem ji hned v den návratu z nemocnice, prsa se mi neskutečně nalila, malý to nezvládal odsát ani do úlevy. Teď v jeho 7 měsících ji zas denně používám, protože musí mít v příkrmech moje mlíko, jinak to prostě nesní :nevim: :srdce:
Za mě doporučuju, dobrá investice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna