Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
také bych byla raději pro variantu nekouřit a UM. Pokud to nešlo přestat už v těhotenství, tak zřejmě nemáš dost silnou vůli, nebo to opravdu nechceš. Teď to neber zle, já přestávala 4×, ale jednoho dne jsem věděla, že TEĎ to půjde, že tentokrát už si opravdu nezapálím a přestanu. Nekouřím 5 let a nemůžu tvrdit, že už si nikdy nezapálím. Předtím jsem kouřila 7 let a zvádla jsem víc než krabku denně. Nestyď se za to, že bude mimi na UM. I když jsi se doteď držela, tak teď těch 10 je fakt hodně. Určitě to i ty cítíš, že to není zrovna ideální.
Já jsem také kouřila dlouho, takže zakladatelku chápu.
A přestat bylo strašně těžké.
mamina100 píše:
nejhorsi,je že to nikdo nezjistil ,že kourim.takze budu muset snizit laktaci ale jak.jak prejit na um .jak se to dela aby se prestalo tvorit mleko.zkoukla jsem tady ,že do5cig,/den je to jeste vyhodne a vic cigaret uz neee.
Jsou homeopatika na zástavu laktace, poptej se v lékárně.
na snížení laktace je plno věcí šalvějový čaj, kadeřavá petržel, stahovat si prsa, odstříknout jen do úlevy, homeopatika, omezit příjem tekutin, nebo jsou i tabletky(předepisuje gyndař)
dneska kdo nekojí(vČR)je hoden upálení
PeBa píše:
na snížení laktace je plno věcí šalvějový čaj, kadeřavá petržel, stahovat si prsa, odstříknout jen do úlevy, homeopatika, omezit příjem tekutin, nebo jsou i tabletky(předepisuje gyndař)dneska kdo nekojí(vČR)je hoden upálení
Jsou situace, kdy se kojení nedoporučuje. Tohle je jedna z nich.
tak nevím jestli napíšu pravdu - ale taky jsem se o to zajmala, protože mám strach abych po porodu nezačala ![]()
ale četla jsem, že přechod na UM se dělá většinou postupně, jako že koupíš UM a střídáš to a postupně vypouštíš kojení a tím jak méně kojíš tak se i přestává tvořit mlíko
ale nevím zda je to tak, takže pokud píšu kravinu tak se omlouvám ![]()
mamino, jak staré máš vůbec mimi? Myslíš, že by jsi se nedokázala udržet aspoň pod těch 5 denně?
Kakika píše:
mamino, jak staré máš vůbec mimi? Myslíš, že by jsi se nedokázala udržet aspoň pod těch 5 denně?
Píše, že 3 a půl měsíce. Mám doma stejně staré ![]()
jo jo 3,5mesice.no možna jak se vrati babička z nemocnice ,a pred staršim klukem když je doma taky nekourim.nechci aby to vedel ma6let
PeBa píše:
myslím to ironicky
(bacha bývaj tu taky kojo fanatičky)
Tak propagace kojení je fakt velká, ale mě to neva, pač já si kojení užívám. Mám druhé dítě, s nejvyšší pravděpodobností poslední a je spousta věcí, co můžu ještě v životě dělat, ale kojení to už nebude. Je to čas, který je dost krátký. Pařit, pít a kouřit můžu i na stará kolena ![]()
mamina100 píše:
jo jo 3,5mesice.no možna jak se vrati babička z nemocnice ,a pred staršim klukem když je doma taky nekourim.nechci aby to vedel ma6let
Držím Ti palce, aby se Ti podařilo přestat. Pokus si představit, co si za to můžeš koupit na sebe ![]()
jo jenže kdyby to pomohlo tak už asik davno nekourim.stve to a kdyby to asik šlo tak tu nepíšu.
Ahoj,předpokládám,že jsi kouřila i v těhotenství.
Ne nebudu ti tady nadávat,jen napíšu svůj příběh.
Bohužel jsem kouřila i když málo i v těhu.Jednou mi něko řekl,že tělo je na nikotin zvyklý a je jedno jestli kouřím,nebo ne.
Mám des už dospělé děti,oba alergici,syn se mi několikrát dusil.Obě děti ekzemy a není nad to,dívat se,jak se dítě do krve škrábe a ty mu nemůžeš pomoct.
Dcera dospěla,chtěla děti a ejhle,něšlo to,nakonec se kvůli tomu i rozvedla,měli všechno dům, peníze,ale dítě ne.
A co já?Těch výčitek,co jsem si už prožila,kdybys nekouřila…Synův syn už jako čtyřletý má astma.
Možná to nemá s mým kouřením nic společného,ale já si dosmrti budu vyčítat,že jsem si nenechala rozbít hubu tak moc,sbych v ní neudržela cigáro.
Kouřím dodnes,mám problémy s průduškama a přestat ne a ne.
Jsi mladá,snad ne ještě těžká závislačka,máš šanci zbavit se tohoto zlozvyku,udělej to.
Omlouvám se za anonym,ale mám k tomu důvod.
mamina100 píše:
To by stálo za to zkusit to ještě co nejvíc omezit. Já vím, jak je to těžké, ale co si dát časy, kdy cigerata ano? Rozvrhnout to tak, aby to dalo na těch 5 cigaret. Ale pokud bys měla být nervozní a štěkavá, tak se na to vyprdni a fakt dej to UM. Na snížení laktace je spousta rad, na UM můžeš přejít postupně a příbuzní ti přeci do prsou nevidí, jestli máš skutečně mléka málo. Prostě se ti začlo tvořit míň a miň a šmitec