Kouření a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
17.9.10 14:18

doma se nekouri ani nekojim kdyz kourim.a v porodnici jsem nekourila.ani moc potom .kdyz tak tajne a to jen sem tam ale ted jsou strasne rodinne problemy a ja vcera vyhulila 10cig./den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
17.9.10 14:18

Ahoj mamino,
nebudu tě tady odsuzovat, ale ani se tě nebudu zastávat.
Diskuzí najdeš všude na netu dost - stačí to jen zadat do vyhledávače. Ale zkusím ti písnout pár věcí, které by ti možná mohli začít vrtat hlavou :think: .
Jsi kojící mamina a chceš kojit co nejdéle - ovšem čím více cigaret vykouříš, tím ošklivější budeš mít mléko - dříve nebo později se stane, že mimi bude mléko odmítat.
Mimo to své dítě ohrožuješ pasivním kouřením, které je mnohem nebezpečnější pro nekuřáka než pro samotného kuřáka…
Nejčastější příznaky pasivního kouření jsou časté alergie, astma, záněty průdušek a časté záněty plic - toť zdravotní stránka, pro kterou bych si rozhodně kouření rozmyslela…
A asi je dobré vědět i to, že pasivní kouření (i při kojení) způsobuje závažné poruchy chování a pozornosti, pomalejší uvažování a zhoršenou paměť - což se může sice u dítětě projevit až v pozdějším věku, ale už teď bych přemýšlela nad tím, jak se bude dítě cítit ve školce, ve škole nebo nedejbůh, kdyby potřebovalo nějakou speciální péči.
Možná ti toto přijde jako plané řeči, ale bohužel s tímto mám zkušenosti a občas to vážně není sranda… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
17.9.10 14:19

Holky vím že kouření a kojení nejde dohromady a je to hnus,ale to se musíte na zakladatelku ZASE takhle vrhnout??????? :nevim: Píše,že si sama uvědomuje že to dobré není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
17.9.10 14:23

ja čekala ,že se vrhnou vím ,že to je hnus.vidim ho jak se usmiva,vyklada,když kojim tak si vykladame atd.jenže pak si zakourim a je to silnejsi.samo ze se umyji,oplachnu zuby atd.maly pije normalne,mliko je krasne bile.

a znam hodne holek co to sem ani nepisnou a kouri.i kamosky nektere kouri a pritom koji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
17.9.10 14:24

Přesně, todle se mi také nelíbí.!

Nemusíte jí bombardovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.9.10 14:25

Ahoj mamino,
zkus pohledat, treba www.kojeni.net
Jinak teda pro mravokarce: myslim si, ze pokud neni tehotenstvi samo dostatecnou motivaci, tak zavislost bude natolik silna, ze neni snadny prestat :roll:
Podotykam, ze jsem tehotna nekuracka, treba to nekomu usetri par radek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.9.10 14:32
Petra_a_Eli píše:
Ahoj mamino,
Jinak teda pro mravokarce: myslim si, ze pokud neni tehotenstvi samo dostatecnou motivaci, tak zavislost bude natolik silna, ze neni snadny prestat :roll:
Podotykam, ze jsem tehotna nekuracka, treba to nekomu usetri par radek :palec:

Závislost na kouření je každopádně silná, nicméně pořád nechápu, co zakladatelka chce slyšet? Kouření je silnější než vůle přestat, tak musí přestat kojit- jednoduché počty. Jinak vím o čem mluvím, byla jsem velmi silný kuřák.

• Citovat
  • Upravit
2578
17.9.10 14:33

Tak já se pokusím poradit ne jen kritizovat :kytka:

Sama jsem kuřačka - ikdž ted co čekám miminko nekouřím, přestala jsem asi v 7tt těhotenství nějak to nešlo na ráz :think:
proč jsem přestala - hrozný strach že mimi bude nemocné a já skazím život jemu i sobě
a pak jak to vypadá když vidím maminku s bříškem a kouří :cry:
A mě tedy nejvíce pomohlo - vykašli se na nějaký internetový taháky a takovéhle kecy, většinou chtějí jen peníze :-( Já jsem přestala tak, že jsem přestala chodit mezi lidi co kouří, tím tedy i mezi kamárádky a doma jsme nikdy nekouřili, vlastně už jsem z rodiny jen já co kouří.
Pokus se vyhýbat místům kde kouříš. A nebo jak už tady hodně maminek psalo - tak si vyber - bud kuř a přestan kojit nebo koj a nekuř :think: náhrady za mléko jsou, tak si myslím že není tak těžké se rozhodnout.

A k té veliké kritice - jen dodám - ano je špatné kouřit v těhotenství nebo kojení..... znám spousty lidí co toto odsuzují a nadávají na to - ale to že je pak vidím sedět v zahulené hospodě nebo kde si všude, to jim nevadí :nevim: nevim ale to si myslím škodí ještě více.

Držím ti pěsti, at to brzy vyřešíš a z toho co jsi psala je zřejmé že přestat asi nepůjde, tak přestan kojit a kup miminku nějaké dobré mlíčko a je po trápení - budete obě spokojené :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.9.10 14:40
sieta.m píše:
Petra_a_Eli píše:
Ahoj mamino,
Podotykam, ze jsem tehotna nekuracka, treba to nekomu usetri par radek :palec:
Závislost na kouření je každopádně silná, nicméně pořád nechápu, co zakladatelka chce slyšet? Kouření je silnější než vůle přestat, tak musí přestat kojit- jednoduché počty. Jinak vím o čem mluvím, byla jsem velmi silný kuřák.

Nemuzu mluvit za zakladatelku, ale myslim, ze chce slyset odpoved na svoji otazku a ne kritiku.

Marketa14 :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
17.9.10 14:41

Tak hele, kdo nekouřil neví o čem mele.
Je to děsná závislost srovnatelná se závislostí na heroinu.
Já osobně kouřila půl života, takže 15let.
Přestala jsem, jak jsem zjistila, že jsem v tom.Bylo to drsný, fakt jo tři dny jsem s tím bojovala, než jsem konečně típla poslední, protože jsem si v hlavě srovnala, že dítě je dítě.Půl roku jsem měla děsný absťáky, nešlo tak ani o tělo, jako spíš o psychiku.Fakt halušky k tomu jinej stav, no jedno k druhýmu.Ale jsem na sebe hrdá, že jsem zvítězila.
Pokud chceš vědět, jaký to má negativní vlivy na dítě, tak si piš že si vychováváš závisláčka.Až odstavíš, tak si chudák bude muset projít odvykačkou.Radím ti s tím seknout nebo přestat kojit - to si vyber, ale nějak konej.
A vy ostatní kritičky, že se nestydíte takhle se do každýho hned pustit.Ono to dá kolikrát hodně odvahy napsat svůj dotaz na věc, za kterou se člověk stydí a čelit reakcím, i těm napsanejm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
17.9.10 14:41

Já souhlasím s Markétou, moc hezky napsané a pod to se podepisuji!

Jinak co se týká vlivu kouření na SIDS, tak to nikdy nebylo prokázáno ale lidi se tím rádi ohánějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.9.10 14:43

Každopádně, kdybys přestala a kojila, vyjde vás to mnohem levněji. Ušetříš jak za cigára, tak za UM 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
17.9.10 14:44

nejhorsi,je že to nikdo nezjistil ,že kourim.takze budu muset snizit laktaci ale jak.jak prejit na um .jak se to dela aby se prestalo tvorit mleko.

zkoukla jsem tady ,že do5cig,/den je to jeste vyhodne a vic cigaret uz neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
17.9.10 14:45

Jinak je fakt, že s těmahle diskuzema je to tady šílené! Zakladatelka se na něco ptá (ano, mohla si to najít na googlu), ale prostě se ptá tady a zase opět většina se do ní pustí jak saně!

Ženský, když nechcete odpovídat, tak zkrátka neodpovídejte, takhle morálně kritizovat umí každý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
17.9.10 14:48
BettyB. píše:
Já souhlasím s Markétou, moc hezky napsané a pod to se podepisuji!Jinak co se týká vlivu kouření na SIDS, tak to nikdy nebylo prokázáno ale lidi se tím rádi ohánějí…

to máš pravdu , na SIDS umírají i děti nekuřaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová