Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hele řekla bych že stoprocentně, známá v těhotenství nekouříla a začala když bylo malé něco kolem 3 měsíců, nevím to přesně. No a pak mi o měsíc nebo tak nějak volala že jsou na um že jí ubývalo mlíko a pak jí ho holka odmítla úplně. Ale ona si dala tak 6 denně.
Já kouřím od začátku, ale vždycky až vím že bude spát. Myslím, že v noci se mi prsa normálně nalijou, malé to stačí a spí další tři nebo čtyři hodiny. Ale kdyby toho mléka tolik ubívalo, tak už by se mi ztratilo za tu dobu ne? Jen mi připadá, že už dost vyrostla, tak toho chce víc ![]()
Ahojky, moje ségra má 2 holky a u obou kouřila jak těhotná, tak při kojení. Tenkrát jí doktor řekl, že když je taková závislačka, že je horší přestat. Tak jen přešla na extra light a omezila počet na max. 1O denně. První kojila 9 měsíců a druhou sice musela od 5 měsíce přikrmovat, ale ne že by měla málo mlíka, ale malé prostě nestačilo.
Z toho kámoška má 3 děti, přestala kouřit jak zjistila, že je těhotná a žádn plně nekojila víc jak 2 měsíce. Prostě to nešlo a odstříkat se jí nevedlo.
Já nekouřím, malý je celou dobu (6 měsíců) na odstříkaném MM a množství MM co odstříkám se mění víceméně jen s tím, jak často odstříkávám a v jakém jsem psychickém rozpoložení.
Tak si vyber ![]()
@blanula19 nevím jaký to může mít vliv na tvorbu mléka, podle mě je to individuální, nemyslím si, že to má nějaký extra vliv…ale teda když tak nad tím přemýšlím, jsem v tomhle dost radikální ale já bych takovým ženským snad zákazala mít děti, to je vrchol hnusu…
@Verca1989
Já to až tak nehrotím, to je každého věc. Nemá smysl někoho moralizovat. Je fakt, že mé sestře tehdy doktro řek, že pro mimčo je menší zlo cigareta než když bude ve stresu z toho, že nekouří. Těžko říct, jestli prckovi víc vadí, že si mamina sem tam zapálí nebo když je nevrlá a ve stresu. Samo, že dobré není ani jedno.
@blanula19 já když si představím, že ty škodliviny se k dítěti dostanou (ať už je v břiše, nebo to jde s mlékem), tak je mi prostě zle. Možná je to věc té dotyčné ale mrzí mě, že takové ženy se nezamyslí nad tím, že to dítě nemá na výběr… ![]()
@Verca1989
To je pravda, dítě na výběr nemá. To mě tu rozčilují sousedi pod náma. Z leva sousedka (která ač zdravotní sestra v důchodu hulí jak fabrika) a z prava nějaká rodinka - všichni chodí báňat na balkon a nám to jde do bytu. Teď je mi to celkem fuk, ale v létě, když mám pomalu nonstop otevřený okna mě to docela vytáčí.
Takže těma cigaretama to nejspíš nebude. To by mě zajímalo čím to je. Někdo, i když nekouří, má mléka málo
. Přitom se na netu píše, že to neovlivňuje ani velikost prsou…
Taky si občas fouknu ![]()
malá mi po tom občas brečela, tak jsem myslela, že to tak moc změní chuť, ale pak jsem přišla v jiné diskuzi na názor, že když přes den hladovým a nestíhám se najíst, tak má mimino prdíky ![]()
tak já nevím. zapálila jsem si max.2 denně a dneska už si zapálit nechci. už teď chytám nerva, a to je teprve před polednem
![]()
Buďto bych se pokusila přestat úplně a nebo nekojit. Ale každýho věc jestli bude ničit zdraví jenom sobě nebo i dítěti..
Já jsem před těhotenstvím kouřila a přestala jsem ze dne na den kdy jsem zjistila, že jsem těhotná a cigaretu jsem si nedala do teď.. Je to pouze o vůli chtít přestat ![]()
Myslím si, že u každého to asi funguje jinak? Jsem kuřačka od velmi raného mládí. Mám tři děti (ze tří přirozených těhotenství, s normální porodní váhou, přirozenou cestou bez jakýchkoli utišujících prostředků a v termínu) 18 let, 13 let a 2 roky (nejmladšího stále kojím) a nikdy jsem děti neměla nemocné, nervní, podrážděné, neinteligentní, zapomnětlivé a pod. Moje tchyně si nikdy v životě nedala cigaretu a má nervního, astmatického, zapomnětlivého a nevyrovnaného syna. Nebude to v něčem jiném než v kouření? Nesvádějme všechno jen na to a zamysleme se jak se k našim dětem chováme
když nám něco v našem životě vadí změníme to jen my, když jsme šťastné a veselé jsou šťastné a veselé i naše děti
![]()
@aio2 píše:
Než psát něco takového, tak raději nepsat nic… Někde jsem četla, že do pěti cigaret denně pozitiva převyšují negativa
odkud jsi spadla prosimtě?
![]()
Nevíte někdo jestli kouření při kojení snižuje tvorbu MM trvale? Myslím když kouřím pravidelně 2cigarety denně. Moje malá má 10týdnů a v noci spí minimálně pět hodin, ale večer dlouho trvá než se dokrmí…