Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
maminky mám 5 týdnů starou holčičku,plně kojím a mléka mám zdá se dost,přes noc malá vydrží někdy i pět hodin bez jídla ,ale přes den když bdí při každém kojení jen minutu nebo dvě pije a pak usíná a jen dudlá když jí prso vyndám začne hned křičet nebo chce za čtvrt hodiny znovu,mám ji nechat vykřičet?Jak dlouho?Budu ráda za každou radu ![]()
Koj jak si řekne, naše malá od narození saje taky 2-3min. a jako mimino hned usnula a spala. Měnila jsem ji teda prso za dudel aby si mohla vesele dál dumlat a za hodinku, dvě si zas o jídlo řekla ![]()
když jí dám po té čtvrt hodince zas je to to samé,opět párkrác cucne a usíná nebo jen cumlá
ja se takhle podobne prizpusobila Rozarce - pres den jsem kojila jen asi 6×, ale zato kojeni trvalo hodinu, zni to hrozne, ale nejak mi to nevadilo, proste si u toho usinala, ale kdyz jsem prso chtela vzit, tak zacala brecet a zase sala jak o zivot, takze jsme ji u toho prsa proste nechala az do uplneho vytuhnuti, chvilku si klimbala, chvilku sala, coz trvalo tu hodinu
na druhou stranu pak spala celou noc, coz jsem byla rada
hodinove kojeni trvalo asi do 3 mesicu, ted uz fakt nevim presne, proste jakmile zacala byt vnimavejsi, tak uz u toho prsa tak dlouho nevydrzela a koukala vsude kolem, adekvatne tomu se ale zase zacala budit v noci
podle me je jeste hodne malinka, kojila bych tak, jak si rekne, pripadne bych zkusila dudlik
ahoj…ja taky kojila podle toho jak mala chtela…nevadilo mi to…nekdy u toho usinala…tak sem ji nechala prso hodinu..jindy se v pohode najedla…neresila sem.
Vykřičet ne, spíš bych se snažila budit při tom kojení, aby si dala pořádně. ne budit jako hulákat, ale pošimrat na bradičce nebo něco podobného, klidně i vystřídat prsa, změnit poluhu, ona se probere a vypije víc.
Pod bradičkou mají bod, něco jako centrum sání, tak ten trochu podráždi (pošimrej) prstem a měla by začít dudat. Na Honzína to zabíralo, už od porodky usínal u pití a tohle fakt zabralo, dokud se nenarval, tak pořád dokola. ![]()
Třeba nechce vždycky jíst, to že si veme prso, neznamená, že má hlad, chce jen sát, takže buď dělat z prsa živý dudlík a nebo si pořídit ten umělý
)
Měli jsme obdobné začátky, časem to ustane. Hlavně, že ti spinká v noci… Jinak taky u nás fungovalo jemné poťukání pod bradičkou, nebo polechtání na nožičce či ručičce. Vždycky se mi maličký probral a tahal jako drak. To jsem opakovala, dokud neusnul úplně. ![]()