Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@mlop špatně jsem to tam zase vložila, ale ty se v tom vyznáš, že jo, nechce se mě to psát od znovu ![]()
Petulko já miminko nečekám ale plánuji tak za dva roky nám to trvalo čtyři roky než jsem otěhotněla a měla jsem dost problémů vůbec otěhotnět takže se modlím aby bylo vše dobré. Tak dvě holky máte to je krásný
já když vidím ty krásný oblečky na holky to je úžasný i když na kluky taky občas něco hezkého seženu. Pod stromečkem budete mít miminko jako fakt v ten termín? No bylo by to krásný
Ty bolesti znám i když já to měla spíše 14 před porodem malej se mi narodil 37ˇ+6 trošičku dřív ale já poznala že brzo porodím otékaly mi nohy a kleslo břicho dolů. Tak to holka ještě vydrž. Šetři se jak to jen jde já chodila stříhat do poslední chvíle…to jsem neměla blbě se mi dýchalo.
@mlop nene, na termín přesně ne
. Mám termín 13. listopadu, ale malá říká, že sestřičku bude mít jako skoro dáreček pod stromečkem ![]()
@Petulka1234 To je takový předběžný a největší dáreček
máte se na co těšit…pak dej vědět až se mimčo narodí
když budeš mít čas ju. ![]()
@mlop určitě ti dám vědět, ty jsi si vložila fotografii sama sebe, se dívám, že ![]()
A můžu vědět odkud jsi?
@Petulka1234 ano jsem to já
jsem z Čelákovic nedaleko od Prahy a ty?
@Petulka1234 Tak to teda je dálka
A v Brně máte nějaké centrum asistované reprodukce? Já jezdila do Prahy do Iscare.
Petulka 1234 já to spletla o té asistované reprodukce to jsem měla psát někomu jinému
při dítěti něco psát to je kolikrát něco ![]()
Ahoj, než jsem otěhotněla tak jsem byla kuřačka (cca 20 denně), postupně jsem s plánováním těhotenství přestávala (10 za týden). Po zjištění, že se zadařilo jsem přestala okamžitě a bez problémů. Ale pak jsem bohužel jednou neodolala a dala si cigaretu i když jsem kojila. Dávala jsem si 1cig týdně, postupně jsem zvyšovala až na 5 denně i když pořád kojím
Teď jsem zase přestala, nedám si už ani jednu, zajímalo by mě, jak dlouho se bud u miminka projevovat absťák kvůli nikotinu?
kouřila jsem vždy po kojení a pak jsem 2-3 hodiny čekala. Máte někdo radu nebo podobnou zkušenost?
Zatím ne, ale něco takovýho jsem tady někde četla.. Já nevím, proto se ptám.
Ahoj holky. Jen takovy dotaz, jsem nekuracka a vzdy jsem byla, ale s kamradkou jsme se bavily na tema, co udela jedna cigareta s mlikem, ja osobne si myslim ze i jedna je zlo. A ona(taky nekuracka), si mysli, ze nic, ze je to jak s 2dcl vinka. To by zajimalo…
Holky, to není zas takový zlo jako kouřit třeba 10
cigaret denně ale nic zdravého to není a do mléka se to dostane všechno hned ale po nějakém čase vyprchá. Stejně tak jako s alkoholem takže jak píše Halibar mít co nejdelší pauzy. Bohužel u novorozence to nejde tam se kojí častěji takže jedině odstříkávat a dávat čerství…a kouřit opravdu málo. Abstinenci mít dítě po pěti cigaretách nebude ale může být neklidné, plačtivé a o mléku nemluvím čím víc žena kouří tím hůře se kojí.
No já jsem taky kuřák, před těhotenstvími celkem silný, ale vždy, když jsem byla těhotná a potom následně kojila jsem si to kouření tedy odpustila úplně ![]()