Kouření a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
eMaminka
3.5.11 13:07
mamina100 píše:
ahojky mam dite 3,5mesice a uz jsem na10cigaretach denne…je tu taky kourici matka.nechci psat od vas ze bych nemela to vim sama.ale najit odkazy o vlivu koureni atd

holka raději dej mimi na UM, v těhu ti to jde aspoň přes nějakej filtr, při kojení to jde napřímo do tělíčka dítěte.. když přestat nemůžeš (nechceš) tak zvol raději UM to je 1000* lepší než mateřský mlíko s nikotinem..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.11 13:25

Hledala jsem na internetu jak se k tomu staví doktoři,samozřejmě neschvalují,ale doporučují nepřestávat kojit,i když zakladatelka vykouří 10 cigeret za den,píšou kouřit jen po kojení a to i když kojí každé dvě hodiny.Četla jsem že jedna cigereta vydrží v těle tři hodiny,než úplně vyprchá,takže když kouřit,tak když mimi spí s dlouhou přestávkou mezi kojením.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 20:23
PeBa píše:
Tak hele, kdo nekouřil neví o čem mele.
Je to děsná závislost srovnatelná se závislostí na heroinu.
Já osobně kouřila půl života, takže 15let.
Přestala jsem, jak jsem zjistila, že jsem v tom.Bylo to drsný, fakt jo tři dny jsem s tím bojovala, než jsem konečně típla poslední, protože jsem si v hlavě srovnala, že dítě je dítě.Půl roku jsem měla děsný absťáky, nešlo tak ani o tělo, jako spíš o psychiku.Fakt halušky k tomu jinej stav, no jedno k druhýmu.Ale jsem na sebe hrdá, že jsem zvítězila.
Pokud chceš vědět, jaký to má negativní vlivy na dítě, tak si piš že si vychováváš závisláčka.Až odstavíš, tak si chudák bude muset projít odvykačkou.Radím ti s tím seknout nebo přestat kojit - to si vyber, ale nějak konej.
A vy ostatní kritičky, že se nestydíte takhle se do každýho hned pustit.Ono to dá kolikrát hodně odvahy napsat svůj dotaz na věc, za kterou se člověk stydí a čelit reakcím, i těm napsanejm.

a co nikoretový žvýkačky??? TAKY S TIM MAM PROBLÉM A BOUCHAM HLAVOU O ZED UŽ NEVIM

• Citovat
  • Upravit
5misa6
19.3.12 20:35

Lékarnice mi říkala,že je to celkem jedno jestli si zakouříš nebo vemeš si tu žvýkačku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 20:46

podle mě žvýkačka nic neřeší, ten nikotin je tam stejně, jediný rozdíl je, že do sebe nepereš ty další látky jako je dehet a spol…
já taky kouřím, vydržela sem nějaký měsíc po porodu a teď si sem tam zapálím, ale dělám to tak, že si dám po kojení než jde malej spát, takže si dám tři denně a potom dlouho nekojím protože prcek spí…
pyšná na to nejsem, proto anonymita, nicméně snažím se to aspoň takto omezit na minimum…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 20:52
Anonymní píše:
podle mě žvýkačka nic neřeší, ten nikotin je tam stejně, jediný rozdíl je, že do sebe nepereš ty další látky jako je dehet a spol…
já taky kouřím, vydržela sem nějaký měsíc po porodu a teď si sem tam zapálím, ale dělám to tak, že si dám po kojení než jde malej spát, takže si dám tři denně a potom dlouho nekojím protože prcek spí…
pyšná na to nejsem, proto anonymita, nicméně snažím se to aspoň takto omezit na minimum…

NO A O TO TAKY JDE NEE??? ŽE TAM NEJSOU TY SRAČKY OKOLO KTERÝ INHALUJEŠ… :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 20:56

no spoustou těch „sraček“ si zašvíkneš svý tělo ale nevím, kolik toho jde do mlíka… :think:
asi taky, nicméně ten návykový nikotin jde do mlíka určitě…
já si ještě zjišťovala, jak je to s těma novýma elektrickýma cigárama a na těch náplních je přímo napsáno, že to nesmí těhule a kojící matky…a přitom je v tom taky vlastně jen nikotin bez těch ostatních látek… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
784
19.3.12 20:59

A co skusit elektrickou cigaretu?Mě to teď tak napadlo, jinak já kouřila po kojo jak šel prcek spát, i když on nikdy moc nespal :) A pak jsem ztratila mlíko a bylo vymalováno. Občas si říkám jestli to nebylo kvůli tim cigaretám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
19.3.12 22:03

Taky jsem kouřila před těhotenstvím a v mém případě, když jsme se rozhodli s partnerem mít miminko, přestala jsem ze dne na den…, ano bylo to hrozné, ale dnes nekouřím už tři roky. Prostě touha po dítěti a pak následná láska byla daleko silnější než závislost. Když vidím matku nebo i otce, kteří v blízkosti dítěte kouří bere mě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
14.5.12 09:55

nečetlůa jsem všechny diskuze,male moje mamka má 4 deti, u všech 4 kouřila při kojení a poslední kojila dokonce 2,5roku..... a žádný závisláček není..a všichni jsme zdravýýý … upřímně já taky kouřím:-//// ano ale max 3denně a kojím téééž… chci přestat ano…
Ale jako po tom co tady chudáka maminu bombardujete tím co píšete s sem bojím cokoliv napsat:-/…
jinak držím palečky at přestaneš co nejrychleji :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
24.6.12 14:21

U kuřaček obecně platí, že doba mezi kouřením a kojením má být co nejdelší, takže když už kouříš, nejlepší je si zapálit hned po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.6.12 15:34

Kouřit těsně před nebo po kojení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.12 15:27

Ahoj ja cely tehotenstvi kourla, pak jsem byla v porodnici na planovane sekci a jeste rano pred ni jsem byla kourit. dneska jdou holcicce 12 dnu, a ja nekourim protoze kojim, chybi mi to to je pravda, ale vydrzim to, psc to delam pro svoji holcinu. myslim ze nikdo neni tak zavisly ze by nemohl prestat kdyz si rekne ze proste neeeeee :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evina1989
23.8.12 15:35
@cibulka169 píše:
Ahoj ja cely tehotenstvi kourla, pak jsem byla v porodnici na planovane sekci a jeste rano pred ni jsem byla kourit. dneska jdou holcicce 12 dnu, a ja nekourim protoze kojim, chybi mi to to je pravda, ale vydrzim to, psc to delam pro svoji holcinu. myslim ze nikdo neni tak zavisly ze by nemohl prestat kdyz si rekne ze proste neeeeee :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

Musím reagovat na tento příspěvěk…jsem na tom uplne stejne jako cibulka…v těhu sem kouřila..a od porodu sem si nezapálila…je taky pravda že mám chut ale dá se to vydržet…takže držím palce všem byť těhulkám, tak i kojícím maminám, aby to zvládly… :* :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 00:11

Já kouřila celé těhu, nejvíc před porodem, klidně i 2 cigára po sobě (což jsem sama „nestíhala“..). Ještě při porodu, jsem si říkala, že to jsou jen poslíci a na jedno si skočím :-D ale už jsem to nestihla..
V porodnici dvě denně. Kojila jsem do 6 týdne, pak jsem to vzdala na základě toho, že kouření se nevzdám a měla jsem pocit viny, že víc než dobré látky mimčo přijímá ty špatné. Ale po porodu jsem se vrátila na původní úroveň kouření (tzn, že 2 po sobě bych už fakt nedala:-)))
A jinak si zakládám na tom že když kouřím venku tak co nejdál od kčáru, sledovat kam jde vítr. Doma nekouříme, chodíme ven. I když to pak ze mě táhne, snažím se dělat maximum, aby to nešlo dětem pod nos.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová