Kojení na veřejnosti, venku - prostě jinde než doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.9.16 21:41

Já myslím, že ten zásadní rozpor v této tematice vězí v tom, že je mnoho matek, které děti kojí schválně a pyšně na veřejnosti tak, aby všichni věděli, že kojí a nemají s tím problém. Prokládají to hláškami typu „mám snad své dítě nechat plakat hlady?“ a „co je na kojení nepřirozeného?“ atd.
Pak jsou ženy, které si raději čas zorganizují tak, aby mohly krmit v klidu domova.
Ale většina žen jde střední cestou - nakojí, když je potřeba, ale udělají to nenápadně, bez přílišného upozorňování, pokud možno v klidu. Poodejít mimo dění, mimo většinu pohledů, není problém nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.9.16 21:50
@Pudloslava píše:
z toho duvodu jsem prestala nosit ponozky do sandalu :-)

A to já zase ne, pokud s tím má někdo problém, tak je to jeho problém a moje zbytečná starost, svýma ponožkama ve svých sandálech nikoho neobtěžuju. Já taky od tlusťošek neočekávám, že kvůli mě přestanou nosit bokovky, ze kterých jim lezou špeky a ať si o mě klidně myslí to samé, co já o nich :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.16 21:53

@j.a.n.i1 @Pudloslava Holky ale to mi vysvětlete, k čemu je to dobré?? Buď chci, aby noha větrala, tak si vezmu sandály. Nebo nechci, tak si vezmu kecky s ponožkama ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.16 21:57
@Pudloslava píše:
z toho duvodu jsem prestala nosit ponozky do sandalu :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já si pamatuju, jaký jsi kdysi tady z toho měla šoky :mavam: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.9.16 21:58

@unuděná Hele a ty buď chodíš v teplé bundě nebo v triku s krátkým rukávem? To je stejná logika… A jinak je to i hygieničtější nebo ponožky každý den vyperu, boty fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.16 21:59
@j.a.n.i1 píše:
A to já zase ne, pokud s tím má někdo problém, tak je to jeho problém a moje zbytečná starost, svýma ponožkama ve svých sandálech nikoho neobtěžuju. Já taky od tlusťošek neočekávám, že kvůli mě přestanou nosit bokovky, ze kterých jim lezou špeky a ať si o mě klidně myslí to samé, co já o nich :mrgreen:

A máš to tak i s kojením? Já ano, pokud si někdo vyvalí cecky u kostela nebo vprostřed náměstí, tak holt sklopím zraky a nevadí mi to. Jakýpak rozpaky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.9.16 22:04

@Gina108 Tak pokud to udělá někdo jiný, tak mi to nevadí a taky si pomyslím své… sama bych nekojila (a ani jsem nikdy nekojila) tak, aby bylo něco vidět, protože to mě osobně přijde ve společnosti nevhodné, tak to nebudu dělat, na rozdíl od dodržování nějakého dle mého nesmyslného módního diktátu, takže ten klidně poruším. To máš stejný jak s džínama do divadla, pro mě je to přes čáru, tak to neudělám, ale to, že tam někdo tak přijde (pokud tam nebude se mnou) je mi srdečně šuma fuk.

Příspěvek upraven 16.09.16 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.16 22:07
@j.a.n.i1 píše:
@unuděná Hele a ty buď chodíš v teplé bundě nebo v triku s krátkým rukávem? To je stejná logika… A jinak je to i hygieničtější nebo ponožky každý den vyperu, boty fakt ne.

To mi nepřijde jako stejná logika.. Vždycky můžeš zvolit lehké polobotky, nikdo ti v nich nebude vyčítat tenké/tlusté ponožky. Ale sandály jsou určené k nošení v teplotách, kdy se noha v normální botě paří.
Mě je to vcelku jedno, ať si každej nosí co chce, jen to prostě nechápu. Ještě tak pochopím, když někdo třeba v počasí, jaké je posledních 14 dní, ráno vezme sandály s ponožkama a odpoledne bez. Jasně, ráno je 10st, odpoledne skoro 30. To je logické. Ale jinak nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.9.16 22:11

@unuděná A stejně tak můžu zvolit sandály s ponožkama :mrgreen: A proč bych měla volit lehké polobotky, když jsou mi sandály pohodlnější jen proto, že někdo rozhodl že „se to nenosí“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.16 22:18

@j.a.n.i1 No dobře, když to chceš brát až takhle - proč si nevzít třeba porprdu přes tričko? Je to taky pohodlné, možná i víc než obráceně - nikde to nedře.. Faktem je, že v módním světě jsme jako národ známí právě tímto, což je uhozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
16.9.16 22:28

@unuděná Protože bych se v tom já osobně necítila dobře, tak si to prostě brát nebudu, stejně jako si nevezmu legíny, jako si nevezmu úzkou sukni po kolena, jako si nevezmu džíny do divadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.16 22:29
@j.a.n.i1 píše:
@Gina108 Tak pokud to udělá někdo jiný, tak mi to nevadí a taky si pomyslím své… sama bych nekojila (a ani jsem nikdy nekojila) tak, aby bylo něco vidět, protože to mě osobně přijde ve společnosti nevhodné, tak to nebudu dělat, na rozdíl od dodržování nějakého dle mého nesmyslného módního diktátu, takže ten klidně poruším. To máš stejný jak s džínama do divadla, pro mě je to přes čáru, tak to neudělám, ale to, že tam někdo tak přijde (pokud tam nebude se mnou) je mi srdečně šuma fuk.Příspěvek upraven 16.09.16 v 22:08

Jo, tak jsem to myslela. Jestli ti vadí, když to dělají jiní. Jako abych si kdysi upravovala program kvůli kojení, to ani nešlo, páč děti si jedly jak chtěly, ale že bych někde zase vysedávala s kozama ven na náměstí, to taky ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.16 22:32

@unuděná jo, chápu, že fusky do sandálů jsou módní faux paux, ale když se podíváš na chybějící pedikůru, shnilý nehty, vbočené palce a jiné chuťovky zejména u starších lidí, tak pak zlatý ponožky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.9.16 22:36
@Gina108 píše:
@unuděná jo, chápu, že fusky do sandálů jsou módní faux paux, ale když se podíváš na chybějící pedikůru, shnilý nehty, vbočené palce a jiné chuťovky zejména u starších lidí, tak pak zlatý ponožky :mrgreen:

No to je fakt :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
16.9.16 23:15
@unuděná píše:
Já myslím, že ten zásadní rozpor v této tematice vězí v tom, že je mnoho matek, které děti kojí schválně a pyšně na veřejnosti tak, aby všichni věděli, že kojí a nemají s tím problém. Prokládají to hláškami typu „mám snad své dítě nechat plakat hlady?“ a „co je na kojení nepřirozeného?“ atd.
Pak jsou ženy, které si raději čas zorganizují tak, aby mohly krmit v klidu domova.
Ale většina žen jde střední cestou - nakojí, když je potřeba, ale udělají to nenápadně, bez přílišného upozorňování, pokud možno v klidu. Poodejít mimo dění, mimo většinu pohledů, není problém nikde.

Myslim, ze si to vystihla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna