Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Luckie píše:
Jsem napnutá…
Tak například:
podle povlaků zvratků na rameni
podle skutečnosti, že ještě v době oběda pobíhá v pyžamu
podle neschopnosti bavit se o dospělých tématech
podle zklamaného výrazu jejího partnera.
Pro dítě je věcí cti: přijít s nemocí, kterou nenajdete v žádné příručce.
nechat si pořádné tentonoc na chvíli těsně po přebalení
Slovník pro čerstvé matky: ANTIKONCEPCE, NEJÚČINNĚJšÍ METODA PO NAROZENÍ DÍTĚTE: dítě.
KROUŽEK USNADŇUJÍCÍ PROŘEZÁVÁNÍ ZUBŮ: skupina dětí, které ječí všechny najednou.
ODSTAVOVÁNÍ: postupné omezování kojení. Každé dítě, které za něco stojí, dokáže tento proces protáhnout na léta.
ÖPRUZENÍ: univerzální vysvětlení pro každé nesnesitelné chování dítěte.
PROŘEZÁVÁNÍ ZUBů: univerzální vysvětlení pro každé nesnesitelné chování dítěte.
VĚTŘÍKY: univerzální vysvětlení pro každé nesnesitelné chování dítěte.
TEST SLUCHU: okamžik u doktora, kdy vaše dítě , které dotědka probudilo přistání mouchy na polštáři ve vedlejším pokoji, najednou neslyší úder bubínku hned vedle svého ucha.
zuzikku píše:
TEST SLUCHU: okamžik u doktora, kdy vaše dítě , které dotědka probudilo přistání mouchy na polštáři ve vedlejším pokoji, najednou neslyší úder bubínku hned vedle svého ucha.
To potvrzuju, doktorka jak trubka skákala po ordinaci a tleskala a Samík se díval z okna
![]()
Ráda bych oživila diskusi a chci se zeptat, máte některá pořízenou tuto vychytávku na kojení?: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Zatím jsem na veřejnosti nekojila, vždy dojdeme zavčas domů, ale už jsem si kolikrát posteskla, že bych chtěla na delší výlet, ale nevím jak s kojením na veřejnosti. Jsem stydlivka a je mi hodně trapná představa, že vytahuju prso venku. I když to bude někde na odlehlejší lavičce, přecejen je to odhalování
Teď jsem právě narazila na tu kojící pelerínu a hodně nad ní uvažuju. ![]()
@Beru mám vyzkoušenou normální plenu - přehodit přes rameno a hlavičku dítěte - nic nikde není vidět a stačí si do toho investovat 25,–Kč
jj, taky jsem používala deku (byla zima
) ale mě nevadilo vyhodit prso. Navíc, když prso vytáhneš spodem (spodkem trika a ne výstřihem) tak ono moc vidět není a tím trikem taky trochu schováš
Pelerinu jsem v akci neviděla, ale měla jsem ji v ruce, tahle paní si možná vypůjčila nápad, protože patent na to ma sweetmilk.cz. Ale to je jedno…dle mého vyhozených 400, jakákoliv větší plena nebo šátek bohatě stačí. Taky nejsem fanda „dobrý den k… ven“, a obyč. plenka bohatě stačila…
Podle mě je to zbytečné. Taky jsem stydlivá, ale když vím, že kojit venku budu, vezmu si prostě kolem krku šátek a když kojím, tak ho trochu povolím, přehodím přes malou a nikdy nešlo nic vidět
Za mě taky vyhozené peníze a akorát na sebe upoutáš pozornost ![]()
Taky jsem myslela na plenu, ale jak pořešit, abych na malého viděla? Musím ho totiž sledovat, občas poupravit atd. Líbí se mi na té peleríně, že je vyztužená, takže zajišťuje pohled na dítě.
Beru - já bych asi do takovýho stanu nešla.
Ono moje slečinka když zavelela ke žvanci, tak to muselo lítat a už se vidím, jak na sebe toto montuju.
Opravdu nenápadný!!!
Moje zkušenost - stále jsem měla šátek a pěkně zakamuflovala tak, že jsem na madam viděla (i když ona stála opravdu jen o jedno a pokud se odsála, tak jsem to slyšela
)a okolí téměř nepoznalo, že se papá.
Ono to časem vychytáš. Ale za mě - vyhozený prachy. ![]()
@79Kate souhlasím, když mimčo chtělo jíst, tak to muselo být teď hned a ne za pár minut
nehledě na tom, že lidi kolikrát ani nepoznali, že kojím, prostě viděli mámu s plínou (šátkem) přes sebe…
Já bych nekojila ani s pelerínou takhle mezi lidmi, pro mě je to intimní věc. Ani pelerína neskryje fakt, že kojím. U úchyla je taky je jedno, jestli v parku onanuje nahý nebo má „jen“ ruku v kapse, prostě onanuje a je jedno, jak moc je u toho vidět ![]()
Nezapomenu, jak bratrancovo manželka na rodinné oslavě chodila deset minut pomalu nahoře bez, jestli teda jako má malá hlad nebo ne. Nikdo nevěděl, kam má koukat, co má říkat, jak se tvářit. ![]()
A když už jsme teda u toho kojení venku, nosíte jen kojící trika? Nebo jaké oblečení si berete? Já když kojím doma v klasickém tričku, tak ho vyhrnu zespodu a to mám pak půlku holých zad a břicha a to je mi taky blbé na veřejnosti. ![]()