Kojení na veřejnosti, venku - prostě jinde než doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
19.9.10 22:24
Anonymní píše:
tara2010 píše:
Vidite holky, tak to jsou ty nazory nezkusene maminy… Asi se zacnu stydet :oops: , ale aspon ted vim, ze to neni jenom tak… Ono pokud clovek to mimi jeste nema, tak vidi vsechno mooooc jednoduse. Bude to asi pro me vsechno trochu sok.
Ale ono to tak slozite, jak tu bylo popsano, byt nemusi, moje sestra kojit na verejnosti nechtela (duvod mela jediny a to ten,ze nechtela chodit ven v te kojici podprs.,ma vetsi prsa a rikala, ze si v tom pripada jak stara Blazkova :lol: ), a nosila ven odstikane MM v lahvicce - delala to takto:
mliko doma odstrikala, lahvicku samozrejme v lednici. Pred odchodem ven lahvicku s MM ohrala ve vodni lazni, tak aby bylo vice teple (temer horke), dala ji do obalu na flasku, a za ty 2-2,5hodiny akorat dosla teplota na tu vhodnou pro mimi (bylo to v zime). Delala to tak vzdycky, kdyz jsme sly treba do obch.centra (ja kojila,mne to nevadilo,ona mela MM v lahvicce). Nekomu by se mozna nelibilo, ze bylo MM ohrate a pak 2 hodiny nekde prenasene, ale … dr nic nenamitala, mliku se nikdy nic nestalo a miminku taky ne. A take to nebylo denne, delala to treba 1× tydne.
Chlapecek se kvuli tomu neodstavil, a nikdy se nestalo, ze by mu davka nestacila (a kdyby jo, tak by to prso uz proste nejak vytahla a dokojila).
Ale v letnim parnu by to asi neslo delat, nosit to mliko venku :think: to bych si asi nelajsla.

A jak řešila ty prsa? Já jsem měla mléka hojně a když přišel čas kojení, tak to prostě jelo. Jednou jsem si odskočila do Takka na něco na sebe a u pokladny se mi to spustilo, Chicco vložky nestíhaly, trapas… :roll: Dělala jsem, že o tom nevím :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
20.9.10 06:33

jako kdybychmohla v pohode kojit, tak venku kojim a nic neresim, protoze je to fakt maximalni pohoda. u nas teda kojeni nebyla pohoda ani venku, ani uvnitr, protoze jsem dycky mela nerva, co mlade zase púrdvede za scenu a jestli budu mit mliko.

po odstaveni jsem chodila jak chemicka laborator, ale melo to taky vyhody. odpadla polovicka nervu a uz jsem nikde nemusela resit to schovavani, krmila jsem kdekoliv v metru a nemusela jsem se svlikat na mrazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
20.9.10 08:02
Angua píše:
jirabobes píše:
Kojící stan :lol: :lol: :lol: :pankac: Utíkej na pantentní úřad. :wink:
Bohužel, už jsem to řekla víc jak 3 (?) lidem :mrgreen:

Třeba budeš nejrychlejší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.9.10 08:19

ten kojici stan je prisernej - to podle mne pritahne vic pozornosti nez samotne kojeni.

Zlaty kojici trika z HM za tri stovky. Jsou dlouhe, - netahne na zada, drzi tvar - maj elastan - daji se nosit i behem tehotenstvi a fakt jsou prakticke, nejen na to kojeni a na to obzvlast…

Ja je teda ted nosim uz jenom na doma…z kojence je batole, co ted odmita mliko i ve flasce, ne teda mm :-D

• Citovat
  • Upravit
182
20.9.10 09:18
Pudloslava píše:
jako kdybychmohla v pohode kojit, tak venku kojim a nic neresim, protoze je to fakt maximalni pohoda. u nas teda kojeni nebyla pohoda ani venku, ani uvnitr, protoze jsem dycky mela nerva, co mlade zase púrdvede za scenu a jestli budu mit mliko.po odstaveni jsem chodila jak chemicka laborator, ale melo to taky vyhody. odpadla polovicka nervu a uz jsem nikde nemusela resit to schovavani, krmila jsem kdekoliv v metru a nemusela jsem se svlikat na mrazu

a jak jsi resila to, aby mliko bylo teply, kde ho treba ohrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.9.10 09:30

Paps…

Já odstavila třetího v šesti měsících. Nosili jsme v termosce horkou vodu, v malé flaštičce studenou a v zásobníku mlíko. Do flašky jsem namíchala studenou s horkou, aby to bylo akorát a dosypala UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.10 10:35
jirabobes píše:
Angua píše:
jirabobes píše:
Kojící stan :lol: :lol: :lol: :pankac: Utíkej na pantentní úřad. :wink:
Bohužel, už jsem to řekla víc jak 3 (?) lidem :mrgreen:
Třeba budeš nejrychlejší. :lol:

To neva, toto je myslím nějaká podmínka, že se to tom nesmí skoro vůbec mluvit - maximálně manželce :mrgreen: To by pak mohl říct každý, že to vymyslel… Ale to je teda dost mimo téma :oops: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
20.9.10 12:22

ty jo ta pelerína na kojení mi přijde trhlá jako noha- že to přitáhne pozornost je jasný, navíc se mi to vůbec nelíbí. Dovedu si představit, že to ale může využít maminka, když má dítě, které potřebuje hodně klidu, a třeba je pod plenkou by se nenajedlo…

taky nemám pocit, že by dneska lidi kojení netolerovali- jo, před dvaceti lety to byla asi hrůza, ale dneska? až na nějakýho blba, se to stane málokdy (a toho si kdyžtak zrkotí okolí :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
20.9.10 12:37

Jasně,omluva. :oops:

Já si myslím,že kojení je nejjednodužší (i když někdy ne) a nejpohodlnější (máš mlíko vždy u sebe a nemusíš nic chystat) způsob nakrmení miminka.
Ale i z lahvičky jde venku krmit.Tak proč ne.On si člověk vybere (pokud má možnost výběru),co mu vyhovuje nejvíc…Takže pokud maminka má mlíčko a může kojit a „jen“ nechce venku,tak klidně může krmit z lahvičky.Ono to jde. Sama pak třeba pozná,že je jednodužší se trochu zakrýt a kojit venku.A nebo ne a bude to jen její rozhodnutí. :wink:

Víc už asi poradit nemůžu. :think: Tak raději padám. :mavam:
Zakladatelko…až se sžijete,tak třeba bude všechno jinak.Užívej si miminka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
20.9.10 14:01
Paps píše:
Pudloslava píše:
jako kdybychmohla v pohode kojit, tak venku kojim a nic neresim, protoze je to fakt maximalni pohoda. u nas teda kojeni nebyla pohoda ani venku, ani uvnitr, protoze jsem dycky mela nerva, co mlade zase púrdvede za scenu a jestli budu mit mliko.po odstaveni jsem chodila jak chemicka laborator, ale melo to taky vyhody. odpadla polovicka nervu a uz jsem nikde nemusela resit to schovavani, krmila jsem kdekoliv v metru a nemusela jsem se svlikat na mrazu
a jak jsi resila to, aby mliko bylo teply, kde ho treba ohrat?

ja davala UM, takze klasika ctyrkombinace: termoska s horkou vodou, flasticka se studenou, prasek a flaska na piti. Jeste nejhorsi bylo do pul roka, kdy se voda musi prevaret, pak uz to slo lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
20.9.10 15:34

ahoj,nemela jsem s tim problem…kojit se naucis i bez polstare,kloboucky nevim..nemam zkusenost…ja kojila vzdy a vsude..je dobry mit rozepinaci trika,svetry..apod..ja kojila i v mekaci na Václaváku..co uz,prece mimise nenechám padnout hlady..nikdo se na me nedival divne,ani jsem nemela pocit,ze bych nekoho pohoršovala..je to prirozene :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
20.9.10 17:31

Já mám sice do kojení ještě daleko, ale narazila jsem díky kolegyni na kojící trička nejem z HaM, ale taky na www.spokojenec.cz Kolegyně je s nima velmi spokojená, dokonce dělají i stejné motivy na trička pro tatínky a na dupačky pro děti:-) Asi si taky nějaké pořídím, až to bude aktuální…

Máte s kojícími tričky dobrou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.9.10 17:45

mam - uz jsem delala HM reklamu dvakrat jenom tady…
navic bych rekla, ze jsou hezci a minimalne o pulku levnejsi nez na tom odkazu.

• Citovat
  • Upravit
prev
22.9.10 08:32

Moje kojení

Ahoj,
ja začala venku kojit asi až od dvou měsíců věku, protože do té doby pil Víteček hrozně pomalu i 40 minut. A ani jsme někde nelítali, nechtěla jsem aby se někde toulal byl moc maličkatej. Pak jsem nakoupila trika od firmy boob, mají v oblasti prsou dvě vrstvy a jen je rozevřeš tak aby tam malej strčil hlavu a mohl se přisát. Ted jsem přes něj začala házet i ručník, už se začíná vším rozptylovat. Je nám 5 měsíců, a když nic nevidí tak jsme napitý do pěti minut.

• Citovat
  • Upravit
65519
22.9.10 09:14

Tak já kojila venku,když jsem se naučila kojit :mrgreen:
Plenu jsem přehodila přes prcka a bylo to…
Ale první asi měsíc a půl jsem kojila jen doma…
A i venku jsme se snažila vždy někam zalézt,jinak koukal kolem a to pak bylo a hodinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová