Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Angua píše:
A teď jsem objevila mezeru na trhu - kojicí stanDo měsíce s tím přijdou Japonci, já to tak mám
![]()
![]()
A neříkejte mi, že už to existuje
![]()
Tak z kojeni na verejnosti jsem mela taky velky problem, protoze z ruznych duvodu jsem mohla kojit jenom v poloze tanecnika (http://www.kojeni.net/vsede.php). Taky mam nemam nejmensi prsa, takze jsem pritahovala pozornost, o co jsem moc nestala. Vzdycky jsem si musela jeste nachystat plinku, protoze jsem 5 mesicu mela silny vypuzovaci reflex, takze jakmile mi Misa roztahal prso, zacalo mleko tect proudem, coz on nestihal polykat a tak pustil prso. A mliko mi pak strikalo vsemy smery, takze to bylo taky legracni, postrikala jsem jim leccos
No casem jsem si na to zvykla, pak jsem kojila na ruznych lavickach po meste, dokonce v cekarne na socialce, nenecham prece malyho rvat hlady. A jeste chci dodat, ze je dost smutny, ze spolecnost vice toleruje hodne opile chlapy ocuravat rohy nez kojici maminku ![]()
Angua píše:
A teď jsem objevila mezeru na trhu - kojicí stanDo měsíce s tím přijdou Japonci, já to tak mám
![]()
![]()
A neříkejte mi, že už to existuje
![]()
tara2010 píše:
Vidite holky, tak to jsou ty nazory nezkusene maminy… Asi se zacnu stydet, ale aspon ted vim, ze to neni jenom tak… Ono pokud clovek to mimi jeste nema, tak vidi vsechno mooooc jednoduse. Bude to asi pro me vsechno trochu sok.
Když člověk to mimčo má, tak bere kojení jako úplně nernolmálnější věc na světě. Já kojila kdykoli kdekoli, samozřejmě někde v rožku a nikdy na mě nikdo necivěl ani se nad tím nepozastavil. A já když tak přemýšlím, tak jsem nikdy kojící maminku neviděla cizí jen kamarádky. To bude asi tím, že si toho prostě nevšimnu a myslím, že to tak má většina lidí.
sieta.m píše:
Na to, že je to kus látky, docela dost peněz
Naprosty souhlas. To si snad delaji srandu, ze za to chcou ctyri stovky?!
Kojila jsem i na veřejnosti, jsem ale stydlín, takže to pro mě bylo doslova za trest.
Vždy jsem se snažila najít nějaké odlehlé místo a když už teda, tak jsem nás zakryla nějakou větší plínou nebo šátkem.
to by u nas neslo, musela jsem ho behem kojeni xkrat organizovat a vizualne kontrolovat. stan by byl dobrej
¨
ja jsem mela s kamoskou driv podnikatelsky zamer na vyrobu ruznych trekingovych pomucek, jako treba trekingovy destnik (zastrceny za batoh a vypadal by jako sprchac se strechou), nebo karimatka pirdelala suchacem ke spacaku (neklouze)… treba pridal i stan na kojeni ![]()
tara2010 píše:sieta.m píše:Naprosty souhlas. To si snad delaji srandu, ze za to chcou ctyri stovky?!
Se platí za nápad, každé zboží má svého kupce
Ale já se spokojím s plenou ![]()
tara2010 píše:sieta.m píše:Naprosty souhlas. To si snad delaji srandu, ze za to chcou ctyri stovky?!
asi nedělaj… v ikey koupíte fleesovou deku za 29kč a je to málem to stejný
![]()
Kojící stan
Utíkej na pantentní úřad. ![]()
Květinko
Tak já jsem nikdy neměla problém s netolerancí nebo s blbými poznámkami nebo tak něco.Dokonce i starší paní se zastavily (tehdy jsem seděla v lesoparku na pařezu,abych byla dál od lidí)a s úsměvem řekly:„Jé,to je pěkné.Hlavně,že mu chutná.“ A právě od starších jsem spíš čekala připomínky než od kohokoliv jiného.
Jednou jsem musela nakojit i autobuse.
A nikdo nic nenamítal.
Sherry píše:
holky tady něco máte
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Tak to si myslím,že bude budit víc pozornosti než „přitulené“ miminko. ![]()
Sherry píše:
holky tady něco máte
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Tak podle mého tahle pomůcka bude vzbuzovat více pozornosti… To bych fakt na sebe navlíkat nechtěla.
Většinou se nikdo nad mým kojením nepozastavoval. Až teda na jednu starou paní, která se tvářila nějak pohoršeně. Ale je mi to celkem ukradené.
jirabobes píše:
Kojící stan![]()
![]()
![]()
Utíkej na pantentní úřad.
Bohužel, už jsem to řekla víc jak 3 (?) lidem ![]()
tara2010 píše:
Vidite holky, tak to jsou ty nazory nezkusene maminy… Asi se zacnu stydet, ale aspon ted vim, ze to neni jenom tak… Ono pokud clovek to mimi jeste nema, tak vidi vsechno mooooc jednoduse. Bude to asi pro me vsechno trochu sok.
Ale ono to tak slozite, jak tu bylo popsano, byt nemusi, moje sestra kojit na verejnosti nechtela (duvod mela jediny a to ten,ze nechtela chodit ven v te kojici podprs.,ma vetsi prsa a rikala, ze si v tom pripada jak stara Blazkova
), a nosila ven odstikane MM v lahvicce - delala to takto:
mliko doma odstrikala, lahvicku samozrejme v lednici. Pred odchodem ven lahvicku s MM ohrala ve vodni lazni, tak aby bylo vice teple (temer horke), dala ji do obalu na flasku, a za ty 2-2,5hodiny akorat dosla teplota na tu vhodnou pro mimi (bylo to v zime). Delala to tak vzdycky, kdyz jsme sly treba do obch.centra (ja kojila,mne to nevadilo,ona mela MM v lahvicce). Nekomu by se mozna nelibilo, ze bylo MM ohrate a pak 2 hodiny nekde prenasene, ale … dr nic nenamitala, mliku se nikdy nic nestalo a miminku taky ne. A take to nebylo denne, delala to treba 1× tydne.
Chlapecek se kvuli tomu neodstavil, a nikdy se nestalo, ze by mu davka nestacila (a kdyby jo, tak by to prso uz proste nejak vytahla a dokojila).
Ale v letnim parnu by to asi neslo delat, nosit to mliko venku
to bych si asi nelajsla.