Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky. Mám 3 měsíčního kluka. Do druhého měsíce přibíral v pohodě ale poslední měsíc jen 200g. Piju čaje, koupila jsem si i homeopatika. pomohlo to a mléko jsem zas měla. homeo už neberu a prsa mám prázdné. Malý mi ale nechce umělé mléko. Koupila jsem hami a sunar a obojí plive. Je to hrozné, vůbec nevím co snim. Krmila jsem i stříkačkou a lžičkou ale mu to prostě nechutná.
Má cenu kupovat nutrilon nebo jiné mléko? nějaké sladší nebo jsou všechny stejné chuti?
Prosím poradíte?
kazdy to mliko je uplne jiny…takze cenu to asi ma…a z flasky si to zkousela?
Ahoj Leni,
tak v tom případě Nutrilon ani asi nemá cenu zkoušet je hořký,my máme HA,ale je to podobně hořké jak ten obyč.Sunar a Hami jsou aspoń sladké.
Zkoušela jsis uvdělat odvar s kmínu?
Na mléko existuje takového něco jako dezert v podobě pudinku s vajíčky,znáš to?
Je to slovenský recept aspoň myslím mám ti to zjistit jak to je?
z flašky jsem to zkoušela. mám avent a MAM. obojí nechce. nebo spí by se i napil ale nechutná mu.
A ten puding by mě zajímal. to jsem neslyšela.
A tvoje odstrikane mleko by si nevzal? Zeby jste chvili byli na odstříkaném a až by to už byl moc velký vopruz, tak by třeba lépe přijal flašku s Um, když by byl zvyklý na flašku s MM.
Pokud máš málo mlíka, tak by to chtělo pořádnou odsávačku, půjčují je i v porodnici za poplatek.
Proč tě to trápí, že přibral málo? Hlavně že prospívá a přibral alespoň něco.
Zbytečně se stresuješ a to pak má vliv na MM, prsa prázdná nemáš, ale ustálila se ti tvorba mléka. Já bych se na UM vybodla a přikládala. Tuhle mi říkala doktorka, že v půl roce by měl mít zhruba dvojnásobek porodní váhy, takže se nestresuj, nemusí mít každý otesana
![]()
A je pravda, co pise kozisek, pribral, to je hlavni. Kdyby stagnoval nebo zhubnul, tak je to jasne, ale takto ![]()
Pro me by byl jen ukazatel, zda je dite spokojene, rvat hlady bych ho nenechala, jen ten tyden na rustovy spurt a to prikladat prakticky furt a kdyz se neudela vic mlika, tak resit, ale pokud je dite spokojene, neco pribralo, tak bych to nevidela tak tragicky.
Ale tu odsavacku bych pujcila, pomaha odstrikavani po kojeni, ono je fuk, ze se neodstrika nic nebo malinko, pro mozek je to jasny signal, ze je malo a zacne s vetsi produkci.
já bych to taky neřešila. každé dítě přibírá jinak ale on pláče hlady. pije jen chvíli a pak už slyším že nepolyká ale snaží se co nejvíc sát. jinak mě napadlo že odsaju a zkusím mu to dát nebo to pak smíchat s UM
no pokud mu neteče a má ještě hlad, tak je to jasné.
Těžko říct, zda by byl ochoten přijmout nějaké jiné UM. Já bych mu do něj i dočasně hodila lžičku glukopuru
a až by si zvyknul, tak bych to odbourala. Nebo se da koupit tuším mléčný cukr. Jinak nevím, jak na to UM naučit, míchat UM a MM může dělat trochu problém, přeci jen to jsou dva druhy mléka.
Leni,
zjistím a pak napíšu ![]()
Jen musím zajít k sousedce.
Tak pak dám vědět.
no ten glukopur mě tež napadnul ale mám z toho trochu obavy jestli mu to něco neuděla ![]()
No a nemám taky ten růstový spurt? Honzín u toho ležel každou hodinu a byl pořád hladový, ale spravilo se to.
To bych asi zkusila i tu odsávačku a víc stimulovala.
S UM neporadím, zatím jsem ho nepotřebovala.
Taky jsem nedavno měla nějakou laktační krizi a Kubík taky žádný UM nechtěl,vyzkoušela jsem asi 4 druhy.Naštěstí jsem se zase rozkojila,tak jsem to přestala řešit.Ale je fakt,že MM je oproti UM o dost sladší,tak že by jsem taky zkzsila přisladit Glukopurem.Určitě je to menší zlo,než řvoucí mimčo.Držím palečky.A proč už vlastně nebereš ty Homeopatika?Mně právě taky pomohli a taky to odstříkávání po kojení.Ono ze začátku neodstříkáš nic,ale zlepšuje se to.
Ahojky,
bohuzel ti neporadim,moje mala ma teda 7.mes,ale Um mi taky nechce.Kase mi snedla 50ml
,nechce ani zeleninu,jen ovoce a sladky presnidavky,takze sem taky nestastna ![]()
ty homeopatika se berou jen týden (pak to má opačný efekt). pak se musí přerušit na min. 2 týdny a pak třeba brát znova.