Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ty homeopatika se berou jen týden (pak to má opačný efekt). pak se musí přerušit na min. 2 týdny a pak třeba brát znova.
a nezáleží spíš na potenci těch homeo? Třeba by se nižší potence dala brát delší dobu?
gravimilk jsi zkoušela? prý také pomáhá, já mám zase problém, že když si jeden den naporoučí, tak druhý je „navařeno“ a pokud to nechce, tak to bolí jako čert a musím trochu odstříkat ![]()
Leninka85 píše:
ty homeopatika se berou jen týden (pak to má opačný efekt). pak se musí přerušit na min. 2 týdny a pak třeba brát znova.
donaga píše:
Myško ta homeopatika se mohou brát jen po určitou dobu a pak se musí vysadit, protože jinak by měly opašný účinek. Ale po čase se k nim lze zase vrátit, takhle jsem to dělala já a zatím aspoň trochu mléka mám. Já s nedostatkem mléka bojuju už od porodnice, ale moje malá naštěstí toleruje sunar.
Holky, já jsem zase od naší dr.(homeopatky) dostala doporučení brát homeopatika na podporu tvorby mléka (Ricinus Communis) v rytmu kojení 3-5 kuliček (tj. při každém kojení) a až se tvorba ustálí, tak už jen udržovací dávku 1-2/denně 3-5 kuliček.
Hodně mi pomohla rada z nějaké diskuse - kmínový čaj s cukrem (má to být kmínový olej, ale ten jsem nesehnala…tak jsem udělala vývar). A pak jsou výborné kojo-čaje Apotheke. Jinak taky piju Gravimilk a hodně mi pomohlo i v době krize pravidelně po 2h (přikládat + pak ještě odsávat).
U nás taky nemáme žádného otesánka - Veri mi přibírá 130g/týdně. Skoro v 5měs. váží 5,23kg (porodní váhu měla 2,85kg). A jestli pláče hlady, zkusila bych hlavně hodně pít (říkají že víc než normálně piješ) a častěji přikládat (na tohle je výborná el.odsávačka MM, mám ji doma a nemůžu si vynachválit, jinak už bych asi mléko neměla
). S UM neporadím… u nás kdybych neměla MM, tak asi Veri zemře hlady
, protože jsem zatím nepřišla na efektivní nápad, jak ji dokrmit. Nic nechce, vše plive, lžičkou má víc na sobě - než v žaludku
…
Tak ať to dobře dopadne
.