Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych se zeptat jestli je možné že se mi při první menstruaci po porodu může změnit chut mléka?Malej se mi po chvilce krmení pouští s pláčem a pořád hledá…chvilku vždycky trvá než se uklidní,někdy pomůže vyměnit prsa a nebo dudlík. ![]()
Jj, to se děje, některé děti to nesou líp, některé hůř, ale je to přechodné.
Bohužel je to dost časté
chuť mléka se může změnit nebo se i mlíčka dělá méně. Mojí sestře se malá sama odstavila, když dostala po čtyřech měsících menstruaci, mlíčko jí přestalo chutnat
Mojí holčičce jsou čtyři a půl měsíce a zatím jsem to nedostala, tak doufám, že to tak ještě dlouho vydrží ![]()
Určitě. Věřím tomu, že to byl náš případ teď s Maruškou. Dostala jsem první MS po porodu už po 3 měsících (při plném kojení) a hodně dlouho jsme bojovaly, aby se pořádně napila - nechtěla a nepřibývala na váze. Naštěstí jsme to vyhrály a kojíme dál (teď už s příkrmy)
. Ale bylo to hodně náročné a kdybych na kojení tolik nelpěla, asi bych to vzdala.
Hm děkuji všem já jsem si to myslela,ale zatím to nevzdávám.Občas u krmení bojujeme,ale pořád kojím.Taky jsem si myslela že to dostanu dýl,ela bohužel
tak snad to nějak zmáknem,až mi to zkončí třeba se to vrátí do normálu…ale je to zajímavý,těd po koupání se napil krásně a v pohodičce usnul.Je to jak kdy,většinou ráno se pouští,tak snad to bude dobré,nechci se kojení vzdát. ![]()
jj,je to asi trochu jine..maly mel trosku s¨problem s pitim behem ms..ale pak si nejak zvykl..hlad proste byl..