Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@79Kate souhlasím, když mimčo chtělo jíst, tak to muselo být teď hned a ne za pár minut
nehledě na tom, že lidi kolikrát ani nepoznali, že kojím, prostě viděli mámu s plínou (šátkem) přes sebe…
Já bych nekojila ani s pelerínou takhle mezi lidmi, pro mě je to intimní věc. Ani pelerína neskryje fakt, že kojím. U úchyla je taky je jedno, jestli v parku onanuje nahý nebo má „jen“ ruku v kapse, prostě onanuje a je jedno, jak moc je u toho vidět ![]()
Nezapomenu, jak bratrancovo manželka na rodinné oslavě chodila deset minut pomalu nahoře bez, jestli teda jako má malá hlad nebo ne. Nikdo nevěděl, kam má koukat, co má říkat, jak se tvářit. ![]()
A když už jsme teda u toho kojení venku, nosíte jen kojící trika? Nebo jaké oblečení si berete? Já když kojím doma v klasickém tričku, tak ho vyhrnu zespodu a to mám pak půlku holých zad a břicha a to je mi taky blbé na veřejnosti. ![]()
@ncc1701
Tak mě by ani tak nevadilo, že přitáhnu pozornost tou pelerínou a všichni uvidí že kojím, mě hlavně vadí ukazování prsa byť by bylo zakryto hlavičkou. Přece jen ho pořád nějak šteluju u toho pití a on se kroutí všelijak, takže prostě prso by vidět bylo, což nechci.
Bery - když bylo chladno - měla jsem tílko, na tom tričko - tílko dala dolu, tričko nahoru a už to jelo.
Když byl hic, tak jsem měla většinou tílko - zahájila jsem akci kamuflage se šátkem, stáhla tílko, vyndala prso, přiložila dítě, přikryla šátkem, plínkou a bylo za 5 minut po všem. ![]()
Já jsem s kojením na veřejnosti neměla problém, v restauraci jsem si vybrala klidnej koutek a když nebyl, tak jsem nešílela. Prostě jsem nemohla být na každý kojení někde v soukomí. Já byla radši furt v luftě.
Kor v létě!!! Kojící trička nejsou špatný. Ale já jsem starý prase, takže bych jich musela mít hromadu. Navíc se mi občas jen tak spustilo mlíko (slyšela jsem brečet nějaký dítě apod.), takže jsem se tak nějak zařídila. ![]()
Beru - ono teď je ještě to kojení takový trochu neohrabaný. Až bude dítko větší, tak to už půjde jak po másle. ![]()
mně to přijde jako zbytečný vyhazování peněz…
Stejně při kojení samotným není nic moc vidět a tohle mi přijde, že zbytečně ještě víc upoutá pozornost
![]()
@79Kate píše:
Beru - ono teď je ještě to kojení takový trochu neohrabaný. Až bude dítko větší, tak to už půjde jak po másle.
A kdy vám dítka začly pít kratší dobu? Je fakt, že zatím se klidně kojí i třičtvrtě hodiny z obou prsou, saje pomalu, vyloženě si to vychutnává
A pořád mám maličko problém s kojením v sedě, protože břichem na moje břicho se mi už nevejde a je těžké ho tak udržet, tak ho vždycky nějak šteluju aby pohodlně seděl, ale pořád to není ono ![]()
@kate02 píše:
mně to přijde jako zbytečný vyhazování peněz…Stejně při kojení samotným není nic moc vidět a tohle mi přijde, že zbytečně ještě víc upoutá pozornost
![]()
Mě taky tak přijde. To si radši kup nějaký rozepínací svetřík, tuniku a „zabal“ se do toho při kojení - nebudeš tak nápadná.
@kate02 píše:
mně to přijde jako zbytečný vyhazování peněz…Stejně při kojení samotným není nic moc vidět a tohle mi přijde, že zbytečně ještě víc upoutá pozornost
![]()
Při kojení asi ne, ale jak to děláte, když vytahujete prso z podprsenky a než se dítě přisaje? Já než ho našteluju k prsu tak to odhalené prso zkrátka je a někdy to trvá, než ho zakryju dítětem a to samé když ho dávám odbrknout. Odstavím od prsa, prso je obnažené a malý je třeba na klíně
To taky zvládáte tak, aby nic okolí nevidělo?
Nj, já prostě vzala dítě, naštelovala, pak ztěžka vytáhla prso a hold bylo chvilku vidět no. Otočila jsem se tak, aby na mě bylo co nejméně vidět a víc jsem neřešila
Tak si to udělej z nějaké barevné plíny
šňůrku na ní a bude ![]()
@Beru já to řešila tak, že když jsem musela kojit venku (např. se jelo s prckem k doktorce na kontrolu), tak jsem mu s sebou vzala UM, abych nemusela kojit.. Přesně jak píšeš, než jsem ho tam naštelovala, tak to trvalo a opravdu jsem ke kojení potřebovala svou stoličku, svůj gauč se spoustou odkladných ploch, několik plín, protože jsem neuvěřitelně lechtivá a břicho až do boku jsem si musela krýt plínou, aby na mě prcek nepolechtal, kam dát vložku z podprsenky atd. atd. Vyloženě jsem se půl roku snažila nikam nejít.
taky nejsem zastánkyně kojení „na odiv“, kdy jsou maminky schopné kojit i v plném autobuse (jojo, viděla jsem takovou maminku, a sama jsem nevěděla kam s očima, natož ta halda chlapů, co stála kolem
) Ale také na veřejnosti kojím, dá se to udělat tak, že si sedneš někam stranou, nebo se v restauraci otočím a hlavně se zakryju plenkou a to pak skutečně není nic vidět.
Mě to taky nijak nevadilo. Prostě mimi bylo na prvním místě. Většinou jsem se to snažila dělat diskrétně, protože jsem tušila, že třeba i ostatním to v danou chvíli nebylo příjemný. Když jsem byla někde autem, tak jsem zalezla do něj. Taky jsem nosila halenky a trika, který měly větší výstřih, aby to šlo snadněji a bylo to v pohodě. ![]()
Já kojila i na patníku! Než bych došla k auto bylo by to 20minut a žádná lavička! Ten jeho pláč se už nedal vydržet
od té doby na to kašlu..a kojím kde se dá
![]()