Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tam myslim, ze se vseobecne shodneme na tom, ze ponozka v sandalech jsou mene pohorslive, nez vystrcene prso
Nicmene se najdou osoby schopne tvrdit, ze se jim z toho dela fyzicky nevolno, tak je preci nebudu trapit, ackoli si o nich myslim, ze jsou slabeho ducha
Musim byt hodna i na ty postizene mezi nami. ![]()
Ja si trochu myslim, ze to prisuzovani nejakych umyslu kojicim matkam (treba ze se chce ukaziovat) je podobne, jako resit „ty pohledy“. Proste vkladate do jinych sve vlastni myslenky.
To je to, nac si stezuji matky autistickych deti - ze kazdy hnedka jasne vidi, ze to dite neni nijak postizene a presto je nevychovane. takze matka asi neco dela spatne.
Matka, co vyvali kozy v restauraci na stul muze mit znacne mnozstvi jinych duvodu, nez vytahovani se kojenim.
ja jsem zrovna ten pripad matky, co musela pri kojeni dozorovat dve male deti, ktere ale musely byt zabavene, aby u kojeni nerusili - ergo neslo se zavrit do kojici mistnostky se vsemi naraz. A soucasne mi proste neslo kojit se zadnym prehozem.
jine zeny mohou mit jine duvody, ktere jsou vice ci mene racionalni, ale bylo by treba s nimi prohodit par slov a ne si hnedka neco pomyslet.
Osobne si myslim, ze pokud vidim u druhe osoby nejake nevyhovujici chovani a soucasne se mi nechce zjistovat si proc tak cini, je pro vsechny zucastnene nejlepsi, kdyz si sama vymyslim nejprijatelnejsi vysvetleni.
Napriklad bavorak proleti 70km/h pesi zonou - asi veze zenu do porodnice.
@Pudloslava píše:
Napriklad bavorak proleti 70km/h pesi zonou - asi veze zenu do porodnice.
A to já si klidně pomyslím, že je blbec… je to moje myšlenka a nevidím důvod, proč bych měla své myšlenky korigovat. Korigovat budu až své chování vzniklé na základě těch myšlenek, tedy nehodím po něm šutr, i když si myslím, že bych mu za tu jízdu moc ráda sklo rozbila…
EDIT: Ale když nám tohle dělali před barakem, tak jsem tam prostě začala parkovat tak, aby šlo projet max. 20 s velkou opatrností… a bylo mi úplně jedno, že se v obytné zóně mimo vyhrazená místa parkovat nesmí.
Příspěvek upraven 17.09.16 v 11:28
@j.a.n.i1 píše:
A to já si klidně pomyslím, že je blbec… je to moje myšlenka a nevidím důvod, proč bych měla své myšlenky korigovat. Korigovat budu až své chování vzniklé na základě těch myšlenek, tedy nehodím po něm šutr, i když si myslím, že bych mu za tu jízdu moc ráda sklo rozbila…
Souhlas. Zrovna tohle přirovnání je dost blbé, když tam prolítne davem školáků, tak mu nepomůže ani rodící žena.
A co se týče dozorování dalších dětí - i to se dá udělat jinak, než „vyhazovat kozy na stůl“, mám rovněž bohaté zkušenosti. Minimálně si můžeš sednout zády/bokem ke společnosti, nebo do dětského koutku, kde ti ty zbylé děti blbnou. Nosit takové oblečení, aby šlo prso diskrétně vyndat a přikrýt se alespoň než se dítě přisaje. Nebo stačí nakojit dítě před vstupem do restaurace třeba na nějakém přilehlém hřišti, louce
Nějaké šlechetné důvody bych v tom nehledala, kdo se chce chovat slušně a to i ve smyslu neuvádění společnosti do rozpaků, tak to udělat vždycky může.
@Pudloslava píše:
POkud se týče chování v kostele, tak je nejvtipnější, když o tom diskutují ti, co znají kostel pouze z vyprávění prababičky. Takže milé dámy, v kostele malé děti mohou normálně jíst, minimálně tak do pěti let tam běžně běhají s křupkami či rohlíkem. Dospělí v kostele nejedí obvykle protože drží eucharistický půst (googlete). Občas se v kostele i kojí, samozřejmě záleží na farnosti, protože jak farář, tak farníci jsou lidi jako všichni ostatní a spektrum jejich názorů na kojení na veřejnosti se celkem neliší od spektra názorů žen na emiminu.
Jo a v kostele se samozřejmě taky tleská a klidně i při mši.
vidíš a náš farář by tohle nedovolil
@j.a.n.i1 píše:
A to já si klidně pomyslím, že je blbec… je to moje myšlenka a nevidím důvod, proč bych měla své myšlenky korigovat. Korigovat budu až své chování vzniklé na základě těch myšlenek, tedy nehodím po něm šutr, i když si myslím, že bych mu za tu jízdu moc ráda sklo rozbila…EDIT: Ale když nám tohle dělali před barakem, tak jsem tam prostě začala parkovat tak, aby šlo projet max. 20 s velkou opatrností… a bylo mi úplně jedno, že se v obytné zóně mimo vyhrazená místa parkovat nesmí.
Příspěvek upraven 17.09.16 v 11:28
protoze tvoje myslenky ovlivnuji tve budouci chovani, odnesou to ostatni nevinni lide okolo tebe. jsou urcite procesy ve tve hlave, ktere nemas pod kontrolou, muzes se snazit kontrolovat vstupy.
@unuděná píše:
Souhlas. Zrovna tohle přirovnání je dost blbé, když tam prolítne davem školáků, tak mu nepomůže ani rodící žena.A co se týče dozorování dalších dětí - i to se dá udělat jinak, než „vyhazovat kozy na stůl“, mám rovněž bohaté zkušenosti. Minimálně si můžeš sednout zády/bokem ke společnosti, nebo do dětského koutku, kde ti ty zbylé děti blbnou. Nosit takové oblečení, aby šlo prso diskrétně vyndat a přikrýt se alespoň než se dítě přisaje. Nebo stačí nakojit dítě před vstupem do restaurace třeba na nějakém přilehlém hřišti, louceNějaké šlechetné důvody bych v tom nehledala, kdo se chce chovat slušně a to i ve smyslu neuvádění společnosti do rozpaků, tak to udělat vždycky může.
a tem skolakum pomuze nejak, kdyz zacnes nadavat a nasirat se, co to je za debila?
@Pudloslava píše:
protoze tvoje myslenky ovlivnuji tve budouci chovani, odnesou to ostatni nevinni lide okolo tebe. jsou urcite procesy ve tve hlave, ktere nemas pod kontrolou, muzes se snazit kontrolovat vstupy.
Ale me je uplne jedno jake k tomu ma dotycny umysly, pokud ohrozuje ci omezuje me nebo me deti, tak me se.re prosty fakt, ze to dela a kdyz ten blbec v pesi zone srazi moje dite, tak pro me podstatny fakt, ze ho srazil a jesli pri tom vezl manzelku do porodnice na veci nic nemeni. Stejne jako kdyz me dite nekdo shodi z klouzacky, tak je mi fuk zda to dite ktere to udelalo je nevychovane nebo postizene, matka ma zajistit aby to nedelalo.
Kojím všude kde si o to malá řekne
vždy můžeš najít místo kde budu klidněji.. kloboucek můžeš nosit sebou a kojící polštář dát do košíku pod kočárek.. přez sebe prehodit deku nebo plinku. ![]()
Tak to bude nějaká modernistická farnost, že se může jíst, tleskat…to by vás tradicio katolíci hnali))))
@j.a.n.i1 píše:
Ale me je uplne jedno jake k tomu ma dotycny umysly, pokud ohrozuje ci omezuje me nebo me deti, tak me se.re prosty fakt, ze to dela a kdyz ten blbec v pesi zone srazi moje dite, tak pro me podstatny fakt, ze ho srazil a jesli pri tom vezl manzelku do porodnice na veci nic nemeni. Stejne jako kdyz me dite nekdo shodi z klouzacky, tak je mi fuk zda to dite ktere to udelalo je nevychovane nebo postizene, matka ma zajistit aby to nedelalo.
nepochopila jsi moji myslenku, kdyz skutecne nekoho ohrozi, je to jina. Ale kojici matka ani vztekajici se dite v autobuse nikoho neohrozuje. Abstrakce! Jde pouze o to, ze se nemas nasirat, kdyz je to k nicemu.
@Poustevnice píše:
Tak to bude nějaká modernistická farnost, že se může jíst, tleskat…to by vás tradicio katolíci hnali))))
nastesti jich moc neni ![]()
@Pudloslava A já jsem snad někde psala, že mě nasírá kojící matka? Ne, psala jsem, že je mi úplně šumák… A jinak jestli ty umíš dokonale potlačit svoje emoce, tak já tedy ne a ani si nemyslím, že by to bylo správné. A řvoucí dítě v atutobuse mě omezuje, protože fakt nemám chuť ho poslouchat, takže budu 100× raději, když matka tu kozu vytáhne a tlamku mu s ní ucpe ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Pudloslava A já jsem snad někde psala, že mě nasírá kojící matka? Ne, psala jsem, že je mi úplně šumák… A jinak jestli ty umíš dokonale potlačit svoje emoce, tak já tedy ne a ani si nemyslím, že by to bylo správné. A řvoucí dítě v atutobuse mě omezuje, protože fakt nemám chuť ho poslouchat, takže budu 100× raději, když matka tu kozu vytáhne a tlamku mu s ní ucpe
tak treba tebe nenasira kojici matka, ale neco jineho. Jestli te nenasira nic, tak moje sdeleni nebylo urcene tobe, andeli ![]()
jinak to rvouci dite jsem myslela ne kojence, ale destileteho autistu.
jinak ja teda svoje emoce potlacit neumim, jen si myslim, ze bych se o to mela snazit. ale samozrejme jsem jen clovek. podle me je dobre chybovat, ale mit svuj cil ke sebezdokonaleni, nez chybovat, ale utvrzovat se v tom, ze je moje chovani vlastne spravne.
@Anna766 píše:proč? je to dům Páně. Że by Bůh nepochopil hlad dítěte? Určitě mi to osobně přijde přijatelnější než kojit v zahulené knajpě.
@Pudloslava píše:POkud se týče chování v kostele, tak je nejvtipnější, když o tom diskutují ti, co znají kostel pouze z vyprávění prababičky. Takže milé dámy, v kostele malé děti mohou normálně jíst, minimálně tak do pěti let tam běžně běhají s křupkami či rohlíkem. Dospělí v kostele nejedí obvykle protože drží eucharistický půst (googlete). Občas se v kostele i kojí, samozřejmě záleží na farnosti, protože jak farář, tak farníci jsou lidi jako všichni ostatní a spektrum jejich názorů na kojení na veřejnosti se celkem neliší od spektra názorů žen na emiminu.
Jo a v kostele se samozřejmě taky tleská a klidně i při mši.
Jako nevěřící vstupuju do kostela v případě, že si ho chci prohlédnout jako kulturní památku. V tom případě se tam chovám podobně jako v muzeu nebo na výstavě. Netleskám, nejuchám a nejím.
Mimino hlady neumře, pokud udělám pár kroků ven. Kdyby byla taková zima, že by se nedalo sedět venku, necestuju s miminem po kostelech, ale sedím doma.
A do hospody začuzené nechodím ani jako nekojící…