Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@ka2ka píše:
@Russet kojit v kostele to mi fakt přijde tvrdě přes čáru
A když vy, dámy, budete mít hlad, taky se budete futrovat v kostele? Ono to děcko hlady neumře, než dojdeš pár metrů do klidu. Kojení na takových místech je už opravdu jen o exhibici matky, případně o její neschopnosti slevit ze svých společenských požadavků..
@shiny píše:
Koukám, že tenhle post je už vcelku z dob minulých… Zkusíme oživit… Maminky, jak řešíte kojení na veřejnosti (pokud řešíte? Já jsem se ke kojení na veřejnosti nemohla odhodlat… Moc nám ze začátku nešlo, kojila jsem s kloboučkem… Navíc mám celkem velký dekolt a měla jsem pocit, že ostatní se stydí víc než já
Ale od té doby co mám kojící šál, kojím všude bez ostychu - v restauraci, kostele, u svatební tabule, na přednášce
navštěvuješ s miminem přednášky? ![]()
POkud se týče chování v kostele, tak je nejvtipnější, když o tom diskutují ti, co znají kostel pouze z vyprávění prababičky. Takže milé dámy, v kostele malé děti mohou normálně jíst, minimálně tak do pěti let tam běžně běhají s křupkami či rohlíkem. Dospělí v kostele nejedí obvykle protože drží eucharistický půst (googlete). Občas se v kostele i kojí, samozřejmě záleží na farnosti, protože jak farář, tak farníci jsou lidi jako všichni ostatní a spektrum jejich názorů na kojení na veřejnosti se celkem neliší od spektra názorů žen na emiminu.
Jo a v kostele se samozřejmě taky tleská a klidně i při mši.
@Pudloslava píše:
navštěvuješ s miminem přednášky?
to by mě zajímalo kde a jaké. ![]()
Jo ale s satkem ci lecjakejma prehozama mi to nikdy neslo. Potrebovala jsem vizuální kontrolu a 20× za kojeni opravit polohu.
@unuděná Hlady neumre, ale prijde mi ohleduplnejsi k okoli ho nakrmit, nez je nechat poslouchat ten rev. A fakt tedy nevim o klidu, ktery by byl par metru treba od toho zmineneho kostela.
Predevsim venku z kostela je vetsinou zima a zadne misto k sezeni. Ja jsem v kostele i prebalovala. samozrejme vzadu za lavicemi.
@shiny hej novacku, chtela jsi ozivit a diskutovat, tak diskutuj. zapomenme na ten hadr, na jake prednasky to chodis?
@Pudloslava píše:
@shiny hej novacku, chtela jsi ozivit a diskutovat, tak diskutuj. zapomenme na ten hadr, na jake prednasky to chodis?
jasně! Nováčku, pokud nejsi jen nastrčená vějička obchodu se zbytečnostmi, tak nám pojď něco o sobě říci, pojď si pokecat. Když už jsi to tak pěkně nakousla ![]()
@Pudloslava píše:
POkud se týče chování v kostele, tak je nejvtipnější, když o tom diskutují ti, co znají kostel pouze z vyprávění prababičky. Takže milé dámy, v kostele malé děti mohou normálně jíst, minimálně tak do pěti let tam běžně běhají s křupkami či rohlíkem. Dospělí v kostele nejedí obvykle protože drží eucharistický půst (googlete). Občas se v kostele i kojí, samozřejmě záleží na farnosti, protože jak farář, tak farníci jsou lidi jako všichni ostatní a spektrum jejich názorů na kojení na veřejnosti se celkem neliší od spektra názorů žen na emiminu.
Jo a v kostele se samozřejmě taky tleská a klidně i při mši.
Ale ono nejde tak úplně o to, co se tam „může“, spíš co člověku přijde vhodné. On ti ani nikdo nezakazuje chodit po nákupáku v plavkách a dělat to taky nebudeš, protože proč, žejo?
Já jsem vždy kojila „na veřejnosti“, ale v restauraci jsem si sedla někam bokem a zády, v nákupáku využila místnost k tomu určenou, na pláži si hodila přes rameno šátek, kojila jsem i ve vlaku, na autobusové zastávce nebo na svatbě, ale vždy to šlo udělat tak, abych na sebe zbytečně neupozorňovala.
A jediný důvod, proč jsem to dělala je ten, že spoustě lidem je to nepříjemné. Já ty kozy klidně vyhodím na Václaváku, ale jsem empatický člověk a nerada uvádím ostatní do rozpaků.
@unuděná tak to da rozum, ze v kostele nepujdes kojit nahore bez na schudek pred oltarem celem k lidu
to mi nepripadalo nutne zduraznovat ![]()
@unuděná píše:
A jediný důvod, proč jsem to dělala je ten, že spoustě lidem je to nepříjemné. Já ty kozy klidně vyhodím na Václaváku, ale jsem empatický člověk a nerada uvádím ostatní do rozpaků.
z toho duvodu jsem prestala nosit ponozky do sandalu ![]()