Škrábe si komáří štípnutí do krve

110
25.7.10 23:38

Škrábe si komáří štípnutí do krve

Ahoj, potřebuju poradit. Syn i dcera si rozškrábou kousnutí od komára až do krve (já taky). Pak mají škaredý boláky snad všude. Tady u nás jsou jich mraky, stačí vyjít na zahradu a máte deset ďobaců jasných. Repelenty nepomáhají a fenistil taky ne. Po štípnutí se objeví flek tak 2×2cm a svědí i tři dny (vím z vlastní zkušenosti). Máte někdo nějakej tip, jak odpudit komáry a co namazat na štípance, aby to nesvědělo? Už jsme vyzkoušeli repelenty všech druhů, aloe, slivovici, alpu… ale zatím všechno bez výsledku. Celá rodina vypadá, jako by měla lepru :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
26.7.10 00:06

Osobní zkušenost nemám, ale zkus se podívat tady:

http://www.nunynek.cz/…klistata_102

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
26.7.10 08:21

taky je máme na zahradě-kup si nějaký sprej proti komárům,máme mlíko ve spreji,je i proti klíšťatům,vydrží účinkovat 8 hodin,dá se koupit normálně třeba v globusu
Na kousnutí zkus fenistil gel-nám pomáhal,než jsme začali stříkat tím mlíkem :palec: od té doby si nás komáři nevšímají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.7.10 10:04

Ahojky! Syn si taky štípanc nepěkně rozdrápal a jediné, co na to pomohlo byl sypký dětský pudr. Říkal, že už to nesvědí. 5× denně jsem poctivě zasypávala a je to pryč :palec:
Komáři jsou potvory… Jestli zná někdo zaručený recept jak na ně, tak sem s ním! Já jsem taky vyzkoušela všechno možný a jsem stejně pokaždý pošťípaná jak blázen! Asi jim chutnám či co :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
26.7.10 10:15

holky,…vy se ničím nemažete proti těm potvorám?
na nás fakt už nejdou,když užijeme Diffusil repelent, je vhodný i pro děti od 3let ,ale na takové prcky pod 3 roky nevím, zda něco existuje, bych se koukla v drogerce :think:
jsme to už i sledovali, letí komár,sedne na ruku a hned zas odletí,asi mu to smrdí či co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
26.7.10 13:28

Loupežnice, radím každé štípnutí hned namazat Fenistilem - gelem nebo roll onem… Pak je otázka, jestli si to škrábe, protože jí to svědí nebo jenom tak. Moje ségra si totiž zamala rozškrábala do masa totálně všechno… svrbělo-nesvrbělo… ale teď je to hezká nedoškrábaná ženská, i když pár jizev má :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.7.10 21:30

Dcerka je to samé :-( Po kousnutí nic nepomáhá, ale velmi to zmírní rozkrojená cibule (ta šťáva). Funguje to dobře na vřechny štípance!!! Pak dáváme mastičku Imazol :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí