Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný dobrý den,
dámy, obracím se na Vás s dotazem. Včera večer jsem dělala s karim a nevšimla jsem si, že jsem se otřela a mám špinavé tričko… Přišla jsem na to až nyní a vyděsilo mě to. Přikládám fotku, jak to vypadá…
Teď jsem tričko posypala práškem a nechám to 20 minut působit a zkusím vyprat.
Nemáte někdo nějaký nápad, co s tím mám dělat? Nechci o to tričko přijít, je fajn, ta barva je boží ![]()
Děkuji za každou radu ![]()
@Mia2020 namydlit mýdlem s jelenem
nechat přes noc a pak normálně vyprat. Zabírá to i na dětské příkrmy
toho prášku bych se bála, že udělá fleky ![]()
@martina.se píše:
@Mia2020 namydlit mýdlem s jelenemnechat přes noc a pak normálně vyprat. Zabírá to i na dětské příkrmy
![]()
toho prášku bych se bála, že udělá fleky
Děkuji, zkusím to. Ale jelena si seženu tak maximálně v pondělí…
A prášek jsem už vyprala.
Zkus Vanish, je nejúčinnější. Konkrétně mýdlo s jelenem mi prakticky nikdy nic nevypralo.
Moc naděje nedávám, v kari je kurkuma, což je přírodní barvivo a z oblečení se mi dostat nepodařilo ![]()
@Kasandra159 píše:
Moc naděje nedávám, v kari je kurkuma, což je přírodní barvivo a z oblečení se mi dostat nepodařilo
mně taky ne ![]()
Slyšela jsem, že je kurkumin dobře rozpustný v tucích…
Co by se stalo, kdybych to zkusila odstranit ricinovým olejem? Ublížil by látce nějak?
@Mia2020 píše:
Slyšela jsem, že je kurkumin dobře rozpustný v tucích…
Co by se stalo, kdybych to zkusila odstranit ricinovým olejem? Ublížil by látce nějak?
Ten je hodně mastný a blbě se pere. Takže asi rozloží kurkumu, ale pak tam bude mastný flek.
Po takové nehodě z trička udělám hadr a koupím jiné
než celý den dělat chemické pokusy a ztrácet čas kvůli tričku za pár stovek ![]()
@Kasandra159 no, já mám z kurkumy flicek i na kuchyňské desce, dělala jsem s ni něco a ukaplo mi to, nevšimla jsem si hned… a bylo ![]()
Ale za ten vanish se přimlouvám, je účinný.
Kari a kurkumu jsem nedostala z oblečení ani žlučovym mýdlem.
@Semtex píše:
@Kasandra159 no, já mám z kurkumy flicek i na kuchyňské desce, dělala jsem s ni něco a ukaplo mi to, nevšimla jsem si hned… a byloAle za ten vanish se přimlouvám, je účinný.
Z linky sodou…ale chce to relativne hned no…na takove tricko bych to asi nezkousela ![]()
@JiříkMazlík píše:
Po takové nehodě z trička udělám hadr a koupím jinénež celý den dělat chemické pokusy a ztrácet čas kvůli tričku za pár stovek
Ono to vlastně při nejhorším mohu nosit k sukni ještě, tam se to zastrčí a flek nebude vidět 😅
K legínám už to asi nepůjde no…
@Mia2020 píše:
Ono to vlastně při nejhorším mohu nosit k sukni ještě, tam se to zastrčí a flek nebude vidět 😅
K legínám už to asi nepůjde no…
Půjde to i k legínam ale to bys musela mít pořádný zářez aby vylezli tak vysoko ![]()