Skvrna od kari - jak odstranit?

396
4.2.23 11:24

Skvrna od kari - jak odstranit?

Krásný dobrý den,
dámy, obracím se na Vás s dotazem. Včera večer jsem dělala s karim a nevšimla jsem si, že jsem se otřela a mám špinavé tričko… Přišla jsem na to až nyní a vyděsilo mě to. Přikládám fotku, jak to vypadá…
Teď jsem tričko posypala práškem a nechám to 20 minut působit a zkusím vyprat.
Nemáte někdo nějaký nápad, co s tím mám dělat? Nechci o to tričko přijít, je fajn, ta barva je boží :(
Děkuji za každou radu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.2.23 11:33

@Mia2020 namydlit mýdlem s jelenem :mrgreen: nechat přes noc a pak normálně vyprat. Zabírá to i na dětské příkrmy :think: :mrgreen: toho prášku bych se bála, že udělá fleky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
4.2.23 11:36
@martina.se píše:
@Mia2020 namydlit mýdlem s jelenem :mrgreen: nechat přes noc a pak normálně vyprat. Zabírá to i na dětské příkrmy :think: :mrgreen: toho prášku bych se bála, že udělá fleky :think:

Děkuji, zkusím to. Ale jelena si seženu tak maximálně v pondělí…
A prášek jsem už vyprala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
4.2.23 11:50

Zkus Vanish, je nejúčinnější. Konkrétně mýdlo s jelenem mi prakticky nikdy nic nevypralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
4.2.23 11:52

Moc naděje nedávám, v kari je kurkuma, což je přírodní barvivo a z oblečení se mi dostat nepodařilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
4.2.23 11:57
@Kasandra159 píše:
Moc naděje nedávám, v kari je kurkuma, což je přírodní barvivo a z oblečení se mi dostat nepodařilo :nevim:

mně taky ne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
4.2.23 12:07

Slyšela jsem, že je kurkumin dobře rozpustný v tucích…
Co by se stalo, kdybych to zkusila odstranit ricinovým olejem? Ublížil by látce nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.2.23 12:13
@Mia2020 píše:
Slyšela jsem, že je kurkumin dobře rozpustný v tucích…
Co by se stalo, kdybych to zkusila odstranit ricinovým olejem? Ublížil by látce nějak?

Ten je hodně mastný a blbě se pere. Takže asi rozloží kurkumu, ale pak tam bude mastný flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.2.23 12:51

Po takové nehodě z trička udělám hadr a koupím jiné ;) než celý den dělat chemické pokusy a ztrácet čas kvůli tričku za pár stovek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
4.2.23 12:52

@Kasandra159 no, já mám z kurkumy flicek i na kuchyňské desce, dělala jsem s ni něco a ukaplo mi to, nevšimla jsem si hned… a bylo :lol:

Ale za ten vanish se přimlouvám, je účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
4.2.23 12:53

Kari a kurkumu jsem nedostala z oblečení ani žlučovym mýdlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.2.23 13:00
@Semtex píše:
@Kasandra159 no, já mám z kurkumy flicek i na kuchyňské desce, dělala jsem s ni něco a ukaplo mi to, nevšimla jsem si hned… a bylo :lol:Ale za ten vanish se přimlouvám, je účinný.

Z linky sodou…ale chce to relativne hned no…na takove tricko bych to asi nezkousela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
4.2.23 13:01
@JiříkMazlík píše:
Po takové nehodě z trička udělám hadr a koupím jiné ;) než celý den dělat chemické pokusy a ztrácet čas kvůli tričku za pár stovek ;)

Ono to vlastně při nejhorším mohu nosit k sukni ještě, tam se to zastrčí a flek nebude vidět 😅
K legínám už to asi nepůjde no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.2.23 13:25
@Mia2020 píše:
Ono to vlastně při nejhorším mohu nosit k sukni ještě, tam se to zastrčí a flek nebude vidět 😅
K legínám už to asi nepůjde no…

Půjde to i k legínam ale to bys musela mít pořádný zářez aby vylezli tak vysoko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová