Škytavka miminka v bříšku?

40
27.6.05 18:11

Škytavka miminka v bříšku??

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost jako já. Občas se mi stává, že cítím v bříšku, jako by mělo miminko škytavku (jsem teď ve 34. týdnu) - několik vteřin či minut cítím, jako by se ve mně ve 1-2vteřinovém intervalu otřásalo. Ale MUDr. mi dnes řekla, že škytavku mít nemůže, když mu ještě nepracují plíce. Prý by to mohl být můj pulz, že mi ho mímo třeba někde stlačí, tak to cítím. Má tu někdo podobnou zkušenost?

Teruš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
27.6.05 18:15

Ahoj mamčo,

miminko škytavku mít může, skoro v každé odborné literatuře se o tom píše. Můj chlapeček mívá škytavku hlavně když sním něco sladkého (třeba te'd jahody), ale kolikrát jen i tak.
Mám už obra (termín porodu dnes - a pořád nic), takže se otřásám celá :lol: Je to legrační.
Každopádně škytavka je super, kopy do žeber, močového měchýře a jater jsou podstatně horší, ale nebudu tě strašit 8O

Papa Jitka + Lukášek 40. t.t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.6.05 18:27

Ahoj Jitko,

tak to jsi mě docela uklidnila.. :) Přeji Ti, ať už se chlapečkovi chce ven a ať je to rychlé a co možná nejmíň bolestivé. My čekáme asi taky chlapečka, Tomiho, a už se na něho moc těšíme.
Hodně štěstí a sil!

Teruš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.6.05 18:28

Ahoj Jitko,

tak to jsi mě docela uklidnila.. :) Přeji Ti, ať už se chlapečkovi chce ven a ať je to rychlé a co možná nejmíň bolestivé. My čekáme asi taky chlapečka, Tomiho, a už se na něho moc těšíme.
Hodně štěstí a sil!

Teruš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
27.6.05 19:43

Ahoj, škytavku miminko opravdu mít může, i já jsem o tom četla. Naše Dominika měla škytavku hodně často a i po porodu jí to zůstalo, takže teď škytá už jako miminko. Prý je to proto, že se dítě příliš v děloze napije. Tož tak. pa, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.6.05 08:11

Ahoj,
miminko mít škytavku může. Nechápu, jak ti dr. mohla říct, že nemůže. Vždyť se o tom i píše snad všude :-) Když jsem byla těhotná, tak naše beruška ji měla hodně často :-)
Lenka a Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
28.6.05 09:29

Ahojky, můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, že škytavku mimi v bříšku mít může. Mému Ondrovi to vydrželo někdy i 10 minut :) A dokonce i po porodu mu to zůstalo. Ale čím je starší, je to míň a míň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.6.05 09:59

Ahoj, jenom strucne: Ja skytam cely zivot mnohem vic nez ostatni, kdyz zacal syn v brise , tak me to vuuubec neprekvapilo a nekdy jsme dokonce skytali oba :) Zustalo mu to i po porodu a vlastne doted asi skyta casteji nez ostatni (krome mne samozrejme :))) Jana

• Citovat
  • Upravit
143
28.6.05 12:58

Ano, připojuji se k holkám - můj mimíšek měl taky často škytavku a teď co je na světě škytá docela často. Taky nechápu jak ti to doktor mohl říct! Je to běžné, jen když o tom maminky nikdy neslyšely tak si myslí, že je to třeba kopání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
29.6.05 00:14

Ten malej člověk ve mě doškytal před chvílí :), musela jsem se smát, protože jsem v 38.t a fakt se mi otřásalo celý břicho :). Dr. má nějaké neúplné informace, doporuč ji odbornou literaturu :P :P !
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.6.05 21:58

S doktorkou v žádněm případku nesouhlasím, jsem 38+5 dní těhotná a škytavku cítím velmi často, až je mi to někdy nepříjemné, hlavně když se snažím usnout. Navíc jsem to i četla, že když se mimi přepije plodové vody, tak škytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
4.7.05 10:26

Ahojky, taky se přidávám ke škytajícím miminkům, mám termín 11/7 a poslední dobou nejenom že se tam slečna protahuje, tak mám bříško jako míč na rugby, ale i škytá a to hodně 8) Někdy si říkám, že na ní někdo hodně myslí :lol: a tak jsem ráda..Jinak mě o tom taky doktor říkal a taky jsem to četla, tak nevím, co má paní doktorka za zdroje :? Pohodový den Petra a Adélka 39tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.05 16:52

škytka

Ahoj,
tak je to klišé,ale přidávám se ke všem,co kroutí hlavou nad vědomostmi paní doktorky! Dneska Ti snad každá žena poradí víc,než odbroník! Ještě než jsem začala sama pociťovat škytavku,tak mě na to mé těhotné známé upozoňovaly! Je to jasný,přepije se plodové vody a pak může klidně i čtvrt hodinky škytat v takovým intervalu,jako tepání srdce! Takže klid,všechno je v pořádku! Přeji pohodové těhotenství a porod. Mě to čeká za měsíc…pa :D

• Citovat
  • Upravit
3
23.7.05 21:55

Ahoj, jsem 28tt taky mývám chvíle, kdy se mi bříško pravidelně klepe na jednom místě. Říkala jsem si,že si asi klepe prostě jen tak, ale bylo mi divný, jak je možné, že tak pravidelně. Nemůžu se třeba plést???

xanda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.7.05 22:17

škytka

Tak to je přesně ono!Trhavé pohyby s pravidelností třeba tepu srdce!Je to škytka!Nic jiného to být opravdu nemůže :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky