Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost jako já. Občas se mi stává, že cítím v bříšku, jako by mělo miminko škytavku (jsem teď ve 34. týdnu) - několik vteřin či minut cítím, jako by se ve mně ve 1-2vteřinovém intervalu otřásalo. Ale MUDr. mi dnes řekla, že škytavku mít nemůže, když mu ještě nepracují plíce. Prý by to mohl být můj pulz, že mi ho mímo třeba někde stlačí, tak to cítím. Má tu někdo podobnou zkušenost?
Teruš
Ahoj mamčo,
miminko škytavku mít může, skoro v každé odborné literatuře se o tom píše. Můj chlapeček mívá škytavku hlavně když sním něco sladkého (třeba te'd jahody), ale kolikrát jen i tak.
Mám už obra (termín porodu dnes - a pořád nic), takže se otřásám celá
Je to legrační.
Každopádně škytavka je super, kopy do žeber, močového měchýře a jater jsou podstatně horší, ale nebudu tě strašit ![]()
Papa Jitka + Lukášek 40. t.t.
Ahoj Jitko,
tak to jsi mě docela uklidnila..
Přeji Ti, ať už se chlapečkovi chce ven a ať je to rychlé a co možná nejmíň bolestivé. My čekáme asi taky chlapečka, Tomiho, a už se na něho moc těšíme.
Hodně štěstí a sil!
Teruš
Ahoj Jitko,
tak to jsi mě docela uklidnila..
Přeji Ti, ať už se chlapečkovi chce ven a ať je to rychlé a co možná nejmíň bolestivé. My čekáme asi taky chlapečka, Tomiho, a už se na něho moc těšíme.
Hodně štěstí a sil!
Teruš
Ahoj, škytavku miminko opravdu mít může, i já jsem o tom četla. Naše Dominika měla škytavku hodně často a i po porodu jí to zůstalo, takže teď škytá už jako miminko. Prý je to proto, že se dítě příliš v děloze napije. Tož tak. pa, Ziza.
Ahoj,
miminko mít škytavku může. Nechápu, jak ti dr. mohla říct, že nemůže. Vždyť se o tom i píše snad všude
Když jsem byla těhotná, tak naše beruška ji měla hodně často ![]()
Lenka a Pája
Ahojky, můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, že škytavku mimi v bříšku mít může. Mému Ondrovi to vydrželo někdy i 10 minut
A dokonce i po porodu mu to zůstalo. Ale čím je starší, je to míň a míň ![]()
Ahoj, jenom strucne: Ja skytam cely zivot mnohem vic nez ostatni, kdyz zacal syn v brise , tak me to vuuubec neprekvapilo a nekdy jsme dokonce skytali oba
Zustalo mu to i po porodu a vlastne doted asi skyta casteji nez ostatni (krome mne samozrejme
Jana
Ano, připojuji se k holkám - můj mimíšek měl taky často škytavku a teď co je na světě škytá docela často. Taky nechápu jak ti to doktor mohl říct! Je to běžné, jen když o tom maminky nikdy neslyšely tak si myslí, že je to třeba kopání.
Ten malej člověk ve mě doškytal před chvílí
, musela jsem se smát, protože jsem v 38.t a fakt se mi otřásalo celý břicho
. Dr. má nějaké neúplné informace, doporuč ji odbornou literaturu
!
Iva
S doktorkou v žádněm případku nesouhlasím, jsem 38+5 dní těhotná a škytavku cítím velmi často, až je mi to někdy nepříjemné, hlavně když se snažím usnout. Navíc jsem to i četla, že když se mimi přepije plodové vody, tak škytá.
Ahojky, taky se přidávám ke škytajícím miminkům, mám termín 11/7 a poslední dobou nejenom že se tam slečna protahuje, tak mám bříško jako míč na rugby, ale i škytá a to hodně
Někdy si říkám, že na ní někdo hodně myslí
a tak jsem ráda..Jinak mě o tom taky doktor říkal a taky jsem to četla, tak nevím, co má paní doktorka za zdroje
Pohodový den Petra a Adélka 39tt
Ahoj,
tak je to klišé,ale přidávám se ke všem,co kroutí hlavou nad vědomostmi paní doktorky! Dneska Ti snad každá žena poradí víc,než odbroník! Ještě než jsem začala sama pociťovat škytavku,tak mě na to mé těhotné známé upozoňovaly! Je to jasný,přepije se plodové vody a pak může klidně i čtvrt hodinky škytat v takovým intervalu,jako tepání srdce! Takže klid,všechno je v pořádku! Přeji pohodové těhotenství a porod. Mě to čeká za měsíc…pa ![]()
Ahoj, jsem 28tt taky mývám chvíle, kdy se mi bříško pravidelně klepe na jednom místě. Říkala jsem si,že si asi klepe prostě jen tak, ale bylo mi divný, jak je možné, že tak pravidelně. Nemůžu se třeba plést???
xanda
Tak to je přesně ono!Trhavé pohyby s pravidelností třeba tepu srdce!Je to škytka!Nic jiného to být opravdu nemůže ![]()