Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky dnes jsem s kamaradkou byla na pasech a miminko pry spalo ozvy byly male a mame tam jet za dve hodiny znovu co kdyz se to nezmeni vite nekdo co nasleduje hospitalizace nebo rovnou cisar???ona ma uz tyden po terminu jsme z toho nervozni stalo se to nekomu???
![]()
Kdyz ma tyden po terminu, tak oni to prodluzovat nebudou. Vyvolaji ti porod nebo rovnou na cisare, nenechava se dal prenaset. Vetsinou tyden prenaset vic ne.
Ahoj..
nevím, jestli jsem ta pravá…já bohužel mám špatnou zkušenost.
Moje maličká byla spoustu týdnů udržovaná…defakto od samého počátku těhotenství jsem ležela doma, pak jsem byla převelena do nemocnice a tam zůstala na kapačkách až do konce těhotenství.
Jsem strašně vděčná, že jsme malou udrželi až do 35tt. O tom se nám ani nezdálo, defakto od 15tt jsme se modlili, aby vydržela..od 24 tt jsem se modlila (to už v nemocnici), aby vydržela ještě týden, ještě další týden.
Všichni v nemocnici byli báječní, o sestřičkách ani nemluvím.
Jakmile jsme došli do 35tt doktoři mi nabídli, že mě pustí domů…Bulela jsem a sbalená jsem byla během hodiny. Domluva byla, že přijdu hned v pondělí na kontrolu. Malá dle ultrazvuku už nepřibývala tak, jak by měla, ale všichni mě uklidňovali, že já jsem drobná, tak kam bych dala velké miminko.
V pondělí jsme s humorem přišli na kontrolu - opravdu jsem si ten víkend doma užila, šli jsme i na krátkou procházku - ke zděšení mého muže.
Ovšem při prvním pohledu na dr bylo jasný, že něco není dobře. Koukala jsem na ten ultrazvuk jako tolikrát před tím…a pak mi dr řekla, že už mě domů nepustí, že se jí nelíbí ozvy, průtoky a že mám jet rovnou nahoru na sál.
Okamžitě se porod vyvolával, chlap dojel pouze pro věci a šli jsme „na to“. Nebylo to hezký, nebylo to dobrý…ale díky Bohu ťuky ťuky i na to ošklivé, je maličká v pořádku.
Takže za mě..jestli se jim cokoliv nezdá..neriskuj…Lepší mít špunta u sebe a v pořádku, než něco zanedbat…
Moc bych ti přála, aby vše bylo v pořádku a miminko jenom spinkalo…
Nevim no rekli ji ze to vypada ze miminko spi ja kdyz byla se svoji malou na pasech poprve taky mi to prospala dala jsem si susenku a kafe a pak uz to podruhe bylo v poradku ale me prave desi ze ma uz kazdym dnem porodit a myslela jsem ze miminko ma byt s prichodem porodu aktivnejsi…tak nevime
@Kamikadze stalo- u ubou dětí a 2× z toho bylo vyvolávání, dětičky zdravé a porod zvládly báječně
ničeho se neboj ![]()
@monca 1823 píše:
Ahoj holky dnes jsem s kamaradkou byla na pasech a miminko pry spalo ozvy byly male a mame tam jet za dve hodiny znovu co kdyz se to nezmeni vite nekdo co nasleduje hospitalizace nebo rovnou cisar???ona ma uz tyden po terminu jsme z toho nervozni stalo se to nekomu???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
stalo, několikrát, nikdy to nic neznamenalo.