Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den všem. Měl jste někdo zkušenost se slabostí rukou od páteře. Mívám často blokaci krční páteře. Teď úplně jiný režim, nesmím pracovat (kadeřnice) nemám možnost jít k fyzioterapeutce, celkově méně pohybu atd. Prostě nic, co by páteří prospívalo. V sobotu mě začala bolet hlava, (nejspíš od páteře) večer mně syn promazal krk hřejivou mastí a do rána vše povolilo, ale v pondělí jsem začala mít občas pocit slabosti a únavy rukou. Myslíte, že i to může být od krční páteře?
Ano, bude to k tomu. Jděte k obvoďákovi a on vás pošle na fyzio. Netuším, proč byste tam nemohla? Moje maminka tam normálně chodí…
Určitě to bude tím. Ja na to také dost trpím. Chce to zajít k fyzioterapeutovi, mě to vždy pomůže. Nejdřív bych si ale došla k obvodnímu pro žádanku.
@DeeDee.518 moje fyzioterapeutka nepracuje v běžném režimu. Jako poskytovatelka služeb měla zakázáno. Možná na doporučení lékaře by to šlo.
Tak se mě dnes manžel snažil napravit. Sice u toho měl řeči, že jsem nenapravitelná, ale i tak to zkusil.
Od krku až do půlky bederní páteře jsem cítila rupání a praskání. Tak uvidím, jestli se uleví. Jsem kompenzovaná hypertonička, ale občas mám období, kdy léky na tlak zabírají až moc a to je zrovna teď. Můj dnešní tlak opakovaně 91/65. Tak možná i to s únavou a slabostí rukou souvisí. Děkuju vám všem za vaše komentáře. Pokud se přes víkend ruce nezlepší, tak si skočím na obvod, jestli by na mě nekoukl a neposlal na rehabky.
Zdravím všechny, je opravdu nutné mít žádánku od obvoďaka, vždyť tahle doba je už dávno pryč ne? To jste všichni šli nejdřív k obvodnímu pro žadanku a pak na neurologii? Prijde mi to jak ztráta času a hlavně dr ti předepíše prasky, většinou ibalgin..(ten my zásadně v rodině odmítáme) a kouká na tebe jaký si hrozny simulant, a pošle tě domu..takže pokud maš přetrvávající potíže stejne musíš k neurologovi.. když tam někdo přijde bez žadanky kdo má bolesti, tak te nemůže odmítnout, platíme pojištění a dr jsou tady od toho aby nám pomáhali ne? To vás pošle pryč nebo jak?
Nerozumim temhle zbytečným papírovackám, když jdete ke gynekologovi, tak přeci taky nepotřebujete žadanku od obvoďaka, je to to samí
@Mimiberuska píše:
Zdravím všechny, je opravdu nutné mít žádánku od obvoďaka, vždyť tahle doba je už dávno pryč ne? To jste všichni šli nejdřív k obvodnímu pro žadanku a pak na neurologii? Prijde mi to jak ztráta času a hlavně dr ti předepíše prasky, většinou ibalgin..(ten my zásadně v rodině odmítáme) a kouká na tebe jaký si hrozny simulant, a pošle tě domu..takže pokud maš přetrvávající potíže stejne musíš k neurologovi.. když tam někdo přijde bez žadanky kdo má bolesti, tak te nemůže odmítnout, platíme pojištění a dr jsou tady od toho aby nám pomáhali ne? To vás pošle pryč nebo jak?Nerozumim temhle zbytečným papírovackám, když jdete ke gynekologovi, tak přeci taky nepotřebujete žadanku od obvoďaka, je to to samí
U nas neurolod bez zadanky nevezme. Kdyz uz tam jsem, tak se uz muzu objednat kdykoliv, i s jinam problemem. Ale treba na gastru potrebuje clovek znovu žádanku, mdyz tam nebyl vic nez rok. I kdyz potrebuje resit totez, co minule.
@Mimiberuska píše:
Zdravím všechny, je opravdu nutné mít žádánku od obvoďaka, vždyť tahle doba je už dávno pryč ne? To jste všichni šli nejdřív k obvodnímu pro žadanku a pak na neurologii? Prijde mi to jak ztráta času a hlavně dr ti předepíše prasky, většinou ibalgin..(ten my zásadně v rodině odmítáme) a kouká na tebe jaký si hrozny simulant, a pošle tě domu..takže pokud maš přetrvávající potíže stejne musíš k neurologovi.. když tam někdo přijde bez žadanky kdo má bolesti, tak te nemůže odmítnout, platíme pojištění a dr jsou tady od toho aby nám pomáhali ne? To vás pošle pryč nebo jak?Nerozumim temhle zbytečným papírovackám, když jdete ke gynekologovi, tak přeci taky nepotřebujete žadanku od obvoďaka, je to to samí
Tak u nás bez žádanky od obvodního lékaře nikde nevezmou s to ani na dětském. Když mám bolesti, tak jedině na pohotovost a nebo k obvodnímu.