Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli nekrvacis nebo nemáš jiný problémy tak se stresujes úplně zbytečně.
A je to stejná značka testu, jako u těch předtím? Jinak tohle je za mě dost silná čárka dr. max mi o moc silnější pak už neukazoval ![]()
Může mi někdo vysvětlit jaký smysl má dělat si 15 testů? Udělám jeden, když má zpoždění, buď je pozitivní nebo negativní. Pokud je negativní a zpoždění trvá další 2-3 dny, tak udělám další a končím. Sílící nebo slábnoucí čárka nemá žádný vliv. Pokud si chtěla mít jistotu, že si v tom, tak si měla jít k doktorce dřív. V týhle fázi těhotenství je to stejně buď a nebo.
@lleennttiillkkaa já třeba v prvním těhu milovala jak se ta čárka objeví, takže když už sem doma ty testy měla tak sem je počůrala
![]()
@Nikky121 píše:
A je to stejná značka testu, jako u těch předtím? Jinak tohle je za mě dost silná čárka dr. max mi o moc silnější pak už neukazoval
Děkuji za relevantní odpověď. Ano, je to stejná značka jako jsem dělala předtím a všechny testy byly dělané z ranní moči. Poslední test jsem dělala 21.8. a testovací čárka byla stejně silná jako kontrolní a dnešní test je i ze stejného balení ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Může mi někdo vysvětlit jaký smysl má dělat si 15 testů? Udělám jeden, když má zpoždění, buď je pozitivní nebo negativní. Pokud je negativní a zpoždění trvá další 2-3 dny, tak udělám další a končím. Sílící nebo slábnoucí čárka nemá žádný vliv. Pokud si chtěla mít jistotu, že si v tom, tak si měla jít k doktorce dřív. V týhle fázi těhotenství je to stejně buď a nebo.
Vidíš, a mně zase nedává smysl tvůj komentář
. Počet testů, které si kdo udělá je jeho věc a nebudu se za to obhajovat.
Jelikož jsi v této problematice velmi znalá, tak jistě víš, že s čerstvě počůraným testem nemá smysl chodit k lékaři. A jelikož moje lékařka měla dovolenou, tak mě objednala až na příští týden.
Každopádně děkuji za čas, který jsi strávila psaním příspěvku, který má nulovou vypovídající hodnotu ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za relevantní odpověď. Ano, je to stejná značka jako jsem dělala předtím a všechny testy byly dělané z ranní moči. Poslední test jsem dělala 21.8. a testovací čárka byla stejně silná jako kontrolní a dnešní test je i ze stejného balení
Může se to třeba stát i při výrobě, že se na něj dalo míň indikátoru. Jednoznačně je pozitivní a víc řekne dr, jistě pokud jsou nejistoty můžeš jí to zavolat a zeptat se
ale asi by kontrolu stejně nepřesunula, jsou rádi když tam už je vidět aspoň trochu srdíčko ![]()
Ono to množství hormonů po pár týdnech zase klesá, takže asi tak.
Navíc síla čárky nevypovídá o prosperitě těhotenství. I kdyby těhotenství zamlklo, tak potrvá pár týdnů než ti hormon hcg vyprchá z krve.
Neřeš takové věci. Pokud nekrvácíš, tak by to mělo být v pohodě.
Dle mého je ten test jasně pozitivní a v pohodě.
Stejně s tím nic nenaděláš, já vidím naprosto pozitivní test, pokud nemáš jiné potíže, vyčkej kontroly. Ale věřím, že to bude v pořádku.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Jsem cca v 7. týdnu těhotenství. Testy jsem si předtím dělala cca 2× týdně a vždy hezky sílily až jsem měla stejně silné čárky, tak jsem testovat přestala. K doktorce jsem objednána až na příští týden a zbyl mi tady ještě jeden test, tak jsem si ho dneska pro kontrolu udělala a čárka je slabší než testovací a o dost slabší než byla cca 10 dni zpět….
Myslíte, že je šance, že bude vše Ok nebo mám počítat spíš s tím, že to nedopadne? A čekat do do pondělí a nebo mám raději k dr zajít třeba raději už zítra?
Nešil, však máš čárku silnou jako prase, co by jsi víc chtěla ![]()
@Nikky121 @LilyJane @JanaDaR @megginka300
Holky, vážně moc děkuji za reakce a uklidnění
Já nějak nešílela, ale červíček obav trošku hlodal, i když vím, že bych s tím případně stejně nic nenadělala…
Každopádně dám v pondělí vědět, jak jsem dopadla na kontrole
.
Proč se proboha testuješ 2× týdně? Jak sama vidíš, jedinej výsledek je, že tě to vystresuje
![]()
@Anonymní píše:
@Nikky121 @LilyJane @JanaDaR @megginka300
Holky, vážně moc děkuji za reakce a uklidněníJá nějak nešílela, ale červíček obav trošku hlodal, i když vím, že bych s tím případně stejně nic nenadělala…
Každopádně dám v pondělí vědět, jak jsem dopadla na kontrole.
To nemáš za co, buď v klidu, těš se na miminko a na kontrolu až ho uvidíš na ultrazvuku a uvidíš že vše je ok ![]()
Ahoj holky,
Jsem cca v 7. týdnu těhotenství. Testy jsem si předtím dělala cca 2× týdně a vždy hezky sílily až jsem měla stejně silné čárky, tak jsem testovat přestala. K doktorce jsem objednána až na příští týden a zbyl mi tady ještě jeden test, tak jsem si ho dneska pro kontrolu udělala a čárka je slabší než testovací a o dost slabší než byla cca 10 dni zpět….
Myslíte, že je šance, že bude vše Ok nebo mám počítat spíš s tím, že to nedopadne? A čekat do do pondělí a nebo mám raději k dr zajít třeba raději už zítra?