Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Včera ráno jsem si dělala těhotenský test, nejprve téměř okamžitě se objevil silný kontrolní proužek a nikde nic…Test jsem nechala ležet na umyvadle a když jsem se za 3 minutky (doporučená doba) vrátila ho zkontrolovat, objevil se i druhý proužek, ale velmi slabě vybarvený téměř neznatelný. S postupem času malinko ztmavnul, ale i tak je velmi slabě vybarvený. Mám trošku obavy že jsem těhotná, neboť jsem zůstala sama…
. A hlavně nevím, kdo by byl otcem,…byla jsem se dvěma kamarády, ale v obou případech to byl chráněný styk.
Hledám odpověď u zkušených žen, zda nemohou být těhotenské testy falešně pozitivní (Testování proběhlo přesně podle návodu), a pokud jsem v této nelehké situaci skutečně otěhotněla, tak jak co nejdříve zjistit otce dítěte. Na potrat jít v žádném případě nechci, všechno se dá určitě nějak vyřešit…Jen teď nevím jak
![]()
Předem díky za rady ![]()
Ahoj didzitko,
na otázku, zda mohou být těhotenské testy falešně pozitivní ti sice neodpovím, ale ohledně slabé čárky z těhotenského testu mohu z vlastní zkušenosti říct, že i mě se slabá čárka objevila a skutečně jsem těhotná byla.
Také ovšem záleží, jak dlouho se ti již nedostavila menstruace, mohla si test provádět brzy a proto je čárka slabá (u mě to tak bylo), a novou zkouškou o pár dnů později byla na testu druhá čárka již zřetelná.
Přeji ti ať vše dobře dopadne a svou nelehkou situaci brzy vyřešíš ![]()
Hodně štěstí ![]()
Katka
Moc jste mne holky nepotěšily,ale přesto moc díky za odpovědi… ![]()
Falešně pozitivní může být u jistého typu horm. nerovnováhy nebo u některých cyst vaječníku. E
Ahoj,
tak já mám i jiné zkušenosti než holky co psaly přede mnou. Než jsem otěhotněla s Adámkem tak asi tři měsíce se mi objevovala na testu slabounká druhá čárka a těhotná jsem nebyla. Možnost falešné poziztivity mi potvrdil i dr, ale zase na druhou stranu i když už jsem těhotná byla tak se mi taky objevila jen slabá druhá čárka takže kdo se má v tom vyznat co:-) ale je fakt, že jsem se už cítila tak nějak jinak.
Přeji ti aby to dopadlo tak jak si přeješ.
Andrea
Ahoj, tak to spíše těhu budeš ale samozřejmě že taky nemusíš, udělej si test za pár dní a uvidíš… No a zjistit otce dítěte v těhotenství je dost náročný a taky hlavně riskantní. Nevím přesně z čeho se to dělá jestli z plodový vody nebo dokonce snad odeberou něco z plodu no každopádně ale i dost finančně náročný takže nejlepší cesta jak to zjistit ještě v těhu je podle UZ když bys věděla v kolikátým týdnu jsi tak pak by ses mohla dopočítat k přibližnému dni početí a podle toho… No a na 100% by se to pak potvrdilo po porodu podle testu DNA který taky něco stojí ale už není tak složitý.
Ahojky, pokaždé když jsem na testu měla druhou čárku tenkou, slabě viditelnou tak jsem těhotná byla. Nevím, jestli jsi zrovna tohle chtěla vědět, ale je to tak. Přeju hodně štěstí.
Tak ja mivam kazdy mesic slabou / na testu a tehu nejsem........
Cystu taky nemam.........takze radeji pockej, neplas zbytecne a za 2 dny zkus dalsi test
Já měla druhpu čárku skoro neviditelnou, ale byla tam a já těhotná byla. Byla jsem těhu asi 14dní.
ahojky i ja poprve mela slabou carku a tehule jsem ![]()
muzu se zeptat jak jste se chranily??
drzim palecky at to dopadne tak jak si prejes ![]()
Ahoj,
já měla dokonce na třech testech slabou čárku a těhotná jsem tehdy nebyla. Vyšlo to až po dalších 2 měsících.
No a teď už to bude každou chvilku ![]()
Já jsem čárku nemela žádnou a tehotná jsem byla, pak jsem dvakrát mela slbonkou a taky jsem byla
Ahoj,
já jsem měla slaboulinkou druhou čárku a o těhu nešlo,o pár let později zase a koukej ![]()
Já bych testla ještě za pár dní
.Přeju ti,ať to dopadne podle tvých představ ![]()
Monika
Moc díky za rady,
opakovala jsem test po 2 dnech (dnes ráno), jak doporučují v návodu u testu v případě nejistoty a opět se objevila slabá čárka, téměř stejně jako u předchozího testu, tak já nevím.....
Jinak jsme ale v obou případech styku použili kondom, ale jinak podle týdnů teda určitě otce nezjistím…vyšlo to tak nějak ve třech dnech za sebou oba partneři ![]()
Spíš mám ale pocit,že jde o falešně pozitivní výsledek, na menstruaci sice čekám už týden, ale mám nějaké problémy s ovulací a měla jsem nedávno i nějaké ty cysty.....
Děkuji moc všem za odpovědi a jinak těhulkám přeji nádherná a zdravá miminka a Všem ostatním aby se jim splina všechna přání v Novém roce.
Pá Didzitka
ahojky chtela bych se zeptat 8.10 jsem mela dostat menstruaci.ale dodnes se neobevila,tak jsem si udelala test a okamzite mi tam skocila jedna carka a po par minute se mi obevila slaba dalsi carka tak nevim zsali jsem tehotna nebo ne dekuju za radu