Sladění barev

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
miparime
25.6.12 14:31

Sladění barev

Ahojte maminky rekonstrujeme náš dům a máme probouranou příčku mezi kuchyní a obývákem a já řeším barevné kombinace výmalby a kuchňské linky. Kuchyň. linku má sytě zelenou barvu veškeré stěny jsou zatím nechané bílé. Líbí se mi kombinace zelená-šedá, zelená - laté nebo zvažuji i jen tu bílou a že bych doaldila třeba nějak doplňky do zelena. Co myslíte, že bude vypadat nejlépe?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
25.6.12 14:33

Šedá je taková „firemní“ barva (myslím Shell), ale to late je moc pěkný - takovou s kávovou tmavší máme v kuchyni na jedné stěně.
U té zelené hodně záleží, jaký odstín máte vybraný a jaký odstín má ta linka.
Zkus se podívat na barvy tady - http://colorschemedesigner.com/.

Příspěvek upraven 25.06.12 v 14:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
25.6.12 14:33

No, takhle se to říct asi ani nedá. Možná by bylo dobré hodit fotečku aby bylo vidět jaký přesně odstín má ta kuch. linka jak velká je místnost a taky kolik světla do ní jde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
25.6.12 14:39

Šedá i latté jdou k zelené, ale asi bych v té barvě udělala jen jednu nebo dvě stěny a ne hned celý pokoj. My máme celý byt vymalovaný tak, že vždy jednu max. dvě stěny máme barevné (ložnice - zelená, dětský pokoj - dva ostíny modré, obývák - savana, kuchyně - rudá, předsíň - latté apod.) a zbytek je bílý. Vždy kolem té barevné stěny máme pěticentimetrový bílý okraj a vypadá to myslím docela dobře. Tak bych zkusila, pokud to u vás půjde nějak tu šedou nebo latté navázat na linku (stěnu vedle linky nebo za linkou) a protáhnout do obýváku (návaznou stěnu) a zbytek nechat bílý a v obýváku to doplnit zelenými polštářky a vázičkami, zelenými ráměčky černobílých (v případě šedé) nebo hnědobílých (v případě latté) obrázků apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miparime
25.6.12 14:43

No bílý pásek budeme muset taky nechat, protože je to starý dům a stěny nejsou úplně 100% rovné a dle mého názoru se to aspoň opticky srovná, a to s vymalováním jen některých stěn taky není špatné.

• Citovat
  • Upravit
8911
25.6.12 14:56
@Milli píše:..Zkus se podívat na barvy tady - http://colorschemedesigner.com/.

Zajímavý odkaz. Vyblbla jsem se s barvičkama. :lol: Jen se to pevně drží schématu, takže na webové stránky dobrý, ale do bytu bych si nevybrala…

Pro účely zařizování bytu bych doporučila spíš knížku Barevná harmonie: http://www.kosmas.cz/…na-harmonie/ Je naprosto úžasná! 200 základních barev nakombinovaných do 150 různých nálad/návrhů, popsané doplňkové barvy, zda na zem, závěsy, potahy, doplňky, jinam… A vyšel i druhý díl. Ten ještě nemám, ale chystám se na něj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.6.12 15:01
@Wiolla píše:
Zajímavý odkaz. Vyblbla jsem se s barvičkama. :lol: Jen se to pevně drží schématu, takže na

Jak to myslíš s tím držením schématu? Jako že nemůžeš těmi body pohybovat? Zkoušela jsem to u triády a ty dvě ne na pevno umístěné se přesunout dají - jen teda se vzdalují nebo přibližují symetricky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.6.12 15:07
@miparime píše:… Kuchyň. linku má sytě zelenou barvu…

Brčálová, hrášková, limetková, mátová, listová, smaragdová, pistáciová, zelené jablko, zelený citron…

Jako bez obrázku, jaká ta tvoje zelená je zelená, ti asi těžko někdo opravdu dobře poradí. :think: A taky jsi nepsala, jak moc se „bojíš“ barev (jako jestli jsi konzervativní, anebo se nebojíš experimentovat.

Btw, má cenu říkat, že do kuchyně se doporučují barvy spíše do červených tónů? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.6.12 15:07

@miparime Ahoj, záleží na odstínu té zelené linky, já si ji představuji jako limetovou (taková ta zářivá jedovatě žlutozelená, co se teď hodně prodává). Pokud je to ono, asi bych si vymalovala kuchyň světlou smetanovou (asi to bude odpovídat latté barvě? ale skutečně velmi světle) a na stěnu za linku bych dala čokoládovou hnědou - nicméně, je to kombinace, která se nehodí pro všechy odstíny zelené..
Já to v bývalém bytě řešila tak, že jsem si vzala do obchodu „prkýnko“ z plovoucí podlahy a k němu hledala vhodný dekor nábytku a potom jsem si v OBI stáhla všechny vzorníky Dulux barev - doma si vybrala ty, co by se mi na zdech líbily a ty jsem si na bíle vymalované zdi nalepila a pár dní na ně koukala při různé denní době..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
25.6.12 15:10

Jinak u mě v bytě je neutrální podlaha s neutrálním nábytkem v dekoru dřeva + bílý lesk a každý pokoj pak má svoji barvu jedné až dvou stěn (obývák výrazně vínový, kuchyně limeta, ložnice smaragdově zelená, předsíň lila).
Byt v baráku, kde bydlíme teď rekonstruujeme naopak tak, že budou parkety, k nim vhodný dřevěný nábytek s výraznou strukturou, všude pak čistě bílé stěny a každý pokoj svoji barvu doplňků (záclony, polštáře, ubrusy, květináče…), protože barevných stěn jsem se již překoukala :lol:

• Citovat
  • Upravit
8911
25.6.12 15:16
@Milli píše:
Jak to myslíš s tím držením schématu? Jako že nemůžeš těmi body pohybovat? Zkoušela jsem to u triády a ty dvě ne na pevno umístěné se přesunout dají - jen teda se vzdalují nebo přibližují symetricky.

Čoveče fakt že jo! 8o Hned se mi to líbí víc. ;) :jazyk:
(su trdlo, mi nedošlo, že se těmi body dá k tomu základnímu přibližovat oddalovat :roll: 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
25.6.12 15:20

Ahoj, tak naší mamce jsem nechala delat taky zelenou kuchyn a ma to ještě se šedou a stříbrnou, moc krásné. já mam taky kk ale linku mam červenou, obyvak do černa a dekoraci stříbrnou a neutralni nabytek sedy…myslím že ta zelená u mamci je hezci ;)..Hlavne jestli mas-nebo budes nerez lednicku, mikrovlnku atd tak seda a stříbrná bude hezká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.6.12 15:22
@Wiolla píše:
Btw, má cenu říkat, že do kuchyně se doporučují barvy spíše do červených tónů? ;)

Já mám modrou - abych se nepřejídala :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
25.6.12 15:32
@Milli píše:

Aj to pomáhá :D???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.6.12 15:35
@Milli píše:

Tak to pak jo! :mrgreen:

Jinak si myslím, že při výběru barev do místností, by se měly brát v úvahu i světové strany, resp. to, zda chci místnost „ochladit“ či „proteplit“. Já mám kuchyň na sever, nikdy tam nesvítí slunce - takže barvy jsem volila teplé (hnědé a oranžové), prostě abych tam to slunko nějak dostala. Ložnici a dětský pokoj mám na jihozápad :roll:, takže jsem volila studené barvy… (vedro je tam odpoledne i tak, ale pocitově je to lepší, než kdyby to bylo třeba do červena či do žluta).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný